Szerinted jogos lenne börtönnel súlytani Havas Szófiát az '56-os fasisztázó nyilatkozata miatt?
Meggyalázta az '56-os mártírokat, akik a vérüket ontották, hogy ma szabadok lehessünk. Lefasisztázta, leantiszemitázta őket és az egész forradalom szellemét lenácizta. Te börtönbe zárnád? Mennyi börtönt adnál neki?
Holokauszt tagadókat ültettek le, szóval már történt ilyen. [link]
Szerintem sincs gond a #4-es válaszával. Nagymamám és édesapám is mesélte, hogy '56-ban nem csak forradalmárok voltak az utcákon, hanem a zűrzavarban lehetőséget látó elemek is. Én készséggel elhiszem, hogy - például - #6-os nagyapjához hasonló, szovjetek ellen küzdő emberek voltak többségben, de ne tegyünk úgy, mintha ne léteztek volna akkor is közönséges bűnözők, akik éltek is az adódó lehetőséggel. Semmi sem fekete-fehér.
A cikkben szereplő "hölgy" pedig vérbeli vaskalapos kommunistának tűnik. Ilyen állítások mellett megérdemli a vizsgálatot.
Ha '56-ban, ami antikommunista forradalom volt, megemlítünk egy kisebbséget, akik bűnözők voltak...
...akkor a kommunista patkányforradalom 1848-asokat nekem is szabad utálnom, amiért köztörvényes bűnözők magyarokat és császárpártiakat irtottak?
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__823..
Íme ide írogatnak havas szofi elvtársai.... :O
Nem akarom mentegetni ezt a nőt, de szerintem nem tagadja a kommunizmus bűneit.
Csak éppen azt állítja, hogy a fasiszták keresték a kommunistákat meg a zsidókat.
A "jogos" nem azonos az igazságossal, vagy az erkölcsileg elítélendővel.
A "jogos" azt jelenti hogy valamelyik törvény (általában a BTK) büntetni rendeli. Olyan törvény pedig nincs ami a "fasiszták gyilkolták a komcsikat" kijelentést tiltaná.
Ezt most komolyan kérdezed?
Jó-jó tudom, hogy ez A RETTENTHETETLEN HÜLYÉK KORA - de mégis. Nem mintha én egy észtölcsér lennék... Talán azokhoz a degenerált idiótákhoz képest, akik TV-ben pofáznak demokráciáról, meg Boldog Békeidőkről. Így nem kunszt.
Különben is, mik a "kommunizmus bűnei"? Az a 4 évtized, amíg élni hagytak? De ha már kommunizmus bűnei, akkor miért nem beszélsz kapitalizmus bűneiről? Az ezernyi fagyhalottról, a tömegnyomorról, az ország kiárusításáról...
Nem vagy Te egy kicsit elfogult? Mi érdeked fűződik ehhez? Diploma? Föld? Pályázat? Életpálya Modell?
Nem értelek. Te érted Magadat?
Szerintem itthon is amerikai mintára a teljes szólásszabadság elvét kéne alkalmazni és senkit sem kellene büntetni azért, ha elmondja a véleményét, akár megfelel az a valóságnak, akár nem. Főleg nem történelmi eseményékről, mint a 2. vh vagy 56.
Az más kérdés, ha rólam állít valótlanságokat pl. akkor lehessen becsületsértésért, rágalmazásért perelni, etc.
E téren tényleg lehetne tanulni az amcsiktól, de itthon túl sok a görcsös politikus, akit zavar a szólásszabadság.
18-as
Lényegében igazad lehetne, csak amikor az ú.n. véleményformálók nyilvánítanak történelmi kérdésekben "szubjektív" véleményt, több a kára, mint a haszna.
Egyébként meg nem a kiskatonákra, hanem az ávósokra "vadásztak", s nem "direkt a zsidókra", sőt a forradalmárok között is voltak zsidók, ezzel együtt a párt vezetésben (épp úgy, mint a tanácsköztársaság idején) "kissé" túl reprezentálták magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!