Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországot miért tartják...

Magyarországot miért tartják rasszistának?

Figyelt kérdés
A magyar emberek egyáltalán nem rasszisták. Kicsit idegenkednek az új emberektől ( khm. a történelmünkből adódóan már párszor pórul jártunk, tehát van alapja ), de nem gondolnám, hogy azt lehetne mondani, hogy rasszisták. Vannak rasszisták, ez így helyes. Külföldön is vannak. De ez téves feltételezés. Mint amikor azt mondják, hogy Magyarország Trumpot támogatja. Nem. Magyarország letojja Trumpot ( meg Hillaryt is ). Az, hogy Orbán és/vagy a Fidesz ( de a fideszből se mindenki ) támogatja, az egy dolog, de nem Magyarország támogatja.
2016. okt. 16. 19:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

"Mehet nyugodtan a lepontozás, legalább abból tudni fogom hogy igazam van :DDDD beismerni ugye már saját magának se ismerné be, nemhogy itt nekünk :DDDD LOL,közröhej :DDD"

És nem csak lepontoznak ezek a tolerncibajnokok, hanem töröltetnek, bannoltatnak is ha nem dicsőíted a védenceiket, meg "fújrasszistamagyarozol" egyet! :D

2016. okt. 16. 20:19
 12/31 anonim ***** válasza:

20:19, már megszoktam :) érvképtelen magyargyűlölő bugyuták, egyetlen normális érvet nem hallottam még tőlük, csak a fröcsögve hőbörgést, nácizást. Mindezt ugye a tolerancia és a szólásszabadság jegyében :D megaLOL!

Szerencsére vitát ezzel még senki nem tudott nyerni, max. egy kis időt.

2016. okt. 16. 20:25
 13/31 anonim ***** válasza:
Csak az idegenszívű libsik, komcsik és néhány kisebbség, bevándorló nevez minket rasszistának, de ők megélhetési rasszistázók, nácizók, rengeteg pénzt kapnak ezért, ingyen lakást a magyarok pénzéből, kárpótlást, segélyt, pozitív diszkriminációt, jogvédő munkát, bársonyszéket, mindenféle állást, támogatást, stb. Normális ember nem nevezi rasszistának az egyik legheterogénebb népet.
2016. okt. 16. 20:30
 14/31 Pro Patria ***** válasza:

Igazából a véleményformálók sem készültek még fel fejben a kérdés megválaszolására az állítások megtétele után:

https://www.youtube.com/watch?v=N_aWWf0JU54

Amíg ők nem, addig a hozzájuk idomulók sem fognak tudni érdemben válaszolni egyelőre.

2016. okt. 16. 20:31
 15/31 anonim ***** válasza:
Az egyik itt élő évfolymatársam (Bp.), aki saját állami ösztöndíjból fizeti a tandíját és feltehetően kitűntetéssel fog végezni informatika szakon, tapasztalta, hogy még nappal, két férfi rátámadt (a srác amúgy tipikusan olyan, hogy inkább háromszor bocsánatot kér, minthogy megbántson valakit, úgyhogy biztos, hogy nem provokált, és ránézésre biztosan megállapítod, hogy nem iszlám vallású). A megállóban többen álltak, ők nem segítettek neki, egyetlen szerencséje, az volt, hogy a támadók észrevették, hogy veszi őket egy kamera és elfutottak.
2016. okt. 16. 20:33
 16/31 anonim ***** válasza:
77%

15#

Előfordul az ilyesmi.

Engem külföldön néztek töröknek és elkezdtek szidni,németül:D

Sötét haj, barna szem, kis szakáll kombó sok volt nekik.Pedig, sok magyar ilyen kicsit törökösen néz ki.

Pl:Rákóczi is ilyen típus volt.

2016. okt. 16. 21:00
 17/31 anonim ***** válasza:
55%

Van igazság abban amit mondasz, hogy nem mindenki ért egyet a Fidesz kormánnyal. Nekem két érvem van ebben a vitában, és sajnos a rasszizmus mellett.

