Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elég a szegényellenes politiká...

Elég a szegényellenes politikából, miért hagyják az emberek, hogy kisemmizzék őket?

Figyelt kérdés

Mindig Fideszes voltam, mindig rájuk szavaztam, rajongtam értük, szinte mindenre bólogattam, azonban most már egy csalódott Fideszes lettem, és kevés kell, hogy másra szavazzak!

Miért?

Az egykulcsos adóval egyértelművé vált, hogy a felső középosztályt és a gazdagokat kívánja támogati a Fidesz, egy olyan kormányunk van, aki azt vallja, hogy ha sokat keresel sokat ad az állam, ha keveset keresel, akkor kevesebbet.

Egy gazdag három gyermekes szülő, jóval több családi adókedvezményben részesül, mint egy minimálbéres három gyermekes. Igazságos ez? A gyermekek nem tehetnek semmiről, de az állam mégis különbséget tesz, a gazdag és szegény között, a gazdag javára!

És ami VICC, hogy utáltam az MSZP-t, ki nem állhatom, de az összes m.cskosságával együtt, még mindig normálisabban gondolkodik, mint a Fidesz, és a JOBBIK is ezerszer szegényebb párti, mint a Fidesz!

Ha a Fidesz ilyen szegényellenes lesz, akkor legyen kormányváltás, vagy térjen vissza a gyökereihez, és akkor boldog Fideszes maradnék, de attól tartok ez lehetetlen!

2016. okt. 17. 22:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%

A válaszok elkeserítőek. Kàdàr apátok gondolatsi köszönnek vissza. Minden kell, mindenre van igényetek, de tenni azt senki nem akar tenni semmit.

Nyílván nem lehet mindenki tehetős, mert kell a pèk is mondjuk, de mièrt foglalkozol mással? Magadnak próbáld megteremteni a legjobb lehetőséget! Ne azzal gyere hogy "mindenki nem lehet gazdag", mert ez mentegetőzès, és ilyet senki nem is állìt. Viszont önmagadèrt tedd meg amit lehet. Nem a Fidesztől, Mszp-től, OV, GYF-től vagy egyebektől vàrd a megváltàst, mert ha ezekre vársz, soha nem jutsz előre.

Ha meg szegény vagy, ahhoz igazítsd a kiadàsaid is. Igen, a 2-4 gyerek luxus ahhoz a szinthez. De ugye ehhez egy kis èsz is kell hogy megèrtsd. Ami sajnos sokszor nincsen.

A gazdag sem kap többet! Ugyanannyit kap százalèkban mint a minimàlbères. Viszont a gazdagabb jóval többet is rak a közösbe mint a szegènyebb.

2016. okt. 17. 23:38
 12/17 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Köszönöm, hogy normális és nem sértő hangnemben megosztottad az ellenvéleményt is!

2016. okt. 17. 23:42
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

23:38, senki nem írta, hogy "minden kell" és luxuskörülmények között akarnak élni. Az viszont, hogy már az alap megélhetés megteremtése is lehetetlen, az botrány.

A kormány meg defínició szerint azért vállalja el egy ország irányítását, mert alkalmas rá, és mert meg tudja teremteni az embereknek a kedvező életfeltételeket. Lehet hogy én vagyok a hülye (sőt), de én ezt még így tanultam. Ha semmi mást nem csinál, csak ígérget, hazudozik, és szedi el mindenki pénzét,akkor minek van? Semmi hasznosat nem csinál, csak kárt, talán szabaduljunk akkor meg tőlük. Így még esélye is lehetne annak, hogy mindenki megteremtse a saját egzisztenciáját. Mert jelenleg erre csak bűn útján, csókosként vagy korrupcióval van lehetőség.

A gazdag pont attól gazdag amúgy, hogy minden forintja "megfiadzik", tehát többet tesz zsebre mint a minimálbéres (ettől gazdag). Hogy a közösbe mennyit rak...adócsalás, offshore biznisz...ezt gondold át újra.

