Régebben még a 2004-es törvény előtt akinek volt otthon gázpisztolya az minek minősült jogilag?
Szabályozás az volt, hiszen tiltva volt. :) Aki akart, annak engedélyre volt szüksége, akárcsak ma.
Más kérdés, hogy ez nem volt egy életszerű helyzet, mert a vadásznak szüksége van vadászpuskára, de egy gázpisztolyra kinek van szüksége?
Senkinek, legfeljebb csak bankrablóknak és fegyverbolondoknak - de ezek egyikének sem adták meg az engedélyt. Azóta változott a világ, többek között kinőtte magát a biztonság őr szakma, így könnyítettek valamit a korábbi szabályozáson, de az engedélykötelesség fennáll.
# 3
2004 előttről beszélünk, könyörgöm!!!
Nem volt még magánszemély önvédelmi célú fegyvertartása (illetve marha ritka volt) és voltak bizony gázpisztolyos bankrablások.
Bocsi, hazudok, inkább postarablások voltak, valóban. Te akkor még nem is éltél, különben emlékeznél rá.
"de egy gázpisztolyra kinek van szüksége? " Ezt nagyon is jelen időben írtad, ezért úgy értettem, egyetemes, általános érvényű véleményedet fejted itt ki. De akkor bocsánat, félreértettem, az akkori állapotokat jellemezted.
Egyébként nem kell elkezdeni személyeskedni, semmi közöd hozzá, mikor éltem és mikor nem. A postarablás meg más, mint egy bankrablás, kicsit mások a biztonsági intézkedések...
"viselési engedélyt is könnyített feltételekkel lehet rá szerezni"
Ezzel vitatkoznék. Egy kb játékpisztolyhoz, amit egy 8 éves is megvesz a sarkon, papírozni kelljen meg műszakiztatni meg engedélyt kiállíttatni, ami egy emberre szól és egy fegyverre, azaz ha akarsz még egyet, akkor újra el kell játszani az egész procedúrát? Hát, szerintem ez inkább túl van bonyolítva, nem hogy egyszerű lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!