Az emberek többsége tényleg az alapján szavaz egy pártra, hogy a saját zsebében, mennyi pénzzel van több?
Figyelt kérdés
Nagyon úgy látom, hogy az emberek számos többségét nem érdekli a korrupció, mutyik stb., csak, hogy 90ezerrel többet visz haza és ezért a Fidesz.Ez most komoly?2016. nov. 29. 07:51
11/18 anonim válasza:
Sokszor nem lehet pontosítani, hogy a ténylegesen kimutatható többlet-pénz vagy csak a vélt többlet-pénz számít. Ha azt látja valaki, hogy a gyerekének nagyon megfutott az utóbbi pl. 10 évben, akkor nem képes tárgyilagosan analizálni, hogy nem éppen a Gyurcsányék alatt került-e jó futópályára vagy pedig a mostaniak engedték tovább futni. Nagyon sok a kizárólagosan szubjektív elem. Szavakban elismerik és elutasítják az antiszociális intézkedéseket, a korrupciót, de a szavazatukkal mégis ezt támogatják, szóval sokan kétkulacsos politikát folytatnak.
12/18 anonim válasza:
Nem feltétlenül a pénz számít,sokan érzelmi alapon szavaznak.Én is mindig a jobboldali keresztény pártokat támogatom.Persze sokat számít a pénz is pl.a családi adókedvezmény sok embert érint.3 gyermeknél havi 99 ezer forint két gyermeknél havi 30 ezer forint jelenleg ami fokozatosan 40 ezerre nő.Akkor ott van a rezsicsökkentés,most meg a hatalmas béremelések,vagy az ingyenes étkeztetés a gyermekeknek és ingyen tankönyv.
13/18 anonim válasza:
Az a helyzez, hogy a fideSS-ék nagyon jól tudják, hogy az egyszerű kis emberek mire ugranak és mivel lehet maguk mellé állítani őket. Rezsicsökkentés meg a hsonló "nesze semmi fogd meg jól" kezvezményekre általában olyanok pattannak, akiknek fogalmuk sincs az energia árak valós árfolyamáról és azt sem tudnák, hogy mennyi lenne a rezsicsökkentés nélkül. Ez típikusan az az eset, mikor az XY boltban leáraznak valamit, a táblán az szerepel, hogy -10% kedvezmény, viszont az eredeti ár eleve több volt mint a leakciózás előtt. A legtöbb ember be is kajálja az ilyen "kedvezményt", mivel sokan utána se számolnak mennyi lett volna anélkül, és így abban a tudatban vannak, hogy olcsóbban jutottak az adott termékhez, pedig valójában nem.
14/18 anonim válasza:
Óóó kérdező, még az sem feltétlen kell.
Számos példa van rá, hogy két májkonzerv és/vagy egy tál babgulyás is bőven elég...
Egyébként ha valóban úgy lenne kérdező, ahogy mondod - azaz az emberek az alapján szavaznának, hogy több pénzük van-e - már rég nem a fidesz kormányozna.
Az emberek sokkal inkább a populizmusra vevők, az ellenségkép elleni harcra.
15/18 anonim válasza:
Hát, talán nem csak az alapján, de nyilván döntő szempont ez is.
16/18 anonim válasza:
Nem véletlenül próbálkoznak választások előtt mindig, "hangulatjavító" intézkedésekkel.
17/18 anonim válasza:
A szüleim kb 1,7 milliót (bruttó) keresnek együtt egy hónapban de pontosan nem tudom de ennek a nettója most sokkal több mint eddig volt. Nehogy azt hidd, hogy csak kisebb akciókkal fogják meg a népet mint ahogy a kedves előzők írják. Amikor valaki azt írja, hogy egy májkonzerv elég mindig megkérdezem magamtól ha ő ennyire látja a rendszert mért nem ő a miniszter?
18/18 anonim válasza:
Mivel nem egy non-profit válalat vagyok ezért az elsö ami érdekel nekem réal értekben több vagy kevesebb van. Ha több van nekem akkor nem érdekel hogy a mészáros most hány milliárdal lett gazdagabb.(Most komolyan az a pár % számit ami ilyenre elmegy?!) És Fidesz megint megnyeri a választást... Ez most jó vagy rossz döntse el mindeki maga.Nekem jobb.Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!