Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem háborodnak fel az...

Miért nem háborodnak fel az emberek az Orbáni diktatúrán?

Figyelt kérdés
A tv2 orban haverjához került, most meg elhallgatott az egyetlen országos nem állami radió. Mindenhonnan az jön, hogy orbánék milyen nagyszerűek meg megvédik az országot holott szembeköpték azzal hogy nem támogatják a jobbik alaptörvény módosítási javaslatát

2016. nov. 21. 19:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%

Mert tetszik nekik.

A magyarok ilyenek.

2016. nov. 21. 22:49
 12/25 anonim ***** válasza:
45%
Nem vagyok se Fidesz szavazó, se Orbán rajongó, de ha nálunk diktatúra van, akkor mi van Észak- Koreában?
2016. nov. 21. 23:58
 13/25 anonim ***** válasza:
73%

Eddig ezekkel a típusokkal találkoztam:

- "Tény, hogy nem jó ez a kormány, de mit tudok én tenni ez ügyben? Szavazni azért nem megyek el, mert úgyis meg van bundázva az egész. Vagy ha nincs, értelmetlen a két rossz közül választani."

- "Igazából nincs se jobboldal, se baloldal, mindent *felülről* irányítanak, szóval ígyis-úgyis megszívtuk."

- "A fidesz nem tökéletes, de most mi van helyette? Szavaznék én egy jobb pártra, ha lenne, de most válasszuk meg megint a Gyurcsánt?"

- "Fingom sincs a politikáról, és úgy őszintén, annyira nem is érdekel ez a politikai agysorvasztás, hogy napi 10 percet hírolvasásra áldozzak. Mondjuk néha röhögök a "Gyurcsány takarodj" és "Orbán egy hazaáruló cigány" graffitiken"

- "ORBÁN VIKTOR AZ ÉLŐ ISTEN!!!"

Minden sértés és lenézés nélkül mondom, hogy jelenleg a magyar nép kb úgy viseli ezt az egész Orbán királyságot, mint nagyanyámék kutyája azt, amikor nyárra lenyírják a szőrét: néha morog egyet kettőt elégedetlenségében, de be van húzva füle-farka, és beletörődött a helyzetbe.

Akik elégedetlenek, azoknak a nagy része nem lát esélyt a változásra, és ezen nem segít a média folyamatos Orbán-dicsőítése. Valamivel fel kéne rázni az embereket...

2016. nov. 22. 02:03
 14/25 anonim ***** válasza:
57%
Azt nem tudom még mennyire nevezhető diktatúrának, de tény, hogy egy erősen fasiszta elveken alapuló rendszer a jelenlegi. Én azért utálom a Fideszt, mert folyamatosan beleszólnak az emberek életébe és a gazdaság működését is folyton manipulálják lásd: dohányboltok, vasárnapi boltzár, igazságtalan adóterhek, a média szabadság folyamatos leépítése. Nyugaton az ilyen rendszereket símán fasisztának bélyegzik, mert valóban az is! Én nem dohányzom, de az pl. mi már, hogy így bánhatnak a dohányosokkal? A boltzárral is emberek életébe szóltak bele, nem is mértékben. Egyáltalán mi köze a kormánynak ahhoz, hogy ki mikorakar vásárolni? Alanyi joga nem? Ez már nem az 50-es évek, vagy igen? Ennek ellenére szomorú, hogy továbbra is ennyien éltetik a Fideszt. Én már teljesen elvesztettem a hitemet a magyarságban és a magyar emberekben. Jövőre irány külföld és remélem ott jobb lesz az élet mint idehaza. 24/F
2016. nov. 22. 06:33
 15/25 BlodDrunk ***** válasza:
79%
Nincsen diktatúra,de nagyon sok dolog ahogyan csinálják arra hasonlít.Szerintem demokráciában közel sem normális,hogy egy egész ország költségvetéséről,államkincstári vagyonról egy ember dönt,saját felelösségében,amiért senki más nem kérheti számon.
2016. nov. 22. 07:56
 16/25 anonim ***** válasza:
68%

"vasárnapi boltzár"

Én sem támogattam a vasárnapi boltzárat, de ha majd húzol külföldre ne lepjen meg, hogy sokfelé ott is van, pl. Németországban.

