Tényleg igaz lesz, amit régóta mondogatnak, hogy "Magyarország kiürül"?
Én miután lediplomáztak, több munkahelyet is kipróbáltam.Volt, ahonnan 2 hónap után, 4 hónap után, volt, ahonnan fél év után mondtam fel.
Mindegyik munkahellyel volt valami zizi.A munkakörülmények rosszak voltak,az egyik helyen főnök olyan nevetséges tételeken spórolt, mint az irodaszer, kávé.Fizetni meg nem akart normális bért.Pedig, az is egy komolynak tűnő nemzetközi cég volt.
Kijelenthetem, hogy 25 évesen annyi munkahelyem volt, mint másnak 34 évesen.
A jelenlegi helyemen 1 éve vagyok.
Itt azért becsületes a vezetőség.Nagyon rugalmasak.Kötetlen a munkaidő, az sem baj, ha csak 4 órát vagyok bent és a többi munkát otthonról megcsinálom.
A cafeteria magas, nem spórolnak mindenféle nevetséges dolgon.
Azt is megfizetik, aki irodán van, meg azt is, aki lent.És nincs is akkora szakadék a fizetések között.
Vannak csapatépítő tréningek, mindenféle céges program.
De, talán százból, ha kettő ilyen a magyarországi cégek közül.
A többiek az elavult, múltszázadi metódusokat használják és erőlteti, meg fizetni sem akarnak rendesen.
Ezután, egyáltalán nem csoda, hogy Magyarországról kivonul a munkaerő.
A fizetésemelgetés sokszor nevetséges mértékű,a másik oka, hogy nem csak a fizu miatt mennek el az emberek, hanem a munkakörülmények miatt is.
A rossz munkakörülményekre az egyik legjobb példa,egy nyugat-magyarországi skandináv autóipari multi.Tavaly nyáron, majdnem naponta fordultak a mentőautók, mert rosszul lettek a dolgozók a meleg miatt.
A baj, hogy kormányzati szinte is a kínai mentalitás van.Olcsó munkaerő, olcsó gyárépület (no klíma)...stb
Totál egyetértek, pedig én IT szektorban vagyok. Itt egy fokkal jobb a helyzet, de megértem, hogy a gimis barátaim közül MINDENKI már külföldön van, én is tervezem.
Sokszor nem is a fizetéssel van a gond, hanem a vezetőség balkáni hozzáállásával az alkalmazottakhoz, a körülményekhez meg ez a piti spórolás, amikor húzzák a fogukat egy új toll miatt...
A dolgozók részének abból lett elege, hogy kutyaként bánnak vele, a képzetteknek meg azzal, hogy nem tudnak érdemi munkát végezni az ezeréves munkamódszerek meg az ide kiszervezett szellemi csicskamunkák miatt. A főnöknek meg "jóvanazúgyis, minek változtatni" hozzáállása van.
Illetve felnőtt egy új generáció, amelyiknek globális gondolkodása van. Ha nem tetszik, el lehet menni...mindig ezt mondták, de akik most felnőnek hiába mondják, boldogan mennek el az ilyen helyekről.
Az IT körökről is annyit, hogy nagyon sok cégnek droid kell, nem szakember. A Honolulu-i főnöködnek Szingapúrból elküldik a vázlatot, akinek az USA-ból jön a megrendelés és mire eljut hozzád, addigra elédteszik a kész mindent, te csak gépeljél,gépeljél,gépeljél...
S amikor valaki elvégez egy egyetemet, sokkal bonyolultabb dolgokra képes, akkor pár hónap alatt kiég mert ott motoszkál a kérdés a fejében: "Ezért tanultam ilyen sokat és keményen, hogy olyan munkát végezzek, amit egy gimnazista is meg tudna csinálni?"
Sok a gond és felgyűlt.
A kormányzatról meg annyit, hogy az embereknek ez kellett 2010-ben, amikor megválasztották őket. Mindenki be volt ájulva a MUNKAalapú társadalom dumától. Én már akkor tudtam, hogy az értelmesebb dolgozó és szellemi réteg menekülni fog az országból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!