Túllihegik az elvándorlás kérdést?
Alap.
Nézd meg a lakásárakat. Mióta Orbán kormány van, megy felfelé. Magyarul van pénze az embereknek és jól élnek.
A volt osztálytársaim kb. fele kint él.
A munkahelyemen sorra mondanak fel, mert mennek ki külföldre.
Szerintem igenis mennek el az emberek.
Pénz meg sokaknak onnan van, hogy kint megkeresik, itt a család elkölti. Még mindig olcsóbb itt az élet, mint nyugaton.
Te hányszor akarod feltenni ma még ezt a kérdést?Már valahol válaszoltál hasonlóan.Bocs.
Nézd,az hogy a te baráti körödben kevesen tartózkodnak külföldön az nem azt jelenti,hogy másnál is hasonló a helyzet.Nekem ismerőseim nagyjából majdnem 50%-a külföldön él évek óta és ott dolgozik.Ők sem kaland vágyból mentek Angliába és Németországba.(Tehát akár hogy szépíted az itteni helyzetet egy biztos,itt nagy baj van.)
Nekem Facebookon olyan 450 ismerősöm van, szám szerint nem tudom mennyi, de bőven 200 fölötti, aki kint van.
Mondjuk nem mosogatni megy ki.
Mi is gondolkodunk, hogy 2-3 évig megtoljuk a vállalkozást, aztán elköltözünk, és abból kint tudunk nyitni másikat.
Bár az áttelepülést már jövőre elkezdjük egy-egy cég alapítással.
De talán az USA is összejön, nem lehetetlen elérni azt az összeget, amit kérnek a betelepedésért.
Attól függ mit értesz tömeges alatt. Évi 20-30 ezer ember költözik külföldre tartósan és jelenleg kb. 600 000 dolgozhatnak ott. Egy tízmilliós országban ez elég nagy szám.
Más országokhoz képet ez az arány talán nem olyan magas, de mégis szomorú, hogy ennyien elmennek. Cserébe pedig külföldiek fogják itthon átvenni a helyüket, akikkel szemben látszólag meglehetősen elutasító a lakosság, szóval lesznek itt problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!