Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Soha nem lesz jobb, igaz?

Gras Mikleorándó kérdése:

Soha nem lesz jobb, igaz?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, és amióta az eszemet tudom, azt hallom, hogy a gazdasági helyzet rossz, és egyre csak rosszabb. A bérek alacsonyak, az árak és az adó magas. Most, ennyi idősen, már 24 évesen, 140 ezres fizetéssel a saját bőrömön tapasztalom ugyanazt, amit gyermekkorom óta hallok. Óriási eladósodás, nincstelenség, évek telnek el, míg kilábalok a dologból, főleg, ha jövő hónapra nem szerzek 32 ezer forintot. Bár én tehetek róla, tapasztalatlanságból belementem egy áruhitelbe, de csak mert nincstelen vagyok, és másképp nem ment. Egy szó mint száz : teljesen mindegy mit teszek, örökre szegény maradok? Hogy vállaljak így gyereket? Ha nem tudom megadni neki azt amire vágyik. Biztonsági őr, 24/F
2016. okt. 17. 08:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Tolvajok országában szeretik szopatni az őröket, ne lepődj meg ezen.
2016. okt. 17. 09:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Tanulj német nyelvet aztán go Austria or Germany..
2016. okt. 17. 09:12
 13/17 anonim ***** válasza:
2016. okt. 17. 09:24
 14/17 anonim ***** válasza:

"belementem egy áruhitelbe, de csak mert nincstelen vagyok, és másképp nem ment."

Egyszeruen nem ertem, hogy emberek miert nem gondolkodnak. Ha magadtol nem tudod osszesporolni a szukseges osszeget, akkor majd a hitelt+kamatokat sikerulni fog?

Lehet hogy ez az oktatasi rendszer hibaja, hogy ennyire alapveto penzugyi ismereteket sem oktat.

Egyebkent meg igen: mindig szegeny maradsz. de ha egyfolytaban ezt hallottad gyerekkorodtol kezdve, akkor miert nem tettel/teszel erte hogy neked szemelyesen jobb legyen?

Bocs, de ez a te felelosseged, nem kenheted senkire.

2016. okt. 17. 09:37
 15/17 anonim ***** válasza:
Alighanem, igaz. Mondjuk, én már azzal is beérem, ha rosszabb nem lesz. De attól tartok, lesz.
2016. okt. 17. 09:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Mánis jobb.
2016. okt. 17. 10:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Ne az államtól várd a megoldást. Tegyél atért, hogy neked jobb legyen. Tanulni kellett volna. (Jó piacképes szakmát) Magyarországon az informatikusok, egyes mérnökök és orvosok, jogi szakemberek, pénzügyi szakemberek vannak jól megfizetve. Persze diploma nélkül is vannak szakmák amivel jól lehet keresni pl. fodrász, villanyszerelő. Pincérként és szakácsként is találhatsz jó helyet... Viszont gyári munkásként ne várj sokat, vagy egyéb komoly szakértelmet nem igénye foglalkozásokban. Tanulj vagy menj külföldre, ott az alja munkákért is fizetnek annyit, hogy legalább létminimumon megélj, itt nen feltétlen. Ilyen ügyes vezetés mellett ami az elmúlt 10-20 évben volt radikális változást ne várj, talán a mostani munkaerő hiány hoz némi béremelést. Legalábbis én több multit is ismerek akik komolyan emeltek a fizetéseken.
2016. okt. 17. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!