Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Úgy vélem, a népszavazások...

Úgy vélem, a népszavazások kora lejárt a mai társadalmi környezetben. Egyéb ötlet esetleg?

Figyelt kérdés

Sokféle ok föl lett sorolva az elmúlt napokban.A lustaságot emelném ki mint elsődleges okot a várt részvétel elmaradására.mindenesetben tudatos lustaságról van szó?

Ma ez olyan mint ügyfélszolgálatra menni valami fax@ságért.

A mai kor emberének sok a dolga,és ha van szabadidő akkor csinálok mást.Az öntudatos nyuggerek mennek nagyrészt mert ők a legaktívabbak politikai ügyekben.Érteni persze nem értenek hozzá de ez őket nem zavarja, őnekik ez esemény.

Nem érdekli ez az embereket.A saját munkatársaimmal beszélgetve látom hogy semmit nem tudnak az egészròl.

Fin@gjuk nincs a politikáról,történelemről,ideológiákról.

Rühellik a fityeszt meg a muszlimokat de akkor se mozdulnak meg.Jó fejek egy-két hül@yét leszámítva de nem fognak ilyesmiben részt venni.ha saját bőrén érzi akkor talán.

Mondjuk tavaly ilyenkor lett volna valami plusz hajlandóság.Talán.

Ez így nem fog menni.Vagy vigyék le a részvételi küszöböt vagy mondjuk csinálják meg valahogy zukkerberggel,aztán lehet szavazni a fas@zbukkon keresztül.Ezzel amúgy a nyugdijasok ki lennének csúnya mód rekesztve.Ezt valahogy kibírnánk azt hiszem.

Na jó ironizáltam csak

2016. okt. 5. 08:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
És ha valaki a Fideszt meg az arabokat is rühelli, akkor az mire voksoljon?
2016. okt. 5. 09:22
 2/17 anonim ***** válasza:

Oké, ironizáltál. És mit akarsz?

Ha nem a népszavazás körülményeiről akartál beszélni, akkor miről? És a levezetésed nem irónia, hanem téves következtetés. Ez a fogalmi meghatározás áll hozzá közelebb.

2016. okt. 5. 09:33
 3/17 A kérdező kommentje:

A nyugdijasokra vonatkozó rész volt irónia.Bocsesz.nem volt egyertelmű,igaz is.

Hasonlóképpen látja-e más is ezt a részét a dolognak?

Online szavazás kell,valahogy biztonságossá kellene tenni.

Biztos nem egyszerű én azt el tudom képzelni,de ez így szerintem nem fog működni.

Igy van,vagy nem így van?

2016. okt. 5. 10:06
 4/17 A kérdező kommentje:

Lényegtelen a szavazás témája 1-es.

Szerintem semmi nem fogja az embereket kimozdítani.

2016. okt. 5. 10:11
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
"Az öntudatos nyuggerek mennek nagyrészt mert ők a legaktívabbak politikai ügyekben.Érteni persze nem értenek hozzá de ez őket nem zavarja, őnekik ez esemény." Egyszerüen buta vagy!
2016. okt. 5. 10:12
 6/17 szántóvető ***** válasza:
0%
te egy kretén vagy,egyetlen állításod sem állja meg a helyét.gratula,ehhez már tehetség kell.
2016. okt. 5. 10:16
 7/17 anonim ***** válasza:
40%

Ami nem mozgatja meg az embereket annyira, hogy legalább a felük elmenjen, akkor az legyen is érvénytelen. Ha a küszöböt eltörölnék, akkor még nagyobb lenne a passzivitás, mert az sem állna, hogy el kell érni valamilyen határt. "Úgyis eldöntik mások", meg "nélkülem is érvényes lesz úgyis" hangulat fog eluralkodni. Például Lenne 25 %-os a részvétel és annak a 52 %-a döntene valamiről. Az már igen kevés ember, gyakorlatilag az egész lakosság 12-13%-a. Hát ez tényleg érvénytelen így.

Az online szavazásnál még nehezebb a csalásokat kiszűrni, elég csak egy hekker. Plusz elég sok embernek nincs is nete, meg mi van, ha mondjuk "lefagy a gép", vagy a szolgáltató miatt nincs net. Ez elég bonyodalmas lenne. A személyes megjelenésnél nincs jobb jelenleg.

2016. okt. 5. 10:23
 8/17 anonim ***** válasza:

"A népszavazásnak a részvételi aránytól függetlenül mindenképpen lesz közjogi következménye - közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, miután vasárnap Debrecenben leadta szavazatát, megismételve ezzel Orbán Viktor délelőtti szavait. "

Az ilyen kijelentések pl. remekül mutatják, mennyire nincs értelme az ilyen szavazásoknak. Mindegy mi lesz az eredmény, mi akkor is azt csináljuk amit akarunk. Csodálkozol hogy sokan nem akarnak asszisztálni egy ilyen üres színjátékhoz?

2016. okt. 5. 10:45
 9/17 A kérdező kommentje:

Nahát.

Ejnye.Ejnye.

Minő alpári tónus,micsoda modor.

Miért ez a személyeskedés?

A számok önmagukért beszélnek.

A szavazási részvételi kedv lecsökkent valamiért,az a buta aki ezt nem látja,de buta az is aki a válaszokat leegyszerűsíti.

lustaság,beles@zarás,bojkott.Ezek arányát viszont nem ismerjük.A szavazás rendje serintem nem jó a mostani társadalmi viszonyok között.Elhiszem hogy nincs jobb,meghogy az onlineműsort neghekkelik.Nemis itt fog megoldás születni erre,és nem is a közeljövőben.Nade a miértre esetleg valakinek ötlete?

Miért alacsony a részvétel?

Általánosítottam egyet a nyuggerekre,félreérthető volt és nem éppen szakszerű.Bocsesz.Ők viszont résztvevők tehát hogy mire szavaznak az lényegtelen is.Hagyjuk is őket a kérdés szempontjából.

2016. okt. 5. 11:06
 10/17 anonim ***** válasza:
Erről éppen érdemes lenne egy közvéleménykutatást végezni az otthonmaradottak között.
2016. okt. 5. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!