Elsőként, én azt látom, hogy nálunk sokkal inkább lehet olyan dolgokat hétköznapi beszélgetésben mondani, amiket külföldön nem. Pl. egyszer jött egy barátunk külföldről, és több ismerősünkkel elmentünk sörözni. Már egy ideje beszélgettünk, hogy milyen történelmi eseményeket, hogyan éltünk meg Magyarországon, mikor valaki megjegyezte, hogy igen az volt a baj a náci németekkel, hogy túl sok zsidót hagytak itt. A társaság fele helyeselt, a másik fele némán hallgatott vagy 1-1 félmegjegyzést tett és áttértünk egy másik témára, a külföldi ismerős meg félrenyelt. Mikor két órával később mentünk haza, akkor megkérdezte tőlem, hogy félre értette-e és megérdeklődte, hogy ilyet szabad-e mondani nálunk, majd közölte, hogy őt az ismerősei nem vállalnák fel egy ilyen után.

A második érvem arra vonatkozik, hogy az utóbbi időben én is tapasztalom, hogy egyre több atrocitás éri a külföldieket. Nekem 2 nagyszülőm költözött magyarországra, 18 éves korukban, egy másik európai országból. Az anyukám már itt született itt nőtt fel, a nagyszüleim itt végezték el az egyetemet, és be kell valljam, hogy az elmúlt 60 évben azért elég jól beilleszkedtek. Anyukám még egy középfokú szintű nyelvvizsgát le tudna tenni, a másik nyelvből, de én már nem beszélem egyáltalán. Apukám erdélyi magyar.

Én mindig teljesen magyarnak tartottam magam, magyar suliba jártam, nem beszélem a másik nyelvet, 18 éves koromig nem is voltam abban az országban egy napot sem. Mégis kb. 5-6-szor közölték velem magyar emberek, hogy ők engem nem tartanak magyarnak. Ehhez hozzá kell tennem, hogy mind azután történt, hogy a fidesz hatalomra került és a menekültválság előtt. Amitől mondhatnánk, hogy ma már csökkentek az attrocitások, de szerintem csak másokra terelődött a figyelem.

2016. okt. 16. 21:03
 18/31 anonim ***** válasza:

16#

Az lehet, de ő néger :)

2016. okt. 16. 21:04
 19/31 anonim ***** válasza:

Azért elég érdekes itt olvasgatni a válaszokat.

Egyrészről sok embernek a rasszizmus felvetése egyből kizárólag a cigány kérdést jelenti.

#3-nak a gondolatkísérlete elsőre meggyőző volt de vannak elég komoly hibái.

Már eleve abból a feltevésből indul ki, hogy vidéken mindenki rasszista és mindezek mellett még szava-hihetetlen ember is, mert aki azt, mondja, hogy nem zavarja az idegen ember az csak azért mondja, hogy leplezze rasszizmusát. Már eleve kizárja azt a tényt, hogy amit a vidéki ember mond, azt valószínűleg úgy is gondolja.

Továbbá az, hogy a rasszizmust is rosszul definiálja. Ő maga írja, hogy "kivétel nélkül minden egyes vidéki ismerősöm ilyen, akinek még nem volt dolga napi szinten más rasszba tartozó emberekkel". Szerintem az ismeretlennel szembeni bizalmatlanság nem rasszizmus.

A külföldiek kiváltképp a más rasszokból érkezők véleményét is figyelmen kívül hagyják, holott alapvetően ők a rasszizmus áldozatai vagy éppen nem áldozatai. Őket kellene elsősorban megkérdezni, nem a magyarokat. Jó dolog az önkritika és szükséges is, csak manapság mindenki átesik a ló túloldalára és olyanért is kritizál ami abszolút nem igaz (most komolyan, mondjatok már még egy népet a világban, amelyik ennyi negatív jelzőt akasztott magára) és így maga az önkritika sem hiteles, inkább önócsárolás lesz belőle.

Amikor pedig egy magyar egy másik magyarra mondja, hogy nem magyar az szimplán hülyeség, vagy tanulatlanság. Mert kár lenne tagadni vannak ilyenek, de azért velük általánosítani egy egész nemzetet. Mintha az amerikaiakat a "redneck"-ek alapján ítélnéd meg.

2016. okt. 16. 22:09
 20/31 anonim ***** válasza:

Itt nem ismeretlennel szembeni bizalmatlanságról van szó, hanem azzal, ha az az ismeretlen nem magyar vagy pláne nem kaukázusi.

És nyilván nem mindenki rasszista vidéken sem, plusz a rasszizmus mérték is eltérő, de aki nem az, az nem fog elkezdeni maszatolni, amint arra terelődik a szó, hogy egy utcában kel laknia egy fekete családdal. Pedig a legálisan Magyarországra érkező feketék pont nem gattópatkányok.

2016. okt. 16. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!