Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Régebben még a 2004-es törvény...

Árokpart kérdése:

Régebben még a 2004-es törvény előtt akinek volt otthon gázpisztolya az minek minősült jogilag?

Figyelt kérdés
Sokszor eszembe jut ez a kérdés, mert szerencsére 2004-től alanyi jogon tarthatunk otthon gázpisztolyt, viselési engedélyt is könnyített feltételekkel lehet rá szerezni, viszont régebben is ha itthon Magyarországon nem is , de külföldön ugyanúgy üzletben vásárolhatott magának egyet mint most itthon nálunk. Tehát ha valaki pl. 2000-es években hozott Ausztriából. Olaszországból be magának gázpisztolyt akkor az abban az időben minek minősült. Mert biztos vagyok benne, hogy aki sokat járt ki és megtehette biztosan vett magának egyet.Lőfegyvernek, mert azt azért kétlem, vagy volt az ilyen és hasonló esetekre egyáltalán szabály abban az időben? Ugyanakkor abban az időben a flóbert pisztoly viszont engedélymentes volt.
2016. nov. 12. 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem KKV eszköznek, vagy ha nem is így hívták, de valami hasonló kategóriába tartozhatott, mint most a KKV eszközök.
2016. nov. 12. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Szabályozás az volt, hiszen tiltva volt. :) Aki akart, annak engedélyre volt szüksége, akárcsak ma.

Más kérdés, hogy ez nem volt egy életszerű helyzet, mert a vadásznak szüksége van vadászpuskára, de egy gázpisztolyra kinek van szüksége?

Senkinek, legfeljebb csak bankrablóknak és fegyverbolondoknak - de ezek egyikének sem adták meg az engedélyt. Azóta változott a világ, többek között kinőtte magát a biztonság őr szakma, így könnyítettek valamit a korábbi szabályozáson, de az engedélykötelesség fennáll.

2016. nov. 12. 16:00
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
2-es, magánszemély önvédelmi célzatú fegyvertartásáról hallottál már? Na, nekik pont megfelel a gázpisztoly. Bankrablóknak! :D Persze, hogyne... ők azért általában komolyabb csúzlikkal játszanak... vagy leginkább semmilyennel, mert már kezd kimenni a divatból.
2016. nov. 12. 16:06
 4/7 anonim ***** válasza:

# 3

2004 előttről beszélünk, könyörgöm!!!

Nem volt még magánszemély önvédelmi célú fegyvertartása (illetve marha ritka volt) és voltak bizony gázpisztolyos bankrablások.

Bocsi, hazudok, inkább postarablások voltak, valóban. Te akkor még nem is éltél, különben emlékeznél rá.

2016. nov. 12. 16:12
 5/7 anonim ***** válasza:

"de egy gázpisztolyra kinek van szüksége? " Ezt nagyon is jelen időben írtad, ezért úgy értettem, egyetemes, általános érvényű véleményedet fejted itt ki. De akkor bocsánat, félreértettem, az akkori állapotokat jellemezted.

Egyébként nem kell elkezdeni személyeskedni, semmi közöd hozzá, mikor éltem és mikor nem. A postarablás meg más, mint egy bankrablás, kicsit mások a biztonsági intézkedések...

2016. nov. 12. 16:23
 6/7 kovpet ***** válasza:

"viselési engedélyt is könnyített feltételekkel lehet rá szerezni"

Ezzel vitatkoznék. Egy kb játékpisztolyhoz, amit egy 8 éves is megvesz a sarkon, papírozni kelljen meg műszakiztatni meg engedélyt kiállíttatni, ami egy emberre szól és egy fegyverre, azaz ha akarsz még egyet, akkor újra el kell játszani az egész procedúrát? Hát, szerintem ez inkább túl van bonyolítva, nem hogy egyszerű lenne.

2016. nov. 12. 20:50
 7/7 A kérdező kommentje:
2-esnek. Az engedély most csak a viseléshez kell és az is könnyített eljárással alkalmazzák. A könnyítettet úgy értem, hogy nem kell orvosi, pszichológiai vizsgálatra menni, hanem befizeted a 2000 ft-os csekket, egy erkölcsi bizonyítványt kell mellékelni és 3 hét múlva már meg is van az engedély szerencsére.
2016. nov. 13. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!