Mik voltak a szocializmus, pontosabban a Kádár-rendszer hátrányai?
Csak a hátrányokra vagyok kíváncsi, nem az előnyökre.
Igen, én tettem ki ezt a kérdést ( http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__813.. ), csak eleget tettem az oldal szabályzatának: egy kérdésben egy dologra kérdezzünk rá. Ott csak az előnyök, itt csak a hátrányok érdekelnek.
-A szocializmus elsô felét erôskezû diktatúra jellemezte, sok embert vittek el munkatáborokba, akik nem értettek egyet a rendszerrel.
-Nem mehettél (vagy csak nagyon korlátozottan) külföldre, be voltál zárva.
-Hatalmas hiteleket vettek fel, hogy az ország gazdasága relatíve mûködjön, és mindenkinek legyen munkája. Na ma azért van ilyen szar helyzetben az ország, mert ezeket mind vissza kell fizetni, hatalmas az államadósság. (Ezen persze az sem segít, hogy Viktor annyit lop, amennyit csak tud, de ebbe ne menjünk bele)
Nem volt verseny,szerintem ez volt a legnagyobb gond.
A másik meg az ,hogy nem volt szabadság,nem mehettél oda ahová szerettél volna,nem mondhattad ki azt amit szerettél volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!