Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szavazásra értesítő nélkül is...

Szavazásra értesítő nélkül is lehet menni?

Figyelt kérdés
Elkeveredett a népszavazás "behívóm", értesítőm. Ettől függetlenül, ha úgy döntök(hogy igen, vagy nem, vagy nemigen), hogy elmegyek népszavazni, akkor is fogadnak, ha igazolom magam? (nem tudom melyik szavazókör, még új lakos vagyok, de gondolom oda kell menni, ahová a többi lakó kb.)
2016. szept. 29. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is elkeveredhetett, mert nem kaptam. Pedig jónéhány tíz éve itt élek.

Ha kaptál, akkor szerepelsz a névjegyzékben. Ha az új címedre kaptad, akkor már ott. A személyedet és a lakcímedet kell igazolni, arra a papírra nincs szükség.

Igen, mehetsz egy szép szomszédasszony után, vele; alkalom az ismerkedésre, hogy segítséget kérsz.

2016. szept. 29. 14:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Lehet menni. Az elvileg csak arra van, hogy az alapján könnyebben megtalálnak a névjegyzékben.

Érdekes, mert pont tegnap gondoltam rá, hogy én nem is kaptam. Pedig nem költöztem sehova. De majd megnézem, lehet, hogy már korábban megjött, csak elkevertem valahova. De nem emlékszem rá, hogy küldtek volna.

2016. szept. 29. 14:47
 3/6 anonim ***** válasza:
14%

Igen, személyi igazolványt vigyetek magatokkal, benne lesztek a névjegyzékben!

Az értesítő meglétével is igazolnod kell magad.

Menjünk el szavazni!

2016. szept. 29. 15:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Csak személyigazolvány és lakcím kártya kell.
2016. szept. 29. 16:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
én még sose vittem egy szavazásra se semmilyen pluszt az irataimon kívűl, mégis rögtön megtaláltak..
2016. szept. 29. 18:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nehézkes másokat követni, itt kikeresheted lakcím alapján a szavazókört:

[link]

A csudát kell az értesítő! # 3 válasz írója, te még sosem voltál szavazni, választani?

De a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatóját csak elfogadod:

[link]

[link]

2016. szept. 30. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!