Október 23. -án ti mire szavaztatok?
Nem trollkodás, és nem olyan egyszerű a kérdés mint amilyennek tűnik. Nem az a része érdekel, hogy igen vagy nem. És nem az a válasz, hogy a kérdésre.
Kis hátsó szándék van a kérdésben, érdekel az "indìték".
Tehát mi volt az amit a válaszok bejelölésével el akartatok érni?
Nemmel szavaztam. És nem azért mert nem vagyok szolidáris a tényleges menekültekkel szemben. Ezeket úgyis befogadjuk.
Nincs nagydobra verve, de napi 30 menekültkérelmet fogadunk el. Számold ki: ez évente több mint ezer.
Másrészt nem akarom, hogy Merkel mama döntse el, hogy kik azok, akiket ők befogadnak, s kiket "osztanak tovább". Ráadásul a baloldal ezt jól megfogalmazta: hogy "úgysem maradnak itt". Mit gondolsz, hosszú távon mi lenne ennek a következménye? Az, ami már el is kezdődött: a schengeni határok zárása. Azaz "aki nem jutott be", az maradna ott, ahová "betelepítették".
Meglátásom szerint a kampányban mindkét oldal "kissé" túltolta a biciklit.
nem mentem el, eddig minden szavazáson, népszavazáson megjelentem
jelenleg értelmetlen szavazni
egy álldemokráciában élünk ami inkább diktatúra
az ok egyszerű a fityisz olyan pozícióba rágta be magát hogy ha 1 szavazatuk van akkor is addig csűrik csavarják a szavazókörzeteket amíg "fölényes" győzelem nem lesz
rádióba? tvbe? újságokba? mit hallasz olvasol?
"a magyar nép 98%a döntött NEM ezt üzenjük brüsszelnek"
közbe arról van szó hogy a fele se ment el tehát érvénytelen
a semmi 98% az semmi de lehet hogy én még akkor jártam iskolába amikor matekot nem propagandát oktattak
a másik amitől ki tudok futni a világból amikor azt hallom hogy az ország 98% az orbán mögött sorakozik fel a csúnya eu ellen és ezt tessék figyelembe venni
aha: tehát a 4x% valahány 98%a arra szavazott hogy ne legyen kényszer betelepítés, de ehhez hogy is jön az orbán mögött áll az ország? nem látok összefüggést egy minidiktátor és egy kérdésre adott választ közt
ha viktorkának nem tetszik a betelepítés akkor ne pénzért árulja és ha nem tetszik neki lehet fél évvel ezelőtt a jobbikot nem kiröhögni kellett volna amikor felvetették az alkotmánymódosítást ez ügyben
A kérdésnek elsődlegesen nem a következmény a lényege. Azzal tisztában vagyok én is( nagyjából, mert elképzelni nem tudom, hány bőrt tudnak még leszedni rólunk, amit aztán szépen a képükre ragasztanak), hanem itt maga a politikai eszköz a kèrdèses számomra. Nem nagyon foglalkoztat a politika, de azt amit az előbbi társunk szépen megemlìtett, belénkégettek. Ès engem nagyon éget az, hogy tudok olyat, aki elhiszi a gyakorlati összefüggèsèt! Számomra is az elsődleges motiváció az lett volna, hogy elég a helyi pokol tüze is, nem kell ide más országok politikája. De, van aki a "betelepìtèsre" adott valászt és hiszi, hogy ez a lényeg. De megnyugtatnak ezek a vélemények. Hogy van még szavazati értékkel rendelkező szavazó, nem mindeki olyan mint a zárcsökkentő :) mert amúgy ő is szavazhat arról, hogy mi legyen velünk. Ès megmondom őszintèn ez elbizonytalanìt az érvényességét tekintve.
Statisztikailag persze érvényes, mint az ha 7napig van szèkrekedésem, 7 napig pedig hasmenésem, akkor az emésztésem tökéletes!
12es....
Ja ezek a számok is igen érdekesek. Nincs tv, rádiót nem hallgatok, ujságot nem is tudom, hogy vettem-e mar idèn. Nagyrèszt a fenti okok miatt. Amiket ismerősöktől hallok az is sok. Viszont Budapesten nagyon megtologatták a propaganda-matematika szekerèt... Mobdjuk ha belegondolok, talán közèpiskolában volt ilyen százalèkszámìtás, hogy Peti egy kiló almának a 48%-át piros kosárba tette, ès a piros kosár 98%-ából befőttet főzött.... Hány éves a pilóta?.... És mi van a maradék 52%-kal? Semmi, azt elfelejtjük. Ugye, hogy mégis az életre tanìt az iskola? Mekkora király már! Majdnem művészet.
12-es számítási módszerével csak egy baj van: a választók/szavazók 50-60%-a sosem megy el. Nem kötelező részt venni. Azaz az érvénytelen szavazás dacára -amit a fidesz is kigombozhatott volna- a többség mégis nemmel szavazott. Semmiképpen nem mondható a semmi 98 %-ának.
A legnagyobb baj, hogy mindkét oldal politikát csinált az egészből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!