Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki volt Kádár? Hazaáruló vagy...

Ki volt Kádár? Hazaáruló vagy nemzeti hős? Szerinted?

Figyelt kérdés

2016. okt. 25. 20:29
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
18%

Kádár János egyértelműen nemzeti hős.

Egyébként ezt ma már nemcsak azok látják így akik éltek az"uralkodása"alatt hanem azok is akik később születtek hiszen van összehasonlítási alapjuk...

2016. okt. 26. 15:02
 22/39 anonim ***** válasza:
43%
Hazaáruló gyilkos. Aki mást mond, az ostoba vagy aljas. Vagy mindkettő.
2016. okt. 26. 15:36
 23/39 anonim ***** válasza:
22%

"Hazaáruló gyilkos. Aki mást mond, az ostoba vagy aljas. Vagy mindkettő."

Ne marj abba a kézbe amelyik enni adott-neked és/vagy apádnak.

2016. okt. 26. 15:40
 24/39 anonim ***** válasza:
92%

'Ne marj abba a kézbe amelyik enni adott-neked és/vagy apádnak.'

Aha, és ezért már térdre is kéne borulni Kádárotok előtt? :)

2016. okt. 26. 16:23
 25/39 anonim ***** válasza:
80%

'Kádár János egyértelműen nemzeti hős.

Egyébként ezt ma már nemcsak azok látják így akik éltek az"uralkodása"alatt hanem azok is akik később születtek hiszen van összehasonlítási alapjuk...'

Ezt az '56-os forradalmároknak is mondd :)

Én is később születtem, de messze nem így látom...

2016. okt. 26. 16:30
 26/39 anonim ***** válasza:
85%

23.

Akkor te melyik vagy?

Ettől függetlenül a logikádba kapaszkodva támadhatatlan Hitler, Sztálin, Mao, stb., hiszen millióknak "adtak enni".

A jelennél maradva pedig orbánfóbiások is tartózkodjanak a kritikától, mert szerinted ő ad nekik enni.

2016. okt. 26. 16:40
 27/39 anonim ***** válasza:

20: világos, Nagy Imre is kommunista volt, Ezt nem szokta tagadni senki. Azt sem hogy az előző évek alatt mint a vezetés tagja benne volt abban ahogy azok építkeztek. De nem véletlenül lett mártír. Még a forradalom kitörése előtt amikor Rákosi hatalma megingott szembement vele. Merte kritizálni és kimondani hogy a szocializmust ki kell javítani, meg kell újitani. Erre mondtam hogy " felvilágosult".

Magyarul itt arról van szó hogy azért lett becsült személyiség mert egy jobb világért merte azt mondani a forradalom előttől a végéig a másik iránynak vagyis előbb Rákosinak majd Gerőnek hogy "Na most már elég, mehettek a büdös francba, mert nekünk nem azt fogja jelenteni a szocializmus amit nektek.!"

Szóval igazából nem tudom hogy alapvető vita van-e vagy nincs közöttünk.

De neked akkor most Kádár vagy Nagy? Az egyik se ebben a történetben helytelen válasz.

2016. okt. 26. 17:03
 28/39 anonim ***** válasza:

23:

Bár mint írtam, én sem hazaárulónak, swm hősnek nem tartom, a legnagyobb baj vele pont ez:

Elhitette veletek, hogy a enni az állam/Kádár/Orbán/Gyurcsány/Messiás ad. Pedig nem, neked kell boldogulnod, ami nem csak abból áll, hogy bejársz az állam által biztosított munkahelyre...

2016. okt. 26. 17:05
 29/39 anonim ***** válasza:

27:

Pedig pont az egyik se a helyes válasz. A világ nem fekete és fehér. Nagy Imre látott egy lehetőséget a hatalom szerzésre, ami épp adódott, aztán a feje fölött az oroszok és az amerikaiak megegyeztek, és az oroszok felkérték Kádárt, nyilván Nagy Imrét ekkor már nem is kérhették. Nagy Imre ebben q sztoriban egyerül azért tűnik pozitívabbnak, mert mártírként meghalt, mielőtt kimutathatta volna a foga fehérjét. De ne legyen kétségünk, ő sem volr bárány a farkasok között, ugyanúgy megtörténhetett volna, hogy korábban nem Rákosi, hanem Nagy Imre valik a véreskezű diktátorrá.

2016. okt. 26. 17:09
 30/39 anonim ***** válasza:
13%

"Aha, és ezért már térdre is kéne borulni Kádárotok előtt? :)"

Robgros ha hiszed ha nem a társadalom nagyobb része tart a világtól, és bár tudja hogy nem a mesékben élünk , mégis szeretné azt a világot ahol nem kell tartanod a világtól, mert az állam úgy van tervezve.

Én is azt mondom hogy az állam azzal hogy sokkal több dolgot biztosított és megalapozott mint a jelenben, az elszokást eredményez a világ gondteliségétől amit ma élünk. De annyit elárulok, hogy ott is kellett dolgozni, tehát hogy mondjam a semmit ott sem értékelték, csak egy kis plusz: egy helyen többen dolgoztak mint kellett volna, és így az egyének kevesebb munkát is végeztek. Mind tudjuk.

Csak rajtad kívül kevesebb mazochista van, aki nem szeretne egy ilyen kevés gondú világot maga köré. Ezért él nosztalgia a Kádár rendszer iránt. Amit te már régóta figyellek, a szemekre vetsz. ;)

Mi ugye már sokat találkoztunk és nem tagadtam előtted hogy a bögyömben van a mindent jobban tudokod. (De ezt most nem azért mondtam hogy erre is reagálj, csak jeleztem.)

szóval, én aki Nagy Imrét inkább közelebb érzem magamhoz tudok kicsit gonosz is lenni:

szívesen térdre borulnék előtte, ha megszabadítana a jelenlegi kormányzattól , az egész párttól és a híveitől. Nagyon sajnálom de ki kellett mondanom, annak ellenére hogy a rendszerváltott magyarországot jó dolognak tartom.

2016. okt. 26. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!