Már itt tartunk, h ezt az ügyészség dönti el az előzetes letartóztatást? Eddig legalább valamennyire álcázták az ügyészség és bíróság összefonódását, de ide süllyedtünk a "jogállamiságban"?
igen, ezt írtam, és igen, abszolút balfék módra fogalmazták meg, mert tehát véletlenül se az üögyészég dönt.
ELVILEG. gyakorlatilag, ha az javasolja, akkor az már maga az ítélet is. nagyon ritka, hogy a bíróság nem rendeli el.
Ez egy f@szság kérdező!
A letartóztatásnak vannak feltételei. Számtalanszor volt, hogy a nyomozási bíró elutasította a letartóztatási indítványomat.
ugyan. akkor feltételezem, tudod azokat a feltételeket. .én is. akkor mindketten tudjuk azt is, hogy azok bármikor bárkire ráhúzhatók.
na meg az olyan esetre mit mondjak, amikor vitték emberünket a bíróságra, aztán a rendőr legyintett, mikor vinni akarta a holmijait is, hogy "hagyja, maga úgyis marad, le van beszélve".
én továbbra is egy színjátéknak gondolom, hogy azért a jogállamiság látszata legalább meglegyen, de ezek eldöntött játékok.
persze amit írsz, hogy elutasította, én hiszek, de ezt azzal tudom magyarázni, hogy az ország egyes helyein nagyon eltérőek a szokások. abszolút nem egyforma a jogalkalmazás. nem akarom megnevezni, de vannak hírhedten szélsőséges bíróságok, és vannak kevésbé. aki jár tárgyalni sokfele az országban, az tisztában van ezzel.
a nyomozási bíró meg ugyanúgy nagyon durván eltérő. van ahol kb azt s etudja, milyen ügyben rendeli el, aztán vannak helyek, ahol tényleg lelkiismeretes és netán át is nézi az ügyet kb.
Ez megint hülyeség.
Egyetlen bíróval sem beszéltem meg soha semmit, semmilyen letartóztatással kapcsolatban és ez fordítva is így van.
"na meg az olyan esetre mit mondjak, amikor vitték emberünket a bíróságra, aztán a rendőr legyintett, mikor vinni akarta a holmijait is, hogy "hagyja, maga úgyis marad, le van beszélve".
Attól, hogy egyszer halottal ilyet egy rendőrtől.... ez távolról sem azt jelenti, hogy mindenki ilyen első ezek a dolgok így működnek.
(Magasfokú szakértelemre vall, ennyiből általánosítani.....)
"akkor feltételezem, tudod azokat a feltételeket. .én is. akkor mindketten tudjuk azt is, hogy azok bármikor bárkire ráhúzhatók."
Csak éppen azt felejted el, hogy az indítványt alá is kell támasztani bizonyítékokkkal, amik meg is állnak.
A Be. - t behivatkozni nem elég.
De mantrázd csak nyugodtan tovább magadnak ezt az orbitális baromságot, amit elképzeltél, ha neked így jobb....
hát most nagyon meggyőztél. én viszont konkrét eseteket írtam.
egyébként nem kell ahhoz beszélni bíróval. ez Magyarországon így működik, bíróság és ügyészség kéz a kézben, de ami ennél is durvább jogállamiság megcsúfolása, hogy még a rendőrség is egyet jelent a bíróságal, mert egy "úgy" megírt rendőri jelentés tulképpen már előre ia vetíti az ítéltet, függetlenül annak valóságtartalmától.
nem akarok semmit mantrázni, nem ma kezdtem, és sajnos túl sok az ilyen tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!