Egyetértesz-e azzal, hogy ilyen arcokkal, mint Gyurcsány, Molnár, Juhász, Karácsony, Bokros a baloldal nagyon gyérül fog szerepelni 2018-as választáson?
Egyet.
A baloldal sehol nincs, a Jobbik leépül, teljes a Fityisz-győzelem.
A felsoroltak közül Gyurcsány és Juhász neve az ami húzza a baloldali szavazókat az urnához. A többi nem hoz semmit.
Baloldalon és jobboldalon is új párt kéne, de erre nincs esély mostanság.
Ha mindenképpen pozicionálni akarom magam, akkor baloldaliként határozom meg a felfogásomat.
De az nagyon-nagyon más, mint amit a baloldali pártok képviselnek (értem ezt a már nem létező, egykoron volt pártokra is).
Nevezettekkel nyerni teljes képtelenség.
Jelentősége nincs is igazán, mert a Fidesz a kétharmados szabály miatt ellenzékből is tud diktálni.
Most kevesebben vannak, s ezért nem tudnak mindent átvinni, amihez kétharmad kell, de ez igaz lesz az esetleges új kormányra is.
Ha nem szereznek kétharmadnál több helyett, akkor el tudják lehetetleníteni a kormányoldal munkáját.
"Koplárovics Béci, jajj, ne én legyek a bűnbak, rajtam kívül még majd 5 millió ember nem megy szavazni. "
Igen, egy szvazat az csak egy szvazat. Kár, hogy mindenki így gondolkodik. Látod a Fidesz akkor is elzavarja a szavazóit, ha gyakorlatilag biztos a győzelme. Ha az az 5 millió VALÓBAN változást akarna, akkor felemelné a valagát és nem csak a tévének mondaná, hogy változást akar, vagy nem csak a kocsmában hangoztatná. Hanem elmenne és szavazna. Mindegy kire, hiszen változást akar, tehát elég, ha az ellen szavaz, akit nem szeretne tovább kormányon tartani. De nem akar valójában változást, te sem akarsz, merthát jaj hát a Vona így, meg a Vona úgy - és Habony el is érte a célját. És amíg a Fidesznek megvan az a fixen kb kétmillió szavazója, addig MINDENKI aki otthonmarad nem akar igazábn változást, és ezzel hallgatólagosan a beleegyezését adja a Fidesz örökös uralmának. Nem a kétmillió szavazó kihalását kell megvárni, mert arra úgyis lesz utánpótlás, hanem el kell menni szavazni. Nyilván nem lesz tökéletes párt. Aki arra vár, az szimplán hülye. Mindegyikben lesz hiba. Nekem sem tetszik az, ami a Jobbikban az utóbbi időben történik, de ha változást akarok, akkor ők az egyetlen alternatíva. Az én fontossági sorrendemben elsődleges az, hogy ami van, és ami az elmúlt 26 évben volt, az nem jó. Jelenleg az egyetlen alternatíva a Jobbik, ami még most is az a párt, amelyikkel többé-kevésbé egyet tudok érteni. Sokkal rosszabb nem lehet még elnéppártosodva sem, mint a Fidesz vagy bármelyik baloldali leánypárt. Az országnak meg olyan mindegy, hogy még kísérletezünk még 4 évet, vagy robogunk tovább a fal felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!