Az óraátállításról miért nincs népszavazás?
Ez így igaz, azonban az a +1-2-3 óra télen-nyáron +1-2-3 óra. Most fél évente átt kell szervezni mindent.
"Ez így igaz, azonban az a +1-2-3 óra télen-nyáron +1-2-3 óra. Most fél évente átt kell szervezni mindent."
Az óraátállítás nem világjelenség. Rengeteg országban nincsen például Oroszország, Kína, India.
Ausztráliában és Brazíliában például, csak bizonyos időzónához tartozó területeken állítanak órát, nem az egész országban. Működnek azok az országok? Igen.
USA-ban egy héttel később állítják az órát, mint az Európában. Érdekelne, hogy milyen zavar keletkezett ezen az egy hét alatt?
#12-13
Ebből látszik, hogy 10 millió idióta országa vagyunk. Ha egy ilyen kérdés nem mozgatja meg az embereket, akkor micsoda? Ja, tudom! 2000 Ft-al drágul az internet! Olyankor már milliók mennek tüntetni.
Mellesleg, nem mondtam, hogy összeomlik a gazdaságunk, csak sokkal bonyolultabb lenne megszervezni a dolgokat, már a környező országokkal is. A fuvarozás egy jó példa volt. Egy órával később tudod elindítani a szállítmányt, csóri fuvaros meg egy órával később ér haza. A banki tranzakciók is egy órát csúsznak, valakinek tovább kell dolgozni, hogy tartsa a lépést a többi országgal. Megoldható a dolog, csak ahogy mondtam, a dolgozó szívja meg.
" A fuvarozás egy jó példa volt. Egy órával később tudod elindítani a szállítmányt, csóri fuvaros meg egy órával később ér haza."
Na, de aki például Aradra szállít annak meg jobb lesz. Ukrajna és Románia pont ebbe az időzónába esik.
Amúgy ki lehet számítani, hogy mikorra ér oda az adott szállítmány, van kommunikáció a szállító és a célállomás között.
" A banki tranzakciók is egy órát csúsznak, valakinek tovább kell dolgozni, hogy tartsa a lépést a többi országgal."
Most komolyan, szerinted valaki ott ül egy órát tovább az irodába, csak azért, mert Romániában,Ukrajnában vagy Finnországban nem zártak be a bankok.
Komolyan mondom, ti szerintem még mindig nem realizáltátok ez a XXI. század.
Ezért kéne megkérdezni a népet, hogy kinek mi a jó. Előbb elvégezni a munkát, és előbb hazaérni, vagy később elindulni, és később hazaérni.
Belföldön én csak annyiban szívom meg, hogy reggel sötét lesz, és a mostaninál hidegebb. Magyarul, taccsra vágták a közérzetem már reggel. Aki autót vezet, annak rosszabb látási viszonyok között kell mennie, stb.
Külföldön viszont más a helyzet.
Jelenleg ha Aradra este 9-re kérnek egy valamit, akkor a futárnak helyi idő szerint 8-ra kell odaérnie. Ha azonnal felpakolják, és jöhet is vissza, akkor durván fél 12-re már itthon is van. Ha most a nyári idő lenne, akkor fél 1-re ér haza.
A tranzakciókra is így gondoltam. Lebeszél a vállalkozó terminálzárás után egy szlovák fuvart, előreutalással. Csak akkor indítja el a szállítmányt, amikor megjött a pénz. Hiába van 21. század, ha Szlovákiában egy órával később nyit a terminál, akkor egy órával később fog ideérni a pénz, és egy órával később indulhat a szállítmány.
Erre lehet érvelni, hogy valamelyik afrikai faluval ideális lesz az időzóna, de nekünk európai országokhoz kell igazodnunk.
Ha már nem akarunk állítgatni, akkor tartsuk meg a mostani időt, és akkor a legtöbben előttünk fognak járni nyáron, ami még mindig jobb, mintha nekünk kéne tovább dolgozni. Vagyis, gondolom. Ezért kéne megkérdezni a népet, hogy most hogy is akarják élni innentől az életüket.
#14 Mé? Bezár az autópálya? :D
Amúgy jobbikos gumicsont az egész, hogy eltereljék a figyelmet a hazaárulásukról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!