Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lettek a magyarok mára...

Miért lettek a magyarok mára nagyon jobboldaliak?

Figyelt kérdés
Azért ez nem igazán volt jellemző erre a népre korábban. Most meg még a szélsőjobb is egyre jobban előretör.
2016. dec. 1. 20:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%

"A jobboldal jellemzően akkor erősödik meg (és erősödött meg a történelem folyamán), amikor népek szélesebb tömegei elégedetlenek és/vagy megélhetési/szociális problémákkal küszködnek, vagy a társadalmi olló túlságosan kinyílik. Vagyis nő a szegények és a gazdagok közötti jövedelmi és vagyoni különbség..."

Csak azt nem értem akkor miért támogatják a jobboldalt,ami pontosan a nagy társadalmi különbségek híve.

2016. dec. 1. 21:35
 12/24 anonim ***** válasza:

A magyarok addig nagy jobboldaliak, amíg azt nem mondod nekik, hogy jó, akkor privatizáljuk az egészségügyet és az oktatást és mostantól fizetős mindkettő.

Na, onnantól kezdve egyből elkezdenek nyüszíteni, hogy "állambácsi, segííííícs!!!"

2016. dec. 1. 23:02
 13/24 anonim ***** válasza:

"Csak azt nem értem akkor miért támogatják a jobboldalt,ami pontosan a nagy társadalmi különbségek híve."

Nem éppen híve a társadalmi különbségeknek, csak elismeri h mindig is lesznek különbségek, mert ez a természtes. A szélsőjobb szeretne egyenlőséget.

2016. dec. 2. 08:39
 14/24 anonim ***** válasza:

A Fidesz vezette be az egykulcsos adót,a családi adókedvezményt,amivel kiemelten a tehetősebb emberek jártak jól.

Ehhez képest nagyon sok szegény proli habzó szájjal vonul a birkamenetben...

2016. dec. 2. 13:10
 15/24 anonim ***** válasza:
A magyar "nép" szerintem is többségében hagyományosan inkább konzervatív, mert a XX. sz. közepéig ez egy paraszt ország volt, finomabban szólva agrár népesség alkotta a többséget, és a vidéki társadalomban inkább a hagyományos, a középkorból eredeztethető értékek, szemlélet vert gyökeret, nem pedig az újkorral és a városiasodással jelentkező liberalizmus. Hazánk politikai ideológiai sajátossága pedig az, hogy bizonyos eszmetörténeti okokból nálunk a konzervativizmus a jobboldalisággal kapcsolódik. Ez él tovább a XX. században is, csak közbejön a II. világháború, mely egy gyilkos szélsőjobb oldali ideológia vereségével zárul, minek hatására az egész jobb oldaliság diszkreditálódik jó néhány évtizedre. Az 1960-as, 70-es években tisztességes ember nem mondta volna magát jobb oldalinak, mert az egyértelmű lett volna azzal, hogy ő bizony a társadalmi egyenlőtlenségek/igazságtalanságok híve. És ez nem csak nálunk volt így, hanem változó mértékben az egész világon. E tekintetben még a dekolonizáció, a gyarmatok függetlenedése is szóba hozható, hiszen ezt is inkább a bal oldali pártok, csoportok, mozgalmak támogatták a volt gyarmatbirodalmakban, és ugye nagy sikerrel, hisz a gyarmatok szépen fel is szabadultak. Tehát nézetem szerint a ll. vh. utáni bal oldali előretörés mint valami hatalmas inga térítette ki a világ gondolkodását ebbe az irányba. Mo-n ráadásul szocializmus volt, mellyel jelentős urbanizáció is járt, mely szintén nem kedvezett a jobb oldali gondolatoknak. De hát ez már 26 éve véget ért. És most van itt az ideje az inga világméretű és hazai visszalendülésének. Attól tartok tehát, hogy a magyar közgondolkodásban inkább az szorul magyarázatra, hogy miért volt a bal oldali kilengés évtizedeken keresztül, mert sajnos az ország többsége inkább jobboldali.
2016. dec. 2. 16:29
 16/24 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem meg tévedsz, sokkal inkább ez volt a jellemző a múltban is, mint a baloldaliság, vagy a liberalizmus. Ha a több, mint 45 év szovjet megszállást nem számítjuk, akkor azért a baloldal, mindig is gyengébb volt.
2016. dec. 2. 22:33
 17/24 anonim ***** válasza:
Hát szerintem meg nem tévedek, hiszen én is pont ezt írtam le, a magyar nép hagyományosan inkább jobb oldali. Ha elolvasod, és megérted, amit írtam, akkor ez számodra is nyilvánvaló lesz.
2016. dec. 3. 00:17
 18/24 anonim ***** válasza:
17:Csakhogy én, nem a te hozzászólásodra reagáltam(ezesetben, feltüntettem volna annak számát, vagy időpontját/, hanem a kérdezőnek válaszoltam.
2016. dec. 3. 06:02
 19/24 anonim ***** válasza:
Mikor a balliberálisok elég feltűnő károkat okoztak még az átlagember számára is, és felnyílik a szeme, ez szokott történni. Az emberek ugyanúgy jobb- és baloldaliak, erkölcsösek és erkölcstelenek, jók és rosszak, csak inkább jobboldali pártra szavaznak.
2016. dec. 3. 19:45
 20/24 anonim ***** válasza:
15, inkább baloldali, liberális kormányaink voltak eddig, kivéve a Horthy-korszakot és néhány kisebb időszakot.
2016. dec. 3. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!