Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fog valaha változni a bérszínv...

Fog valaha változni a bérszínvonal, munkakörülmények?

Figyelt kérdés

Én friss diplomásként még nettó 200 ezret sem kerestem, pedig ez Nyugat-Magyarország.

Nem azért kínlódtam az egyetemmel, hogy kiszúrják a szememet valami aprópénzzel.

Nem bölcsész diplomám van, mielőtt valaki rákérdezne.

Aztán kimentem Ausztriába dolgozni, az osztrák fizetésemmel, a magyar árak egészen jóknak tűnnek.

Sokan mondják, hogy Nyugat-Magyarországon munkaerőhiány van.Én nem veszem észre, hogy nagyon emelgetnék a fizetéseket, meg növelnék a kafeteria juttatások összegét.

A munkavállalókat nem csak fizetésemeléssel lehet az adott cégnél tartani.

Erre mondok egy példát:

Magyarországon sok komoly multicégeknél is olyan buták a vezetők.

Például az első munkahelyemen, össze is vesztem a főnökömmel.Én szerettem volna, hogyha az irodában lehet kávét rendelni a cég kontójára.Persze, nem korlátlanul, mert visszaélés lett volna belőle.Amikor ezt felvetettem, egyből elkezdett kakaskodni, hogy mit képzelek én magamról.

Erre azt felvettem neki, hogy külön kávéfőzője van és ő tényleg céges kávét iszik, illetve van kis hűtője tele üdítővel, ásványvízzel.Ez mind-mind céges.

Erre azt mondta, semmi közöm hozzá, az amúgy is vendégeknek van.A bibi, hogy elég ritkán jön vendég.

Szóval, ilyeneken spórolnak.

Ausztriában,ahol dolgozom kapjuk azt a kapszulás kávét és mindenki eldöntheti, milyet kér.A cég fizeti.

2016. okt. 29. 17:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
x8: Nem mindegy, hogy "szarért-hugyért" húzzák le az emberről a bőrt, vagy tisztesságes fizetésért. És szerintem, nyugodtan lehet aggódni, hogy a nyugatra távozó orvosokat, mérnököket és egyéb szakembereket, kikkel fogjuk pótolni. Te ezek szerint, az ukrán migránsokban bízol, szerintem az tévút, de hát, nem kell egyetértenünk.
2016. okt. 29. 19:03
 12/12 anonim válasza:

+1

"Hű de keresett, mindent megadnának érte a munkáltatók" mérnök diplomával, 2 felsőfokú idegennyelvvel én sem keresek annyit pályakezdőként, szintén Győrben.

Jah, az apróságokért cs*szegetés itt is megvan. :D

#1: Ahamm, már csak egy kicsit kell kibírni, aztán tényleg jobb lesz.. már csak 3-5 év. Vagy több. Rendszerváltás óta ez a duma megy, egyre kevesebben veszik be.

"Itthon is ha alázattal, ranglétrát végigjárva dolgozol"

Alázatos ember soha nem járja itthon meg a ranglétrát, csak minden nagypofájú barom beletörli a lábát és röhög rajta a háta mögött. Kösz, kihagynám.

Kis hatékonyság? A munkakörök nagy része annyira le van butítva, hogy 1-3 hónap után kb. 90%-os szinten lehet hozni, mint aki x éve azt csinálja.

Németországban 3-4000 Eur a mérnökök kezdő bére. Mivel ott is tanultam részben, elmondhatom, hogy nem okosabbak vagy "hatékonyabbak" kezdőként ők sem. És nem, nem ugyanolyan nehéz megélni.

Nézd meg a céges parkolókat: itthon G Astra, Opel Corsa, kint A3 Audi, BMW 3, stb.Gyanítom, ez Ausztriára is igaz.

2016. okt. 30. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!