A Jobbik hogyan tudná tájékoztatni az embereket hogy a Fidesz média eddig példátlanul pofátlan módon hazudozik róluk?
Lassan minden rádió, tv, weboldal Fideszes kézben van, az elsikkasztott pénzekkel a haverok felvásárolják ezeket.
Amit hazudnak azt tényként elfogadják az emberek.
Mit tudnának tenni a Jobbikosok hogy minden emberhez eljusson: A Fidesz hazudik?
#10 mannnocska
Azért a hazugság nehogy már szubjektív legyen!
Rémesen egyszerű megállapítani. Pont te magad írtad le. Meg kell nézni hogy az adott állítás fedi-e a valóságot. Ha nem akkor hazugság. Ennyi.Ez baromira nem egy elfogultsági dolog, hogy "szerintem hazugság, szerintem nem".
A személyes jólét meg pont fordítva, az meg hadd legyen már szubjektív. Pont, hogy az egyén tudja legjobban megállapítani, hogy jobban él-e. Mert hiába mutatják ki statisztikákkal(!) hogy egekben a GDP és hiába mondogatják nekem, hogy "Te bizony jobban élsz." ha közben azt tapasztalom, hogy ugyanannyi fizetésből két éve még 6kiló húst tudtam venni, most meg már csak 4-et és még a kórházba is nekem kell vinni a gyógyszert. Ehhez nem kell közgazdásznak lenni.
Politikában szubjektív. Ha ezt nem látja valaki, akkor nem ért a politikához.
Ja hogy akkor te mondod meg hogy mi szubjektív, mi nem, és mi lehet az, és mi nem? Az a baj, hogy egészen félreérted. Megpróbálom leírni példán keresztül mire gondolok.
Mondok valamit: minimálbér emelés. Mik a vélemények?
Itt gyíkon kb 10ből 8 ember azt mondja hogy világvége, semmiértelme, nemjó, rossz, és a pokolba kívánja. Mert becsődölnek majd cégek, mivel nem tudják fizetni a +t. És amúgyis a reálérték nem fog növekedni.
Én azt mondom, hogy egy kis + teher a kkv-knak, ami viszont lendíthet a gazdaságon, a forgalmukon, és javítja a leginkább fizetésképtelen réteg vásárlóerejét.
Na itt hol az igazság? Ki hazudik? Senki. Lehet így is, úgy is. Ilyen formán szubjektív, hogy te hogy ítéled meg. És 2 év múlva a választásokkor nem azt fogod csinálni, hogy interneten megnézed hogyan változott a béremelés hatására a reálérték, vagy a gazdasági mutatók hogy néznek ki.
Hanem aszerint döntesz, ahogy a MOSTANI véleményed van a témáról. Ergó most eldöntötted hogy ez jó / rossz, és ez megmarad a tények ellenőrzése nélkül. Ami meg itt közbelép, hogy sokan nem értik a statisztikát, és a gazdaságot. Nem vagyok nagy gazdasági szakértő én se, de azért amivel találkozok néha az engem is meglep. Így az egyén arra hagyatkozik, hogy majd értelmezik nekik. És az a baj, hogy a statisztikát lehet több szempont szerint értelmezni, és félreértelmezni (ugyanígy egyik értelmezés se hazudna, és csak szubjektív hogy mit tartassz fontosabbnak). Ergó az dönti el hogy hogy ítéled meg, hogy milyen sajtóterméket olvasol.
Ezt ugyanígy illeszd politikusokra: orbán azt mondja hogy ez jó. Az ellenzékből XY azt mondja hogy nem. Na oszt akkor?
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha ez jó volt szavazz a fideszre, csak egy példa volt hogy lásd: pillanatok alatt eldől, hogy miről mi a vélemény, nagyon kevesek néznek mögé a dolgoknak, és ellenőrzik.
És ezt gerjeszti, ha egy oldalú médiát olvasol / hallgatsz. Ezért rossz a nyugdíjasnak, akinek csak királyi tv van. Mondjuk őket nem is érdekli a dolog, van egy álláspontjuk 10 éve, és csókolom.
Amit meg írsz, hogy "hogy élek most X évhez képest" megint egy szubjektív dolog. Mert függetleníted a gazdasági helyzettől. Lehet épp egy qrvanagy recesszió volt, mint '08-ban, de a vezetés ésszerű megszorításokkal elég jól lereagálta, és megállította. Ettől függetlenül te szrabbul élsz, és haragszol hogy HURR DURR SOHA TÖBBET NEM SZAVAZOK RÁJUK. Holott egyébként jó munkát végeztek. De ez megint csak egy példa volt. Ezt rengeteg dolog befolyásolja a személyiségeddel kezdve, a pénzügyi helyzeteden keresztüé (hitelek felvétele-visszafizetése), az igényeid alakulásától, a körülötted élők véleményétől, stb. Ez aztán az a szubjektív rész, amit komolyan nem lehet venni.
A magyarokra alapból jellemző egy pesszimizmus, ami meg megint befolyásolja ennek a megítélését. De megfordítom a kérdést: TE mit tettél, hogy jobban élj, mint 4 éve? Kis önkritika nem árt ilyenkor. Mert amikor az alkesz apuka jár a kocsmába, vegetál munkahelyen, gyerekét neveli a tv, anyuka otthon háztartást vezet, meg dolgozik egy üzemben évről évre, akkor miről van szó? Dögöljön meg a kormány, hogy nem tesz erőfeszítéseket, hogy én jobban éljek? Miért tenne, ha te nem teszel? Most megint csak mondtam valamit, az önkritika, és önértékelés részt hangsúlyoznám ki.
Valami ilyesmire gondolok itt.
B+ írni akartam 10 sort gyorsan, erre ez lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!