Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van joga a hajléktalanok...

Miért van joga a hajléktalanoknak összeszemetelni a közterületeket illetve vizeletükkel, ürülékükkel megkeseríteni a normális emberek életét?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet fellépni a hajléktalanok ellen? Miért kell eltűrni, hogy bűzölgő, egészségre veszélyes helyekké változtassák az aluljárókat, parkokat, utcákat, tömegközlekedési eszközöket? Miért kell hagyni, hogy zaklassák a normális embereket? A rendőrség miért nem fogdossa össze őket és zárják őket hajléktalanszállókra illetve ha azokban már nincs hely akkor konténerekből kialakított szükséglakásokba? Ezeket csak azoknak a hajléktalanoknak lenne szabad napközben, meghatározott időre elhagyni akik tiszták és nem állnak semmilyen tudatmódosító szer hatása alatt. Aki késve ér vissza vagy visszaérve bármilyen tudatmódosító szer hatása alatt áll azt büntetésként 1 hónapig nem lenne szabad elengedni. A hajléktalanszállókon illetve táborokban a hajléktalanokat rendszeres tisztálkodásra kéne kötelezni aminek elmulasztásáért büntetés járna. Dolgoztatni is kéne őket. Aki számára van remény (tehát tisztán tartja magát, nem iszik, nem drogozik, nem cigizik, tisztességesen ellátja a feladatát) azoknak önkormányzati bérlakásokat utalnánk ki. Viszont a reményteleneket (akik nem hajlandóak civilizált emberként viselkedni, nem tesznek magukért semmit) nem engednénk normális emberek közé, elkülönítenénk a társadalomtól.

2016. okt. 13. 15:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy valaki hajléktalan, nem jelenti azt, hogy szabad korlátozni. Ugyanakkor természetesen azt se jelenti, hogy nem lehet felkelni, és elmenni egy félreeső bokorig pisilni.
2016. okt. 13. 19:14
 12/18 anonim ***** válasza:
22%
Mert ez a demokrácia. Az egykori nemzetiszoci rendszerben nem ez lenne. Én is megtiltanám a tömegközlekedési eszközökön utazásukat, ha mocskosak, büdösek.
2016. okt. 13. 19:37
 13/18 anonim ***** válasza:
81%
Nem gondolom, hogy ez lenne a legjobb megoldás, bár... De engem is rettentően idegesít már, hogy még be sem értem Budapestre, de már kéregetnek, nem tudok leülni a villamoson, mert ott pakolásznak, nem tudok úgy feljönni a metróból, hogy ne lenne a lépcsőnél húgytócsa... Értem én, hogy emberi jogok, meg jajj szegények, de ez így akkor is fenntarthatatlan. Majd akkor én sem veszek bérletet, nekik sincs. Már pedig én azért fizetnék egy szolgáltatásért, mert elvárnék érte valamit. Az 1-es villamos vonalára is teljesen felesleges volt új villamosokat venni, hajléktalanszállóként jár az összes.
2016. okt. 13. 22:01
 14/18 anonim ***** válasza:
80%
Ha egy társadalom nem képes emberi körülményeket teremteni az elesetteknek, akkor el kell viselnie a velük járó kellemetlenségeket!
2016. okt. 13. 22:57
 15/18 anonim ***** válasza:
51%

,,Én is megtiltanám a tömegközlekedési eszközökön utazásukat, ha mocskosak, büdösek"

Hivatalosan nem szállhatnál fel. Csak hát na, a fene nagy demokrácia, ha rászól a buszsofőr bárkire, akinek olyan a külseje meg a magatartása, akkor egyből minimum 4 tv csatornának a kamerája a képében van, hogy mégis miként lehet ilyen kirekesztő, stb. Emiatt inkább nem szólnak a sofőrök semmit se + az ellenőrök se. Büntetést hiába adnának neki, még ő örülne, hogy börtönbe mehet. Sokan pont emiatt kapatják el magukat telente.

2016. okt. 14. 10:13
 16/18 anonim ***** válasza:
42%
Mert ez alapvető emberi jog.
2016. nov. 2. 14:10
 17/18 anonim ***** válasza:
46%

"Mivel Budapest szinte minden közterületén, parkjában, forgalmasabb aluljáróiban találkozni hajléktalanokkal ezért mindegy hova költözik az ember."

Jahh, hát Büdöspest az büdös pest. Nem ilyen gané helyekre kell költözni.

2016. nov. 2. 14:15
 18/18 anonim ***** válasza:
42%

"Ha egy társadalom nem képes emberi körülményeket teremteni az elesetteknek, akkor el kell viselnie a velük járó kellemetlenségeket!"

Ennyi szopottgombócok. Amíg fedeszre meg szmpre szavaztok addig szagláljátok is Büdöspestet.

2016. nov. 2. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!