Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan, akik rossz munkát...

Sokan, akik rossz munkát végeznek kevés pénzért, nincs jó végzettségük, miért nem mennek ki külföldre "operatívabb" munkát végezni?

Figyelt kérdés

Főleg azokra gondolok, akik valami gyárban robotolnak vagy hasonló vacak melót végeznek.

Simán kimehetnének mosogatónak, szálloda takarítónak vagy hasonlónak külföldre, ami ugyanúgy szar meló, de legalább megfizetik.Milliomos nem lesz belőlük, de azért egy élhetőbb színvonalon tudnak élni.

Én, miután lediplomáztam, nem volt nettó 200e forint a kezdőfizum,pedig volt angol,német középfokú nyelvvizsgám is.

Azután döntöttem úgy, hogy Ausztria.Nem a szakmámban dolgozok, hanem fuvarszervezőként.Ez egyszerű adminisztratív munka, csak stressztűrés kell hozzá.De, 2000 euró felett keresek vele, ami azért nem rossz.Magyarországon, középvezetőként sem kapnék ennyit.

Van rengeteg ember, akik telesírják az internetet, hogy rossz munkát végeznek kevés pénzért, nem tudnak megélni...stb.Miért nem mennek ki külföldre?Dunát lehetne rekeszteni a fent felsorolt állásokból,ugyanis a helyiek nem csinálják meg.

Ha rossz munkát végez az ember, akkor azért nem mindegy, hogy 120 ezerért vagy 1400 euróért csinálja.

Volt, akinek önéletrajzot is segítettem megírni.

Fel is vették.Igaz, nem vesz új BMW-t 3 évente, de sokkal többet megengedhet magának.

Az embernek csak egy élete van, nem 9.

Kijár a normális életszínvonal.

2016. okt. 22. 18:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Én ingázós vagyok, a határ mellett lakom.

Így azért megéri kijárni.

Majd, dolgozok Magyarországon, ha kapok olyan állást, ahol minimum nettó 400-at hazaviszek.

2016. okt. 22. 19:23
 12/19 anonim ***** válasza:
71%

"Hát épp ez az, hogy CSAK AZ volt! Ma az angol felsőfok ALAP -nem feltétlen maga a papír, hanem a nyelvtudás, már ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, a német közép jó mellé, de általában nem árt ha van egy harmadik is mondjuk francia/orosz/spanyol trióból."

Ebben az a vicces hogyha felmegy az ember mondjuk egy alibaba-ra, akkor ott azt látjuk hogy még a nagyobb gyártók is olyan tört angollal akarják eladni a motyójukat ami még középfok sincs meg, közben itthon hasonló fizetésért(ppp-ben) mint amit kínában kapnak elvárják hogy az random irodista is felsőfokon beszélje az angolt, meg mellette a németet... Nevetséges.

2016. okt. 22. 20:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én azért, mert nem tudok nyelveket, és anélkül elég nehéz lenne boldogulni külföldön, és ilyet nem is nagyon vesznek föl, gondolom. Még albérletet is nehéz lenne így találni. Állást pedig nem is tudom, hogy lehet. Innen, netről át is verhetnek, ha kimegyek, nem biztos, hogy találok, lutri az egész. Én is szeretnék kimenni egy időre, de ezeknek még nem néztem utána.
2016. okt. 23. 09:55
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy szerintem nem olyan könnyű megtanulni egy idegen nyelvet, én 12 évig tanultam pl. egy nyelvet az iskolában, semmire sem jutottam vele, ma már az alapszavakra sem emlékszem. Pedig nem vagyok hülyegyerek, más tantárgyakban jó voltam, sőt, még a nyelvhez sem vagyok kifejezetten hülye. Évekig intenzíven kellene tanulni, tanfolyamot fizetni, és akkor talán...
2016. okt. 23. 10:00
 15/19 anonim ***** válasza:
Folyamatosan mennek ki emberek...Van, aki 1 perc alatt dönt a kimenetelről, van, aki előtte évekig töpreng, de aki teheti, az megy, vagy menni fog külföldre.
2016. okt. 23. 10:03
 16/19 A kérdező kommentje:

B1-es szinten mindenki megtud tanulni németül.

Az operatív munkákhoz,amiket felsoroltam teljesen elég.

A komolyabbakhoz B2 kell.Ezt is meglehet tanulni szorgalommal.

A felsőfokúhoz, na ahhoz már tényleg adottság is kell.

2016. okt. 23. 10:05
 17/19 anonim ***** válasza:
37%
"adottság" ahhoz kell, hogy ilyen hülye legyél kérdező
2016. okt. 23. 10:21
 18/19 A kérdező kommentje:

Mi a probléma?

Egyszerűen nem értem, hogy sokan miért mazochisták, hogy ennyi pénzért hajlandóak dolgozni.

Ha már szar munkát kell végezni, akkor inkább 400 ezerért, mint 120 ezerért.

Nem szocializmus van, van választási lehetőség, lehet választani a jobb életet, a sínylődés helyett.

Magyarországon nem lesz jobb a helyzet a közeljövőben.

2016. okt. 23. 10:36
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
A magyar emberek lusták és maradiak és a megszokás emberei. rengeteg ilyen külföldi munkás csoportba benne vagyok a facebookon. hát megkell mondjam katasztrófák. egyik percbe sirnak rinak hogy munka kell azonnal indulunk stb. ha kiraknak egy munkát ami tényleg bárki eltud válalni/nem kell nyelvtudás stb/ akkor mááááár aztán jönnek a kifogások. de mindenre van kifogás és nem is 1 nem is 2 hanem rengeteg. mikor ott lenne a lehetöség a 90%uk meghátrál. mert ugy gondolja jovan ez igy itt . és mikor kivan rakva egy álláshirdetés rákéne kattintani a rengeteg birka irkál alá hát agyf***t lehet tölük kapni a magyar emberek javarészétöl. én ha olyat meglátok ha a munkahelyemen is vagyok azonnnnal fogom a telefont és megyek ki és már hivom is. miért? mert én menni akarok . ja meg javarészük nem szeret dolgozni. kint megkell dolgozni azér az 1000-1500euroért ithon meg a 250euroért semmit csinálni. hát nekik ez többet ér. csak sajnálni tudom öket. az elején egy nagyon ügyes válaszolo azt irta a fizetése szinte a lakhatásra megy. hát konkrétan magyarországon a minimálbér budapesten egy garzont nem fut ki :D akkor györ sopron és környékét meg se emlitsük . gratulálok a válaszához. ott azért nem a minimálbért üti egy garzon. na ez is egy kifogás. persze a belvárosba biztos drágább minden mint itt de külsö részeken teljesen megfizethetö. németbe is néztünk olyan jó kis lakásokat ujépitésü társhasházba 60nm erkéllyel garázzsal udvarral. 500euro alatt volt. akkor magyarba mutass már ilyet egy kisváros szélén? várom. és asszem nmég a fizetésedböl marad böven ha egyedül vagy is. ha meg ketten akkor mégjobb. na meg a másik gond az emberekkel hogy ezeknek anyni pénzük nincs a 80%-nak ha 20dikán elromlik a tévéje hogy hitel nélkül vegyen ujat. na ez itt még a másik gond a lustaság meg a megszokás meg a nem akarok dolgozni mellett. vannak akik meg megnnének csak ismeretségük nincs. olyat is ismerek nem egyet nem kettöt akinek szülei kinn vannak ö meg itthon robotol. hát neki többet ér az. meg max kap a szüleitöl kicsit ha onan kap 50-et keres 100at már 150 van. milyen jol hangzik.
2016. okt. 23. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!