Mit szólnátok hozzá, ha hitelt venne fel Magyarország az egészségügy és az infrastruktúra javítására?
Mi, magyarok, nem szeretjük ha hitelt vesz fel az ország. Ennek van alapja: ahányszor pénzhez jut a kormány ( a mindenkori kormány, lényegtelen minek hívják ) a pénz nagy része ( fele-90%-a: a pénz mennyiségétől és a kormánytól függ ) a haverok zsebében landol.
De tegyük fel, hogy nem ez lesz. Jön a Tisztességesek Pártja, ami több száz milliárd forint hitelt vesz fel, de azt az utolsó centig az egészségügyre és az infrastruktúrára költi. Mi lenne a reakciótok, haragudnátok, elfogadnátok, tüntetnétek, stb? Mit szólnátok hozzá?
Hitelt felvenni? Minek?
Szerintem inkább el kellene adni a stadionjainkat. Csak meghosszabbítjuk a kisvasutat az országhatárokig, és bárhova leszállíthatjuk a felcsúti stadiont. Én még Orbánt és Rogánt is adnám ráadásul, de csak akkor, ha megígérik, hogy soha nem adják vissza.
Már egyedül csak ettől is javulna az ország egészsége.
volt már ilyen
az európai fejlesztési bankkal közösen, 1 évig tartott a románc, mire belátták ez a dolog feneketlen kút
ja és ezek az emberek aztán minden voltak csak nem "Tisztességesek Pártja"
ja és a hitelt ki fizeti? ja hát igen a dolgozó emberek már megint
A fidesz szerint a gazdaság jó állapotban van, illetve az ország a piacról képes magát finanszírozni. Nem értem, minek hitel. Néhány éve még ördögtől való ötlet volt, az IMF-et is elzavartuk.
És még valami: Az egy dolog, hogy rendbetesszük az egészségügyet. De azt is meg kell oldani, hogy a vesztesége ne termelődjön újra, ergo finanszírozott legyen folyamatosan. Ez csak tőkebevonással lehetséges. Erre csak az a megoldás, hogy biztosítókon keresztül fizetőssé kell tenni. Tudom ez elég népszerűtlen, de más megoldás nincs.
Tehát ezt én csak úgy tudnám támogatni, ha ez a Tisztességesek Pártja " garanciát is adna arra, hogy ez a veszteség nem fog újratermelődni és nem kell a költségvetésből mindig foltozgatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!