Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Túllihegik az elvándorlás...

Túllihegik az elvándorlás kérdést?

Figyelt kérdés
Összeszámoltam az ismerőseimet, és megnéztem hány van külföldön. 200-ból 5 ember. Ráadásul fiatal vagyok (32), tele 20-30 éves ismerősökkel. Tény, hogy mennek, de ez azért közel sem olyan tömeges, mint ahogy egyesek lefestik!
2016. szept. 30. 10:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%

Alap.

Nézd meg a lakásárakat. Mióta Orbán kormány van, megy felfelé. Magyarul van pénze az embereknek és jól élnek.

2016. szept. 30. 11:01
 2/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
A fő gond az, hogy az 5-ből legalább 4 itthon is megélne, és a többiekhez képest jól megélne. így sok olyan marad itthon, aki legfeljebb ha ló nincs jó a szamár is elven kerül be az adott helyre. Ez viszont hosszútávon minőségromlást eredményez(het).
2016. szept. 30. 11:21
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

A volt osztálytársaim kb. fele kint él.

A munkahelyemen sorra mondanak fel, mert mennek ki külföldre.

Szerintem igenis mennek el az emberek.

Pénz meg sokaknak onnan van, hogy kint megkeresik, itt a család elkölti. Még mindig olcsóbb itt az élet, mint nyugaton.

2016. szept. 30. 11:23
 4/13 MolotovPunk ***** válasza:
85%

Te hányszor akarod feltenni ma még ezt a kérdést?Már valahol válaszoltál hasonlóan.Bocs.

Nézd,az hogy a te baráti körödben kevesen tartózkodnak külföldön az nem azt jelenti,hogy másnál is hasonló a helyzet.Nekem ismerőseim nagyjából majdnem 50%-a külföldön él évek óta és ott dolgozik.Ők sem kaland vágyból mentek Angliába és Németországba.(Tehát akár hogy szépíted az itteni helyzetet egy biztos,itt nagy baj van.)

2016. szept. 30. 11:34
 5/13 MolotovPunk ***** válasza:
Ja még annyit hozzá tennék.Több ismerősöm 30 éves kora után költözött ki külföldre...egyik pl.38 évesen.
2016. szept. 30. 11:37
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Nekem nincs olyan ismerősöm, akinek nincs kint, vagy nem készül egy vagy több családtag kimenni, köztük jómagam is. Ha ez kevés, akkor hol vannak az orvosaink, mi ez a nagy szakember hiány minden területen amiről minden nap szól valamelyik híradás? Hová bújt a dolgozó réteg, ha itt vannak és miért éri meg a KSH statisztikába beépíteni a közmunkás mellett a kint dolgozókat is?
2016. szept. 30. 11:38
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Nekem Facebookon olyan 450 ismerősöm van, szám szerint nem tudom mennyi, de bőven 200 fölötti, aki kint van.

Mondjuk nem mosogatni megy ki.

Mi is gondolkodunk, hogy 2-3 évig megtoljuk a vállalkozást, aztán elköltözünk, és abból kint tudunk nyitni másikat.

Bár az áttelepülést már jövőre elkezdjük egy-egy cég alapítással.

De talán az USA is összejön, nem lehetetlen elérni azt az összeget, amit kérnek a betelepedésért.

2016. szept. 30. 11:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mit értesz tömeges alatt. Évi 20-30 ezer ember költözik külföldre tartósan és jelenleg kb. 600 000 dolgozhatnak ott. Egy tízmilliós országban ez elég nagy szám.

Más országokhoz képet ez az arány talán nem olyan magas, de mégis szomorú, hogy ennyien elmennek. Cserébe pedig külföldiek fogják itthon átvenni a helyüket, akikkel szemben látszólag meglehetősen elutasító a lakosság, szóval lesznek itt problémák.

2016. szept. 30. 12:33
 9/13 MolotovPunk ***** válasza:
Én is csak a haza szeretetem miatt vagyok még itthon,meg azért,mert jelenleg évek óta van munkahelyem.Viszont mostanában én is gondolkozom azon,hogy lehet ki kéne húznom külföldre.Egyébként több ismerősöm van,akik csak 1-2 évre akartak kimenni ideiglenesen dolgozni,végül ott maradtak,ma meg már egyáltalán nem akarnak hazajönni,mert bejött nekik az élet külföldön.(Hozzáteszem nem csak a pénz miatt.)
2016. szept. 30. 12:41
 10/13 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem nem lihegik túl, mert már kiment mindkét igazi barátom, több meg nincs is. :(
2016. szept. 30. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!