Erre az RTL-es riportra milyen szavakat lehet találni?
Ahol a magyar menekülteket a mai bevándorlókhoz hasonlítják.
Szerintem vérlázító, és a véleményem nyomdafestéket nem tűr, így nem írnám le inkább.
Viszont a kedvenc részeimet azért kiemelném:
Főleg egyedülálló férfiak jöttek. (és a képen egy férfi jön a gyerekkel, majd egy nő, és a riportban a régi felvételeken mindenhol gyerekek, és nők láthatóak főként)
Azt állítja,hogy ujjlenyomatot vettek, mert okmányok nélkül érkeztek, miközben láthatóan ott pecsételik le az arcképével ellátott okmányt.
Végül teljesen természetes,hogy az osztrák közvélemény egy részének elege lett a magyarokból, ám ez fordítva már tilos,és fajgyűlölet, ha a magyaroknak van elege a közel-keleti migránsokból.Viszont érdekes,hogy egy fejlett, befogadó, és elfogadó nyugati országnál ez természetes,hogy elege van a magyar bevándorlókból, nekik lehet.
Egyszerűen én nem tudom hová tenni ezt a riportot, nem hiszem el,hogy van még egy ország ahol a "saját" forradalmukról egy ilyen riportot csinálnának, ez személyes véleményem alapján átlépi a "liberalizmust".
Ez a riport egy tényt közöl. Mégpedig, hogy 1956-1957-ben a magyarok pont ugyanazt a helyzetet modellezték, amit ma a szíriai/iraki/közel-keleti menekültek. Akkor az osztrákoknak elegük volt már abból, hogy (mivel ugye polititkai menekültek voltak) több jobuk és kevesebb kötelezettségük volt az ott élő magyaroknak, mint maguknak az ausztriai lakosoknak. Nem ismerős ez valahonnan?
A kedves kérdező azt nem képes elfogadni, hogy hasonló, ha nem ugyanazok a jogok és törvények vonatkoztak akkor a magyarokra, mint most a menekültekre. És akkor mi történt? Felmerült az önkéntes kvóta és befogadták a magyarokat, akikről tudni kell, hogy azért nem egy, börtönből szabadult bűnöző volt köztük, akik aztán köztörvényesek lettek a nyugat-európai államokban.
Nem kellene idealizálni a magyar történelemet, amikor jócskán vannak szégyenfoltjai. Ezt kimondani pedig nem magyarellenes, vagy hazaáruló, hanem realista. A magyarok sem szentek, ahogyan senki sem a világban.
# 13
És akkor mi van, ha ott szírek háborúznak egymással? Ha ugyanaz az állampolgárságod, akkor már nem gond, ha lebombázzák a házadat? Csak akkor jelent problémát, ha szovjetek csinálják? Eszem megáll ettől a logikától.
És azokról a magyarokról mit mondasz, akik esetleg nem szomszédos országba távoztak? Mert pl. Svájc szerintem nem éppen szomszédos Magyarországgal, viszont ott már 56-ban is igen magas életszínvonal volt.
Most kérdező mit vársz az RTL Híradójától, amely 2014 nyara óta ellenzéki híradó és tisztára az ATV-t másolja le? Én örülök neki, hogy van végre nem lakájhíradó, amit országosan is lehet nézni. De azért néha csúsztatnak és manipulálnak, mint ennél a riportnál is.
Azért ezt én is felháborítónak tartom mikor ezeket a terroristanövendékeket az 56-os forradalomhoz hasonlítja valaki, ennyire nem kéne nyalni az EU-nak.
Ahogy azt se felejtsük el, hogy előtte nem erőszakoskodtak össze 1500 esetet egy éjszaka alatt a magyarok.
És nem, nem mindegy, hogy megvan egy nép békében és egy másik betámadja, vagy épp annyira nem bírnak magukkal, hogy saját magukkal cirkuszolnak.
"Nem gyalogolták át a fél világot rá rontva más országokra mert épp nem volt kedvük várni."
Mert az első határon agyonlőtték volna őket. Bár tudom, sokak szerint most is az lenne a megoldás.
"Mert az első határon agyonlőtték volna őket."
Erre van valami bizonyítékod, hogy ezért nem kezdtek el?
Másrészt nem csak nem gyalogoltak, nem is vergődtek.
A migránsok leszarták a rendőröket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!