Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért utálják sokan a mai...

Miért utálják sokan a mai fiatalokat?

Figyelt kérdés

Rengeteg komment, válasz, véleméns szól arról, hogy milyen rohadt banda a mai fiatalság.... kisiskolásoktól kezdve az egyetemistákig mind...

De mire föl ez a hozzáállás?

Azért politika kategória, mert itt olvasni sok hasonló gondolatot, nektek szól a kérdés

2016. nov. 23. 20:15
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Tessék:

[link]

2016. nov. 23. 21:42
 12/33 anonim ***** válasza:
9%
Mert démon van a lelkükben.
2016. nov. 23. 22:23
 13/33 anonim ***** válasza:
10%
Mert semmirevaló nyámnyila pávák.
2016. nov. 23. 22:32
 14/33 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem egyre életképtelenebbek és ezért. Ehhez nagyban hozzájárul hogy a szülők éjel nappal dolgoznak , évek elmennek úgy hogy a gyerekkel nem tudnak foglalkozni nincs idő türelem. Némelyiknek alapvető dolgokról nincs fogalma.
2016. nov. 24. 07:47
 15/33 mannnocska ***** válasza:
41%

Nekem a kedvenc érvem, amivel gyakran találkozok:

jaj te még fiatal vagy!

mögé random beilleszthető:

-majd 60 évesen érteni fogsz hozzá

-forrongó vagy még, nem látsz tisztán

-majd ha megéltél egy rendszerváltást

-stb

Mindezt úgy, hogy 28 vagyok. Álatalában olyanoktól akik egy médiából tájékozódnak, és a "fiatal korom" (a majdnem 30) az egyetlen érvük.

Diplomásokat a sok léhűtő miatt utálják. Még anno a diáktüntetéseknél hangolta az embereket az egyetemisták ellen a fidesz. És van olyan része amit joggal. A sok ostoba btk-s semmit sem tanuló, diplomája szrt sem érő emberekből sajnos túl sok van. Az ilyen büfészakokból, ahol végigbulizol 4 évet, lediplomázol 5ösökkel, és még mész mesterszakra is, vagy halmozol értéktelen diplomákat.

Mindezt az adófizetők pénzéből ugye államilag támogatott helyeken. Na az ilyeneket meg lehetne szanálni. Minden olyan képzést, ahol nem piacképes diplomát kapsz, és rengeteg a hallgató. A GTK is megszanálható rész, teli van basic bitch-ekkel, bulika, megminden. Igaz ott azért általában kell tanulni, de hogy túlképzés van, és nem nehéz szak az is fix.

Csak a köznép meg ilyennek tartja a mérnöknek tanulókat, az informatikusokat, még az orvosokat is egy lapon említik a léhűtőkkel.

Ez az egyik rész. A másik meg nyilván a sértettség, hogy neki nincs. Buta mint a segg, de jönnek az okosságok, hogy "jaj az a papír semmit sem ér". Meg lehet látni facebookon (ez a kedvencem) az iskoláknál a tipikus okosságokat: "az élet iskolája" "utca" "én pénzt keresek" stb...

Az viszont az ellenoldal, és azzal egyet értek, hogy rengeteg a retardált a mostani tizenévesek közt. De (és megint itt a de) könyörgöm ők gyerekek még. Mit várnak tőlük az emberek? Hogy ne hülye hajviseletük legyen fura öltözékkel? Ez normális, ezen átesnek a tizenévesek(persze ezt a régi rendszerben felnövők nem értik meg). Ez egy önfejlődés, önkeresési szakasz. Nem 16 évesen fog felelősen dönteni, meg tudományos értekezést írni az ember.

HuszonX évesen viszont már tényleg elvárható egyfajta komolyodás, önállósodás, stb.

2016. nov. 24. 08:03
 16/33 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk már a 23-24 éves osztálytársaim is az akkori tizenéveseket fikázták általánosítva, éppen olyanok, akik pontosan olyanok voltak, mint akiket szidnak.

Mindig minden generációban a begyöpösödöttebb, gondolkodásra képtelen emberek szidják a következő generációt, észre sem véve, hogy őket ugyanúgy szidták, és így megy ez évezredek óta.

2016. nov. 24. 09:28
 17/33 A kérdező kommentje:

Azért a történelem, magyar vagy bármilyen nyelvtanárokat, fordítókat, régészeket, újságírókat, filmrendehőket, operatőröket, írókat léhűtőnek nevezni sem rossz...

Persze, aki magolósat tanul, az vizsgaidőszakban izzaf, miközben a nyelvész lógatja a lábát... de szorgal i időszakban fordítva van...

2016. nov. 24. 09:31
 18/33 anonim ***** válasza:

@mannnocska:

Nekem volt szerencsém egy bölcsész szakra is járni, meg elvégeztem a programtervező informatikus szakot. Relatív sokkal nehezebb volt előbbi. Az persze tény, hogy semmit sem ér a piacon, de nem igaz, hogy láblógatás, sőt... Azért hiszik sokan, hogy könnyű, mert nincsen összehasonlítási alapjuk, nekem viszont van.

Emellett van egy gazdasági diplomám is, na az tényleg láblógatás volt...

2016. nov. 24. 10:03
 19/33 anonim ***** válasza:

17:

Nincs fordítva, legalábbis én nem ezt tapasztaltam

Nekem a proginfón a két legforgalmasabb ZH hét volt a legnehezebb, a vizsgaidőszak emellett elbújhatott. A bölcsész (idegen nyelv) szakon meg az volt a nehézség, hogy egyes tantárgyakat középiskolai módszerekkel oktatták, csak szigorúbban, tehát ugyanúgy mentek a röpdogák, felelések, így hétről-hétre készülni kellett (volna...). Illetve volt egy-két nagyon durva ZH, amelyekhez hasonló nehézségű proginfón nem volt, csak ott meg több nagy ZH volt.. A vizsgaidőszak kb. hasonló nehézségű volt.

2016. nov. 24. 10:08
 20/33 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező a te bajod az általánosítás. Magad is azt teszed, olvasd vissza kérdésedet. És ilyeneket hallva, félreérted a dolgokat.

Kétféle ember van: elegendően buta, és nem az. Ha további tulajdonságokat is nézni kívánsz, mindkettő csoportban vannak fiatalok és öregek (és középkorúak, hogy ők se sértődjenek meg, vagy végre megsértődhessenek). Az első csoport hajlamos az általánosításra, mert nem képes a magkülönböztetésre, és sok mindent félreért. Ott fordul elő, hogy "ezek a pimasz léhűtő fiatalok" meg "ezek a mocskos nyuggerek". A második csoport érti, mi miért történik, és a dolgokat a valódi okukkal magyarázza.

Ehhez még vedd hozzá, hogy a környezet állandóan változik, ma különösen gyorsan. Az ember alaptulajdonsága, hogy kezdetben nagyon gyorsan tanul, alkalmazkodik a környezetéhez, és ez képesség a korral (nem azonos mértékben, de) csökken. Ugyanakkor minden ember élete során tapasztalatokat szerez, és ezek alakítják véleményét, ismereteit. Értelemszerű, hogy a tapasztalat a kor előrehaladtával nő.

De hogy ki mit hasznosít a lehetőségeiből, miként él vele, az nem kor, hanem ember függvénye. Természetes, hogy mások vagyunk fiatal és idős korunkban, ez azonban egyik esetben sem ok az utálatra. Az utálat egyetlen magyarázata a butaság.

2016. nov. 24. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!