Európa vajon segíti a magyarokat, vagy inkább szívatja? Te hogy érzed, és mit tudsz felhozni az állításod igazolására?
Hát ez egy nehéz kérdés... :) Szerintem segíti, de a magyar politikai elit sajnos nem igazán a megfelelő dolgokra használja a beáramló pénzeket. Tapasztalat...
Egy iskolában dolgozom. Majdnem 1 milliárdot kaptunk uniós pénzekből aminek már most legalább a 3/4 -e le van nyulva... :(
Ja és még valami amivel nem szeretnék megsérteni senkit... a mezőgazdaság. Nagyon el kéne gondolkozni, hogy mi folyik az agráriumban... Az egy dolog, hogy az Unió más országaiban a töredékéért állítják elő a terményeket és mi ahelyett, hogy megpróbálnánk felvenni a verseny mit csinálunk? Elmegyünk tüntetni a minisztérium elé. Ők meg nomják a segélyt a gazdáknak akik nem tudnak nyereségesen dolgozni. Mondanom sem kell, hogy ezeket a segélyeket pl az oktatástol azaz pl a mi iskolánktol veszik el.
Értem én, hogy a mezőgazdászoknak is meg kell élni, de vajon ha az autószerelők mennének tüntetni, hogy a külföldi szerelő olcsobb ezért tönkremennek Ők is kapnának támogatást?
Szóval a mi kis hazánkban vannak érdekes dolgok...
Már hogy lenne igaza 12:03-nak:)
Nem sokon múlt, hogy az oroszok hagyják az egészet, és kivonuljanak. Mérlegelték, érdemes -e erővel beavatkozniuk.
Talán ha többen és erélyesebben szólalnak fel a mi oldalunkon, akkor máshogy alakult volna az a 40 év:(
Az alapkérdésre visszatérve, én is úgy látom, hogy nem segítenek, mert igazából nem is foglalkoznak velünk. Van jobb dolguk is, mint minket pátyolgatni. Az is igaz, hogy lehetőségeket viszont biztosítanak az unión belül, mint bármely tagállamnak, de ezekkel nekünk kellene tudni élni, az ölünkbe csak úgy nem hullik semmi magától, vagy mert szépen mosolygunk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!