Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy ismerkedhetnék meg a...

Hogy ismerkedhetnék meg a politika alapjaival?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék egy általános képet kapni a magyar politikai életről, viszont nem tudom, hogy hol kezdjem. Hol informálódhatnék? Mi az amit egy fiatal lánynak feltétlen tudnia kell a hazai politikáról?

17L

2016. okt. 28. 18:33
 1/5 anonim ***** válasza:
1945-től gondolom ismered a történelmet, esetleg később is, de onnan a rendszerváltásig, és a rendszerváltástól ide. Most nem azt mondom hogy könyveket az alapinformációkat. Tétel dolgokat, neveket, könyveket, főbb eseményeket. Esetleg évszámokat. Arra építsd fel a többit ami ugye bár több. De te tudod mennyire akarsz ismerkedni, ezekkel mindenképp.
2016. okt. 28. 18:40
 2/5 anonim ***** válasza:

De amit feltétlen tudnod kell hogy minek a része vagy. A rendszerváltott magyarország, a demokrácia majdndem 30 éves történetének. Tudd mi történt azóta, minek kellene még, és kellett volna. a miniszterelnökökkel is légy tisztában. A kormányokkal, annak munkáival. a célokkal, a belső és külső körülményekkel. Jobboldalisággal baloldalisággal, annak kapcsolatáról.

Ezt még hozzá írtam az első válaszomhoz.

2016. okt. 28. 18:45
 3/5 anonim ***** válasza:

plusz még egy :D

ezeket sajnos magadnak kell felkutatnod ha mástól hallod nem biztos a hitelesség. A közvéleményre se feltétlen hallgass csak ha meggyőződsz.

Na ennyi.:D Bocs hogy háromba írtam

2016. okt. 28. 18:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez a 3 perces videó röviden összefoglalja a modern demokrácia lényeget, és ad egy kis geopolitikai gyorstalpalót is:

https://www.youtube.com/watch?v=XS_bVyvasZo

Ha esetleg az angol nem menne, itt a kibővített verzió magyar felirattal:

https://www.youtube.com/watch?v=yyd8szbtokM

2016. okt. 28. 19:00
 5/5 anonim ***** válasza:
eegen...tehát pl a #4-es válaszolót felejtsd is el. Erre mondtam hogy tájékozódj úgy ahogy mondtam. Mert ez a másik lehetőség hogy hallgathatsz a #4-esre csak azért érzed rajta hogy valami nem stimm...
2016. okt. 28. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!