A bitcoin felválthatja a papír pénzt? Érdemes bitcoinba fektetni energiát egy átlagembernek?
Nem, és nem.
Főleg nem Magyarországon. Magyarországon van kb 3 hely ahol elfogadják a Bitcoin-t.
Bocs, de egy videoban láttam, hogy bitcoin autómatából vesz fel pénzt egy bányász. A bitcoinja értékeit. Azaz létezik egy autómata, un. bitcoin autómata, ha jól értelmezem, amivel a bitcoinjaidat átváltod papír pénzre. Jól értem?
A hozzászólásokból úgy tűnik számomra, hogy csupán bizonyos helyeken fogadják el pl taxi, étterem...
Létezik, közvetlen készpénzreváltás?
Magyarországon jelenleg ilyen nincsen kérdező.
Nem fogadják el sehol, és nem is lehet "kivenni" az automatából.
Te kérdező, én nem értem, mit nem értesz ezen. A bitcoin számítógépes pénz, csakis kizárólag számítógépen létezik. Ismerve a pénz algoritmusát, más formában nem is létezhetne.
Készpénzt nem tudsz felvenni bitcoinban, mert ilyen NINCS.
Amit te láttál az az, hogy átváltja dollárra a bitcoint. Igen, van egy-két hely, ahol át lehet váltani dollárra. De ez ugyanolyan valutaátváltás, mint amikor forintot váltasz euróra. A bitcoinnak van egy árfolyama, ami folyamatosan változik (mint úgy általában a pénzek árfolyama), tehát átváltható dollárra, de mindig más értéken. Amit automatából készpénzt kivesznek, az dollár, nem bitcoin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!