Milyen konkrét megoldások jöhetnek szóba az életszínvonal javítására?
Milyen konkrét megoldások vannak, kínálkoznak? (még ebben az életben, mondjuk 5 éven belül) :-)
Vegyünk alapul olyan embereke, akiknek szakmájuk, tapasztalatuk van, esetleg magasabb végzettségük (gyakorlati szinten)Tehát dolgozó, alkotó, létrehozó, termelő emberekről van szó (adót fizetnek a munkájuk után). Sokszor és sokfelé hallom, hogy tömegével dolgoznak ismerőseim külföldön, családostul elmennek, elvándorolnak a jobb élet reményében. És sokkal több pozitív visszajelzés érkezik. Ha van is valamilyen munkalehetőség legálisan és havi 70-110 ezeret keresnek, beleértve, hogy nem csak Budapesti embereket és fizetéseket veszünk figyelembe. Mire elég ez a pénz? Hogyan lehet ebből valós életszínvonal növekedést várni egy család esetében? Tud e valaki konkrét megoldást mondani, hogy tömegével milyen módon lehetne jobbá tenni az emberek életszínvonalát? Vagy tényleg el kell innen menni? Kik a felelősek azért, hogy idáig jutottunk? Elsősorban nem pártosdi (nem versengő) szintű értelmes válaszok érdekelnének. Köszönöm!
A Jobbik programja erre konkrét választ ad ha elolvasod......nem a fideszre kellett volna tenni a voksot annak aki reményt szeretne és nem megszállott rajongója Orbánnak. Most filozhatunk, hogy az aki ugyan úgy lekötelezettje a nagytőkének mit tud majd ki csikarni belőlük, ha egyálltalán ki akar csikarni valamit is.
- Multik erősebb megadóztatása
- A közüzemi szolgáltatók áremelkedéseit megállítani befagyasztani
- A bankok gerinctelen embertelen bánásmódját kilakoltatásokat megszüntetni
stb......
Egyre érdekesebb válaszok születnek. Szerintetek hány milliárd tűnik el magánzsebekbe a közbeszerzések vagy önkormányzati szinten hivatalos zsebszerződésekbe évente, ami miatt a normál vállalkozások vagy dolgozók nem jutnak bevételhez? Említik a bűvös 1000 milliárdot éves szinten, ami eltűnik a fekete gazdaságban. Azaz 1000.000.000.000Ft-ot. Képzeljétek el, hogy a felét arra költenék ennek a pénznek, hogy a valós állami feladatokra, munkahelyteremtésekre költenék (valós-szükséges munkák, amik piacképesek is) Ez 500.000.000.000Ft. A többit meg arra, hogy a termelő szakembereket jobban megfizessék pl: 1000.000 (1millió) dolgozó (fizikai és szellemi munkát végző)ember között osztanák el az ezermilliárd forint felét éves szinten. Hiszen Ők termelnek valósan, a bankok csak manipulálnak, bűvészkednek a pénzzel és a politikusok, nyakkendősök is, akik csak firkálnak. Nem hoznak létre produktumot. Többször dedós módon kiszámoltam és nem akartam elhinni az összeget. Fejenként ezt az összeg 500milliárdot elosztva: 500.000.000.000Ft/1000.000fő dolgozó esetében (mondjuk minimálbéren élőkét) = 500.000ft/év/dolgozó minimálbéren élő!!! Az havi szintre lebontva: 500.000/12hónap = 41.666Ft Ennyit tüntetnek el évente 1millió dolgozó ember zsebéből havonta. Nos ha ezen nem változtatnak, szerintem nagyon jogosan vándorol el egyre több magyar család külföldre, hiszen ez sem és az sem a hazájuk már (nem ezt érzik annak ilyen feltételek mellett) és ott szolga munkából is jobban él, mint idehaza. Hogy mi lesz ennek a vége gyerekek, hát valóban nem lehet tudni.
A konkrét válasz sajnos tényleg az, hogy vagy többet dolgozol ha tudsz (vagy adót csalsz mert rákényszerülsz) vagy elmész innen, nekem legalább is úgy tűnik. Ha a számolás felpezsdítette a véredet, hát én megértem. ugye?! Itt nagyon nincs rendben valami? Vagy csak én érzem? Számoljatok ti is utána ha lehet, lehetséges, hogy tévedtem. Köszönöm az eddigi válaszokat.
szerintem azzal ha mindenkit beraknánk etika órára és aki rosszra használja tudását annak nem kéne addig tudást adni amedig rosszra fogja használni.
hülye gyerek kezébe nem adj hatalmat!
am meg a politikusoktól meg a bkv igazgatótól megvoni sok pénzt mert tul nagy fizetés kapnak.
van az a politikai szavazásakor az a sok politikai hirdező táblát.... az is sok kidobás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!