2016. okt. 17. 23:52
 14/17 A kérdező kommentje:
Egyébként pont az átlag felettieken segítenek a legtöbb et! Talán pont ez az ugyanannyi százalék a hiba. 155 körül van a nettó átlag, aki két gyermeket nevel, kevesebb jár neki, mint aki ugyancsak két gyermeket nevel, de keres nettó 700 ezret. A gyermekek nem tehetnek a szüleik anyagi helyzetéről, a családi adókedvezmény meg pont a gyermekek miatt van nem? A családi pótlék esetében legalább a szegény is megkapja, itt meg 500-600 ezret kell keresnie valakinek, hogy maximálisan kihasználja.
2016. okt. 17. 23:53
 15/17 árokpart ***** válasza:
59%
Aki a kérdezőt leszólja az magyarázza már el nekem, hogy 6 év kormányzás után miért nincsen legalább évi 5 %-os GDP növekedés függetlenül attól, hogy 2010-ben állítólag államcsődben voltunk. 1994-ben mikor Horn Gyuláék átvették a kormányt még rosszabb helyzetben voltunk mint 2010-ben ők mégis 2 év alatt rendbe tudták tenni az országot.
2016. okt. 18. 00:02
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem igazán tudunk mit tenni, a kormány olyan sok töppedt agyú birkának átmosta az agyát, hogy akkor is megszavaznák a Viktátort meg a sleppjét, ha a Dunába lövöldöznék az embereket. Csak elég hangosan kell ordítani, hogy Magyarország jobban teljesít, és a bégető birkatömeg már megy is a vágóhídra magától. Az államhatalom mindig is így működött: a végsőkig kizsákmányolja az ostobákat, majd halállal fizet nekik.

A szkeptikus réteg pedig már túl jól ismeri a politikusokat ahhoz, hogy bármelyikükre is odaszavazzon, nagyon jól tudják, hogy attól, hogy cserélgetik a hajcsárt, a nyereg ottmarad a szamáron ugyanúgy. Semmi értelme szavazni, mert úgyis az lesz, amit ők akarnak.

Nem véletlen hogy aki teheti, az menekül külföldre a Viktátor kánaánja elől, mint a patkány a süllyedő hajóról. Konkrétan a 4 millió koldus országa vagyunk, Ukrajna 3 éven belül beelőz minket. 10 éven belül pedig Szomália is. Hacsak nem robban ki polgárháború, akkor esélytelen hogy itt valaha jobb világ legyen.

"Senkit nem semmiznek ki."

Ezt meséld be annak a 4,8 millió embernek is, akik a létminimum alatt élnek. Biztos jókedvükből teszik.

Vagy annak a rengeteg nyugdíjasnak, akiktől elszedte a Viktátor a MANYUPot, mert úri kedve úgy diktálta.

"Nem a Fidesz feladata a jólét megteremtése."

Igeeeen, akkor mi a Fidesz feladata? Két kézzel turkálni az emberek zsebében és az utolsó vasat is kiszedni? Ahhhh ezért oszt megérte megválasztani őket!

Háttal ülsz a lovon, aranyapám, a kormány feladata a jólét megteremtése. Egyelőre még az uralkodó van a népért, nem pedig megfordítva.

"Mindenki a maga életéért felelős. Nem másra kell mutogatni. Lépj ki a komfortzónádból, emeld fel a segged, és tegyél TE a szegénységed, rossz életed ellen."

Írd le kérlek a varázsformulát. 4,8 millió ember örökké hálás lenne neked.

"Én tettem, nekem sikerült. Holott nem vagyok senkinek sem a senkije, csak éltem az adódott lehetőségekkel."

Ilyen szintű emeletes ökörségeket eddig tényleg csak MLM-zombiktól olvastam. Bár mit vagyok meglepődve hogy a kormánypártiak átveszik tőlük, egyforma szellemi szinten vagytok, gratulálok.

Kaptad is a mínuszt, te kis fidesznyik, te.

"Minden kell, mindenre van igényetek, de tenni azt senki nem akar tenni semmit. "

És mégis mi a francot kellene tenni? Csak 1 dolgot mondj, ami nincs államilag mesterséges keretek közé szorítva.

Senki nem meggazdagodni akar, de már a létfenntartás is luxus lesz.

"Nem a Fidesztől, Mszp-től, OV, GYF-től vagy egyebektől vard a megváltast, mert ha ezekre vársz, soha nem jutsz előre."

Akkor tőled is megkérdem: minek tartjuk el ezt a semmirekellő elitet? Oszlassuk fel őket, lehetőleg chaingunnal.

"Ha meg szegény vagy, ahhoz igazítsd a kiadasaid is."

Oké, és miről kellene még lemondani? Ennivalóról, közművekről, ruházkodásról?

