Akik ezt mondják, azok honnan veszik, hogy a mostani 1300 migráns kötelező elbírálása csak a kezdet, és rengeteget fog küldeni még az EU?
Én úgy tudom a kvótaelosztás 160.000 emberről szólna Európaszerte. Ezek csak szír, asszem iraki meg valami e-betűs amiről nem is hallottam még, menekültek, vagyis a tényleges háborús menekültek. Ők azok, akiknek egyáltalán van esélyük megkapni a menekült státuszt teljesen jogszerűen. Az országok az elbírálást végzik, vagyis az 1300ból lehet a fele nem kapja meg a menekült státuszt, tehát mehet is Isten, azaz Allah hírével, csak a többi maradna a kijelölt országban menekültstátuszban.
Az EU többször kifejtette már, hogy nem céljuk mindenkit befogadni, sőt, akit befogadnak azt is csak ideiglenesen, ha lehet. Ez a kvótás dolog csak az adminisztráció felgyorsítására van kitalálva, hogy az a 160ezer sorsa hamarabb eldőljön, mert ugye jogszerűen ezt az EU határországainak kellene végeznie, gyakorlatban meg összevissza van, és a kvóta szétosztaná mindenki között, hogy dolgozzanak kicsit, ne pedig öten nagyot.
Pl az afgánoknak esélyük sincs menekültstátuszt kapni és ők nem is szerepelnek a kvótában.
Hmm, nemrossz, asszem oda megyek nyaralni a nyáron..:D
Eritrea, köszönöm az infót:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!