Ha a Jobbik hatalomra tör, akkor a közmédia átáll az ő oldalukra?
Persze. Lecserélnék a főnökséget a saját embereikre, aztán a főnökség meg majd eldönti a továbbiakat, hogy mi legyen az új irányvonal és hogy a régi munkatársak közül kiket tart meg.
Ez még akkor is így volt, amikor Gyurcsány váltotta Meggyesit, tehát azonos oldalon volt a váltás.
"Mondjuk, a rendszerváltás óta, szerintem ennyire még senki nem csinált a közmédiából "kormánymédiát"."
Van benne valami, de valljuk be, hogy nem is voltak rászorulva. A sokkal nézettebb kereskedelmi csatornákat eleve úgy privatizálták, hogy nekik muzsikáljanak.
Aztán persze bejött a képbe a Hírtévé meg az Echo, de ezeket eleve pártcsatornaként nézte vagy nem nézte a jónép. Miközben a pártsemleges független kereskedelmi csatornákból baloldali propaganda duruzsolt az ingadozó szavazók fülébe a nap 24 órájában.
(Most igaz, hogy azóta Vajna megszerezte a TV2-t, de már senki nem is tekint rá független tévéként, bojkottálják is a politikailag finnyásabb nézők és a hirdetők, meg minden egyéb.)
Nincs olyan, hogy "közmédia". Az is a polgáré. Minden az övé. A Jobbik is.
Tehát a médiumok is oda "állnak", ahová azt a polgár meghatározza nekik. Ha azt mondják, hogy a Jobbik mellé álljanak, akkor a Jobbik mellé állnak. Ha pedig azt mondják nekik, hogy a libsik mellé álljanak, akkor a libsik mellé állnak.
Ez Magyarországon nem így van. Van egy megkeseredett, a lakosságot lenéző és gyűlölő politikusokból álló réteg, akinek célja, hogy lehúzza az ország színvonalát. Lásd Gyurcsány, meg a többi politikus a baloldalról, akiknek még a nevét sem tudom. Gyurcsány is azért olyan, amilyen, mert vissza akarja adni a fiatalabb korában kapott sérelmeket a népnek. Pedig rossz úton halad. Úgy nem lehet egy népet megváltoztatni, hogy államcsőd felé kormányozzuk az országot! Vagy hogy kamu beépített emberekkel romboljuk a közhangulatot! Egy országot és a benne élőket akkor lehet jó útra téríteni, hogyha nem büntetjük az embereket, hanem példát mutatunk nekik, és a rendes viselkedésre ösztönözzük! És hogy Gyurcsánynak nem voltak tervei a miniszterelnökösködéssel kapcsolatban, az abból látszik, hogy csak lopott, nem tervezett hosszú távra. Nem is akart. Csak egy hatalmas pofont akart adni a népnek. Értem, hogy mi volt ezzel a célja, de rosszul csinálta. Pont azért ilyen ez a nép, mert sok pofont kapott, Gyurcsány pedig félrekezelte a helyzetet!
#9: Igazad van.
Én polgár alatt a burzsoát értettem. (Nem általában a szavazópolgárt, állampolgárt akiknek a nagy része - valljuk be őszintén - a proletariátus része.) Tehát azt a pár százezer burzsujt, kulákot és bürokratát, akiket ma (munkahely-) Teremtőnek, "agytrösztnek", meg (pályázat-) Nyertesnek nevez a véleményformáló értelmiség. Egy jobb korban az ilyeneket csak parazitának meg népnyúzónak hívták. Ezért lehetett az egy jobb kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!