Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rengeteg a közmunkás nálunk...

Rengeteg a közmunkás nálunk vidéken, mégis lesz remény arra, hogy változzon pozitív irányba a helyzet, miért mondják, hogy ebből a közmunkából nehezebb visszakerülni a munka világába?

Figyelt kérdés

Állami cégnél dolgozom vidéken irodán és itt komolyan mondom de majdnem a fele az itt dolgozóknak közmunkás. Én is az vagyok, bizony. Ugyanazt csinálom mint a közalkalmazottak. Vannak itt olyanok akik évek óta már itt vannak,mert jóformán csak gyárba, kereskedelembe tudnának elmenni. Nem mindenkinek van informatikus és mérnök végzettsége,de akadnak diplomások is mint én akik ezt szükségállapotnak veszik. Viszont én csak 8 hónapig maradok, utána elköltözöm a fővárosba, de a többség marad és foggal-körömmel ragaszkodik ehhez. Ki is használják őket a feljebbvalók és le is nézik a közmunkásokat, holott mi itt nem is utcaseprűsök vagyunk.

Miért is olyan nehéz visszakerülni a munka világába ahogy hangoztatják mit gondoltok?

2016. nov. 15. 21:05
1 2
 11/11 Sándor G ***** válasza:
100%

Első vagy 2.ik hozzászólónak, az nem igaz hogy nem értenek semmihez, meghogy el kellene küldeni öket tanfolyamra, de nem indul, nincs stb.

Az idei évben 30ez. főt iskoláztak be különbőző tanfolyamokra, beszéltem a munkaügyis ismerősőmmel, de a rádióban is volt róla szó,

És nem kozmetikusnak, meg műkörömépitőnek, hanem hegesztő, villanyszerelő, esztergályos, kőműves, asztalos, ács, elektroműszerész, géplakatos, vagyis a hiányszakmámból lett összeállítva, a továbbképzések, nagy része.

Ennek ellenére állítom, hogy aki 8-10évet lehúzott közmunkán, és elmúlt 45-50éves, rendelkezik munkatapasztalatokkal, 3szakmával,+gyakorlattal, azzal sem állnak szóba, a nagyobb cégek, de komoly kisvállalkozások sem igazán,

Elmegy egy nagyvárosba, vagy a dunántúlra, esetleg meghallgatják, de mégsem veszik fel, mert ki tudja?

Inkáb vesznek fel tapasztalat nélküli, ismerős ismerőse, sogor-koma-jóbarát alapon bárkit, akit ki tudnak használni, rabszolga módjára dolgoztathatnak akár 3műszakban, és/vagy hétvégén is, persze kis pénzért.

A közmunkások, lecsuszott rétegnek számítanak, /így spec,én is/, nem igazán kellenek sehová, max. jó esetben a helyi iskolába karbatartónak, a nyári szűnetben, amig a termek festése lefolyik..

Az f.h.t. lecsökkentik, majd kivezeti a kormány 2018-ig, álláskeresői meg keveseknek járhat, megélni ebből sem lehet, nyugdíj pedig sosem lesz..

2016. nov. 16. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!