Bocsika, de ezek közül egyet se minősítettem eddig a létfenntartáshoz szükségtelennek.

"A gazdag sem kap többet! Ugyanannyit kap százalekban mint a minimalberes. Viszont a gazdagabb jóval többet is rak a közösbe mint a szegenyebb."

Ez meg úgy baromság, ahogy van.

Ment a lepontozás ennek a fideszdroidnak is.

Meeee! Beeee! Meeee! Beeee! Meeee!

2018. szept. 13. 04:27
 17/17 anonim ***** válasza:

az embernek nincs sok választása, a kormányok jó előrelátóan kb. minden joguktól megfosztották az állampolgáraikat

annyi jogot hagytak meg, hogy 4 évente elmehetünk szavazni a nagy gazember helyett egy még nagyobbat, de már ennek sincs semmi értelme, mert úgy csalnak a választásokon, ahogy csak akarnak, és senki nem vonja felelősségre őket

így a szavazati jognak sincs semmi értelme az égvilágon...

az átlagember előtt nincs menekülési lehetőség, aki tehette, már lelépett külföldre, aki nem teheti meg, az pont azért, mert nincs pénze, és hála a görény munkáltatóknak, soha nem is fog annyit megkeresni, hogy elmenekülhessen innen

megszokták az emberek, hogy bármit is tesznek, bárhogy is döntenek, mindig rajtuk csattan az ostor, ha szavaznak, meghamisítják az eredményt, ha fellázadnak, a policáj korcs férgek kivonulnak és kilövik a szemüket is, már teljesen apatikusak, sokan egyik napról a másikra élnek, közben pedig a felsővezetők szétlopják a nemzeti vagyont, rabszolgasorsba juttatják a lakosságot, és építik szépen a diktatúrát az EU közepén

#2 de igen kisapám, az embereket ott semmizik ki ahol tudják, egyfelől a kormány, másfelől a nagycégek, multik, a kormány meg tevékenyen asszisztál hozzá

nem a Fidesz dolga a jólét megteremtése? akkor mégis ki az atyaúristené? minek van kormányunk akkor egyáltalán? hogy legyen aki a nemzeti vagyont herdálja?

a kormány feladata, hogy az ország élhető legyen, az emberek jól éljenek, legyen termelés, gazdaság, és egyáltalán, jobb hely legyen az ország, ha szerinted nem így van, akkor már megbocsáss, de olyan szinten ostoba vagy, hogy szavakat nem találok rá

a kormány felelős az emberek életéért is, mivel minden döntésük az átlagpolgárokon csattan

mégis az átlagember nulla lehetőséggel hogy lépjen ki a szegénységből? erre válaszolj nekem észvitéz, ha ennyire nagyokos vagy, egy szellentésedbe nem fog kerülni...

addig is, kaptad a piros kezet helyből, fidióta-nyalóka

#6 nem a Fidesz ugatja naphosszat hogy szüljünk gyereket, nőjön a népesség, meg minden lófsz? de igen

azt teszik az emberek, amit propagálnak, most meg akkor ez a bajod?

az a baj hogy Kádár meghalt, az ő idejében még egy erős, stabil, élhető ország voltunk, most meg padlógázzal száguldunk a szakadék felé

"tessék iparkodni" - jólvan kisapám, mondd az álommelót, amivel nettó 800 ezret megkereshet egy átlagember, utána lehet majd ugatni

te is kaptad a piros kezet

#11 nem véletlen hogy Kádárnak ennyi rajongója volt, akkoriban még minimálbérből is vígan eléltél, és nem tántorgott az államcsőd szélén az ország

az emberek jórésze már így is 12 órákat húz le a munkahelyén (amiből jó esetben 8 órát fizetnek ki), mit kéne még tenniük, hülyegyerek?

tőled is megkérdezem akkor: mi a franc haszna van a kormánynak, ha az ember nem várhat tőlük se megoldást, se támogatást, se megélhetést? kíváncsian várom a választ...gondolom sohanapjáig se fog megérkezni...

a gazdag pedig jóval többet kap, ráadásul az egykulcsos adónak hála még kevesebbet is kell adóznia, míg a szegények jóval többet adóznak

tehát az állításod, miszerint a gazdag többet rak a közösbe, egy ordas nagy kamu

a piros kezet te is megkaptad

2019. aug. 28. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!