"Én nem dohányzom, de az pl. mi már, hogy így bánhatnak a dohányosokkal?"

Itt is jobb ha vigyázol, Nyugaton hasonló a szabályozás, sőt, már régebben mint nálunk.

"A boltzárral is emberek életébe szóltak bele, nem is mértékben. Egyáltalán mi köze a kormánynak ahhoz, hogy ki mikorakar vásárolni?"

Egyetértek ebben veled, csak mondom, Nyugaton is fogsz vasárnap bezárt boltokat látni.

Ha esetleg az extra liberális Svédországba készülsz, majd meglátod, hogy 3.5 % - os sörnél erősebb italt csak állami boltokban (vagy feketén) fogsz tudni venni, csakúgy, mint nálunk a Nemzeti Dohányboltban dohányt. Ráadásul aranyáron, a dél - svédek hajózgatnak át a németekhez Rostockba, Kiel - be, Travemündébe olcsó szeszért.

Én is ellenzem ezt, csak ne lepődj majd meg ha oda mész.

2016. nov. 22. 09:10
 17/25 anonim ***** válasza:
55%
Én háborgok állandóan de micsináljak ha egyszer ennyien megszavazzák? Micsináljak ha másnak, a nagy többségnek nem esik le a tantusz? Reggeltől estig magyarázhatunk , egyet érünk el mindig, hogy leugatnak minket, hogy de van szólás szabadság mert most is beszélhetünk meg ilyenek. Te mit gondolsz kérdező? Mit teszel?
2016. nov. 22. 09:33
 18/25 anonim ***** válasza:
66%

rendben van felháborodok

most mit tegyek?

jelentsem fel? a rendőrség a kezébe

merényletet kövessek el? rendben van de a bíróság is a kezében van

indítsak ellene népszavazást? az événytelen szavazást "sikernek" harsogja a média ami persze a kezében van

várjak még a következő választásig? minek? tuti fityisz győzelem, addig csavarják a szavazókörzeteket amíg ők győznek

akkor a felháborodásom hova is tegyem?

2016. nov. 22. 10:45
 19/25 anonim ***** válasza:

#12-höz. Ha már ennyire kíváncsi vagy, és magadtól mégse jöttél rá, elmondom. A diktatúra másik fokozata. Nincs "egy" diktatúra. Sokféle van. Más volt a franco-i, más a hitleri, más a sztálini, és más a kádári. Sőt az utóbbi időben is nagyon más volt.

Amúgy, ha érdekel, a diktatúra egyik fontos szava a "tilos". Minél több van belőle, annál nagyobb a diktatúra. Sőt, kapaszkodj: a demokrácia a többség diktatúrája, ha rosszul csinálják.

Ami nem diktatúra, az a konszenzus. Ezt persze néha nehéz elérni, tanítani, példát mutatni kell előbb.

A kérdésre: nem háborodnak fel, csak ezt a látszatot keltik. Felháborodni annyi, mint nem engedni. Persze nem úgy megy ez, hogy felháborodok a minimálbéren, és nem engedem Orbánnak. Így semmi se menne. Felháborodni eredményesen úgy lehet, hogy körülnézek, ki teszi még, egyeztetek, és ha sokan vagyunk, az már erő, hatalom. De aki csak "felháborodik" és nem egyeztet, az valójában csak siránkozik. Tegye, ő szívja meg. Tehetné másképp, és akkor nem szívná meg. De ő ezt nem hiszi. Mindenki a saját tapasztalatai alapján alakítja hiedelmeit. A siránkozó még csak ott tart, hogy kevés a tapasztalata. Várni kell még.

2016. nov. 22. 12:55
 20/25 anonim ***** válasza:
72%
.. mert a fidesz kompatibilis a társadalom jelentős részével. Sok a korrupt és tisztességtelen polgár.
2016. nov. 22. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!