Azok, akik visszasírják Kádárt nem szégyellik magukat?
'Ami késik nem múlik...'
Mint a kommunista párttitkárok, akik a szovjet állam összeomlásáig fennhangon hirdették a kapitalizmus összeomlását :)
A kapitalizmus lényege,hogy a javak nagy része egy szűk csoport felé irányulnak.
Ennek a vége az,hogy rengetegen elszegényednek.
Ugye sokak szerint a kommunizmus az emberi önzőség miatt nem működik,mert hát mindig többet akar az ember,mint ami a másiknak van.
De a kapitalizmus mozgatórugója is ugyanúgy az önzőség.
Még több,és még több.És egyre többen akarnak még többet.
Nem kell hozzá tudósnak lenni,hogy az ember átlássa,hogy tarthatatlan.
Az elmúlt pár évtizedben sokat fejlődött a világ(ugye ez lenne a kapitalizmus eredeti célja),de ezzel együtt széles lett a paletta a gazdagság kiélésére,így még több és még több pénz kell,akinek milliárdjai vannak,annak is.
100 évvel ezelőtt nem volt ilyen széleskörű luxus,tehát az akkori leggazdagabb embereknek nem volt szükségük annyi vagyonra sem,mert elkölteni sem tudták volna.
Ma nem ez a helyzet.
A szocializmus politikai gazdaságtana:
Az imperializmus a kapitalizmus rothadó szakasza, mert csak saját belső tartalékait éli fel, nem tud tovább fejlődni!
Most figyeljetek:
A szocializmus az imperializmusból fejlődött ki!
Mikor megkérdeztem a polgazd. tanárt, hogy ami rothad, abból mi tud kifejlődni, akkor csak lesett.
/igen, vén vagyok, nekem még tanították ezt a baromságot/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!