Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A bitcoin felválthatja a...

A bitcoin felválthatja a papír pénzt? Érdemes bitcoinba fektetni energiát egy átlagembernek?

Figyelt kérdés
2016. okt. 25. 12:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
Taxik egyáltalán nem szokták elfogadni. Internetes oldalak szokták csak elfogadni a Bitcoint. Az automata, amiről te beszélsz kérdező az pedig igen ritka a világon, Magyarországon szerintem meg egyáltalán nincs is. Továbbra is az a válasz, hogy nem éri meg, bármennyire is ebből akarnál meggazdagodni.
2016. okt. 25. 14:19
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. okt. 25. 20:49
 13/16 A kérdező kommentje:

A Baló műsorban mondta maga Baló, hogy vannak Taxis cégek ahol elfogadják, meg PC-s üzletek. De most találtam meg az első magyar bitcoin ATM-et is https://www.youtube.com/watch?v=7h08OxoR4u0

Így elsőre az jött át, hogy a bitcoinnal nem lehet kamatot felszámolni. Nem bocsájthat ki egy kormány irreálisan többet, nem hitellevélre bocsájtja ki és nem kell bürokratikus rendszeren át ellenőriztetni. Könyvelő nem is kell hozzá egyáltalán vagy adminisztrátor, azaz forradalmi találmánynak mondanám.

Hallottam magam is, hogy illegális dolgokat ezzel fizetik ki, de igazából nem értem miért lenne feketébb, mint a pénz. Ha egy bérgyilkost ezzel fizetsz ki, miben másabb, mintha kp-t adnál neki egy sikátorban? Úgyis át kell váltania kp-ra a BTC-nt is valahol bekerül a valós pénz körforgásába, ha nem akarja a milliót párnacihúben tartani, ahol ellpoják vagy leégne, be kell tennie bankba, megjelenik ez is a világgazdaságban. Az, meg hogy fusi melót zsebbe fizetnek készpénzel eddig is volt, nem kellett bitcoin hozzá.

Az érdekel, hogy a bányászata megéri-e egy magán embernek, ha az áramszámla nem számít, mert átalányt fizet?

2016. okt. 26. 17:21
 14/16 hun_74 ***** válasza:
Bp-en a Madách téren, a Hotel Regency bejárata előtt van egy narancssárga bitcoin autómata!!! Aki arra jár, nyugodtan leellenőrizheti...
2016. okt. 27. 23:53
 15/16 anonim válasza:
Ahol visa kártyával tudsz fizetni ott btc-vel is!Úgy hogy nem is tudják hogy neked btc alapú a kártyád!
2016. nov. 17. 06:02
 16/16 anonim ***** válasza:
Azt a készpénzt amit odaadsz a sikátorban te már felvetted a bankból. Vagyis van egy kiindulópont ahonnan elkaphatják a gyilkost...
2016. dec. 24. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!