Sokan, akik rossz munkát végeznek kevés pénzért, nincs jó végzettségük, miért nem mennek ki külföldre "operatívabb" munkát végezni?
Főleg azokra gondolok, akik valami gyárban robotolnak vagy hasonló vacak melót végeznek.
Simán kimehetnének mosogatónak, szálloda takarítónak vagy hasonlónak külföldre, ami ugyanúgy szar meló, de legalább megfizetik.Milliomos nem lesz belőlük, de azért egy élhetőbb színvonalon tudnak élni.
Én, miután lediplomáztam, nem volt nettó 200e forint a kezdőfizum,pedig volt angol,német középfokú nyelvvizsgám is.
Azután döntöttem úgy, hogy Ausztria.Nem a szakmámban dolgozok, hanem fuvarszervezőként.Ez egyszerű adminisztratív munka, csak stressztűrés kell hozzá.De, 2000 euró felett keresek vele, ami azért nem rossz.Magyarországon, középvezetőként sem kapnék ennyit.
Van rengeteg ember, akik telesírják az internetet, hogy rossz munkát végeznek kevés pénzért, nem tudnak megélni...stb.Miért nem mennek ki külföldre?Dunát lehetne rekeszteni a fent felsorolt állásokból,ugyanis a helyiek nem csinálják meg.
Ha rossz munkát végez az ember, akkor azért nem mindegy, hogy 120 ezerért vagy 1400 euróért csinálja.
Volt, akinek önéletrajzot is segítettem megírni.
Fel is vették.Igaz, nem vesz új BMW-t 3 évente, de sokkal többet megengedhet magának.
Az embernek csak egy élete van, nem 9.
Kijár a normális életszínvonal.
Én ingázós vagyok, a határ mellett lakom.
Így azért megéri kijárni.
Majd, dolgozok Magyarországon, ha kapok olyan állást, ahol minimum nettó 400-at hazaviszek.
"Hát épp ez az, hogy CSAK AZ volt! Ma az angol felsőfok ALAP -nem feltétlen maga a papír, hanem a nyelvtudás, már ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, a német közép jó mellé, de általában nem árt ha van egy harmadik is mondjuk francia/orosz/spanyol trióból."
Ebben az a vicces hogyha felmegy az ember mondjuk egy alibaba-ra, akkor ott azt látjuk hogy még a nagyobb gyártók is olyan tört angollal akarják eladni a motyójukat ami még középfok sincs meg, közben itthon hasonló fizetésért(ppp-ben) mint amit kínában kapnak elvárják hogy az random irodista is felsőfokon beszélje az angolt, meg mellette a németet... Nevetséges.
B1-es szinten mindenki megtud tanulni németül.
Az operatív munkákhoz,amiket felsoroltam teljesen elég.
A komolyabbakhoz B2 kell.Ezt is meglehet tanulni szorgalommal.
A felsőfokúhoz, na ahhoz már tényleg adottság is kell.
Mi a probléma?
Egyszerűen nem értem, hogy sokan miért mazochisták, hogy ennyi pénzért hajlandóak dolgozni.
Ha már szar munkát kell végezni, akkor inkább 400 ezerért, mint 120 ezerért.
Nem szocializmus van, van választási lehetőség, lehet választani a jobb életet, a sínylődés helyett.
Magyarországon nem lesz jobb a helyzet a közeljövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!