Van értelme ennek az október 2-ai szavazásnak?
15/F vagyok.
És nem nagyon vagyok jártas a politikában, nem is akarom magam felidegesíteni. (én azt tartom, hogy egy épeszű ember ezt mindet nem értheti, meg nem is adnak mindent a tudtunkra, na de ez most mind1.)
Szóval, akárhogy próbálok nem odafigyelni, valahol biztos hallok a migránsokról, bevándorlókról, menekültekről....
Szóval, azt szeretném kérdezni, hogy van értelme ennek a szavazásnak? (Nem Orbán ellen vagyok, [vele sem])
Csak azt hallottam, hogy ez az egész pénzmosás.
Ha elmegyek, ha otthon maradok, ha igennel, ha nemmel szavazok ugyan az lesz az eredmény!
Válaszokat köszönöm.
Figyelj, itt van egy nagyon egyszerű, könnyen felfogható és szellemes leírása ennek a szavazásnak. Az egésznek az alapja az a mese, amikor a róka meglátja a holló szájában a sajtot, megkéri a hollót, hogy énekeljen, és megszerzi a sajtot. Biztos ismered az alapsztorit. A népszavazásos átírás pedig ennyi:
Az éhes róka meglátja a hollót a fán, szájában egy nagy darab sajttal. Megkérdezi tőle:
"Te holló! Elmész az október 2-i népszavazásra?"
"Nem!" - feleli a holló, és kiesik a szájából a sajt. Majd a róla felkapja, és vígan elszalad vele, holló meg hoppon marad. Majd eltöpreng magában a holló:
"Vajon ha igent mondok, más történt volna?"
Remélem érthető és világos ez a kis történet, ez alapján döntse el mindenki, hogy akar-e fölöslegesen szavazni egy olyan szavazáson, amit úgyis meghamisítanak, egy olyan dologról, ami már nincs, érvénytelen.
Jogilag nincs értelme, ez sima tény, utána lehet olvasni. Morálisan az az értelme, hogy mégjobban egymásnak lehet ugrasztani a jobb- és baloldalt, vagy ki minek nevezi melyik oldalt (ez egyáltalán milyen hülyeség).
Nem oldalak kellenének. Kellene sokkal több olyan ember aki látná hogy nem kell semmilyen oldal mellett elköteleződni. NIncsenek tökéletes megoldások a politikában. Objektív hozzáállás kellene a nép (nagyobbik felének) részéről, akkor nem kerülnénk abba a helyzetbe mint most, amikor minden barom arra kiált ördögöt, akire a nagyságos urak rámutatnak. Akinek nem inge, ne vegye magára.
Szóval nem, nincs értelme a választásnak. Köszönöm hogy 15 évesen ezt megkérdezted és érdeklődsz a részletek iránt, nem csak birka módjára próbálsz a többiek után haladni.
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat!
(főleg a róka meg a holló történetét)
Tehát jogilag nincs értelme (legalábbis Mo. miatt biztos nem változtatnak a törvényeken)
Tehát, lényegében üzenni akarunk Brüsszelnek, meg az EU.-nak.
Orbán, (vagy aki kitalálta? xD) biztos tudja mi ezzel a célja. Viszont azt látom, az embereknek, (legalábbis nekem) fogalmam sincs mi fog belőle kisülni.
Hát KÍVÁNCSI LESZEK !!!
Mondjuk, eddig még nem áll valami fényesen a szavazás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!