Szerintetek a Fidesz hogy meri a szájára venni Antall József nevét?
Csak kérdezem, mert bár nem nagyon találok archívumba konkrétumot, de a leghangosabban szidta és hazugozta Antall Józsefet az ki volt? Ja , Orbán Viktor..
Na most halála után 10 évvel Lendvainak állítólag volt valami ötlete a megemlékezést illetően. Erről majd meséljetek ti is ha tudtok róla, én azt tudom hogy a koszorúzáshoz valami olyat javasolt hogy minden eddigi miniszterelnök és pártelnök koszorúzza meg Antall sírját (vagy szobrát). Na most ekkor hisztizni kezdett a Fidesz, és szóvivője hangoztatta hogy hogy viszonyult hozzá az MSZP akkor frakciója. Na most az akkori törpepárt MSZP...
Ez csak egy példa annyi közül, tehát hogy ez a képmutatást hogy lehet tűrni?
meg maga az hogy a jobboldaliságra ma mást fest mint akkor, sőt, mint maga Antall József jobboldala, ezt hogy lehet elviselni? Mekkora pofa kell ehhez , őszintén szólva? Hogy most meg akarja oly sokszor magyarázni Viktor hogy ma más lenne Antall József is mint akkor.
Hogy lehet ezt megcsinálni? Meg egyáltalán a mai egész jobboldal hogy teheti meg hogy nem hangoztatja , meg nem viszi tovább, és égve tartását nem teszi meg? Így érdemes volt? Mire volt jó?
"
Igen lehet de elárulom Gyurcsány is célként tűzte ki a határon túli magyarok érdekének védelmét. Tessék utánna olvasni. Mi volt a gond? Az hogy ennek megoldását nem a kettős állampolgárságban látta, és hangoztatta miért. Erről nincs mit ragozni. "
hát ja, aztán megszavazták és nem szakadt le az ég...
"Pro Patria a bakancsom ki van vele hogy neked mindenkivel bajod van..:)"
- Nem értelek. Nem értem, miért veszel mindent személyes támadásnak. Mi benned ez a fojtott ingerültség? Ezt írtam: "Nem tudom, minek kell körvonalazódnia ahhoz, hogy a kritérium teljesüljön, polgári demokratikus személynek tartom magamat, de megkérdezem: én megfelelek jobboldalinak az elvárásaid szerint? Ha a véleményem érdekel, ezt, mint egy kis adalék fűzöm a kérdésed mellé"
"Igen lehet de elárulom Gyurcsány is célként tűzte ki a határon túli magyarok érdekének védelmét."
-...amennyiben?
"Mit amennyiben? Célként fogalmazta meg külpolitikájára, sőt első helyen. Ennyi."
- Na, ez tényszerűen nem igaz. A leghitelesebb a forrástól idézni:
'Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb.'
...Ezzel nem mondok ítéletet, hogy szégyellje magát - van sok más oka rá -, de amit mondtál, az nem áll meg.
Ellenben arra kérdeztem rá, hogy milyen konkrétumok jelentették az elképzeléseket. Mert a baloldal erőtlensége éppen ebben áll. A "mi rossz" megfogalmazásából nem jutnak el a "hogyan inkább"-ig.
hát na ez az. Ez így valójában tévhit. Hogy a baloldal ez legyen. de kárnak mennénk bele.
Egyébiránt nem kell ide forrás, a magyar miniszterelnököknél mindegyiknél így szokás...
Tehát kikerülöd a konkrétumokat tartalmazó válaszadást.
"Ez így valójában tévhit. Hogy a baloldal ez legyen. de kárnak mennénk bele."
- Attól idéztem, és abból a beszédből, akire és amire te is szeretsz többször hivatkozni.
A baloldal ebbéli erőtlensége nem a tévhit róla, hanem a 2014-ben, és valószínűleg 2018-ban is megmutatkozó politikai realitás.
"Egyébiránt nem kell ide forrás, a magyar miniszterelnököknél mindegyiknél így szokás..."
- Én szemléltettem ideillő idézettel, te továbbra is csak saját szavaidnak a súlyát használod alátámasztásként.
Valóban Magyarország minden miniszterelnökének feladatul kellene magának szabnia ezt. De balról soha nem valósult meg.
És ez az, ami miatt - mert számukra is ésszerűen összeállt - ágáltak, mindenen keresztültolva a kettős állampolgárok választójogával kapcsolatban az akadályokat, amíg végkép falba nem ütköztek, majd megindult a vezeklés.
50%
Minden kormánynak volt sikere és kevésbé sikere. A Fidesznek is és az MSZPnek is. Az hogy egyik jobb vagy rosszabb mint a másik az szemenszedett kamu. Amit ha te így hiszel sajnos nem a te érdeked hanem az övék.
Na erre ennyit.
A két helyzet egyébként tök más. Az MSZP nem amortizálta az orszagot csak feleslegesen épített mert a válság szétb$szt@ az egészet.
Kádár meg nem tudott valamit megoldani, ami kolosszálisra nőtt harminc év alatt(thank you verik a macskát...ahogy hofi mondaná..).
De a lényeg hogy Antall József olyan becsületes kormányfő volt ( ha a kormánytagok nem is feltétlen mind) ahogy ez a kormány sose fog, az elmúlt hat év jobboldali kormány gyalázat hozzá képest minden tekintetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!