Legbiztonságosabb vidéki (falusi, tanyasi, vagy város "melletti") területei Magyarországnak merre találhatóak? Többi lent!
Ahol nem hogy este, de még nappal sem(!) kell azon aggódni (vagyis magát a gondolatot is nyugodt szívvel el lehet hessegetni), hogy - mikor éppen órákra/napokra távol van a háznép, akkor - "vajon mikor fognak hozzá(juk) éppen aktuálisan betörni/fosztogatni"?
Tudom, ilyen szinte sehol sincs, tudom, kell - működő - kamera, több riasztó, rendőrségre, vagy őrző-védő céghez néma riasztást azonnal küldő infrasorompó, vagy ugyanezt a jelet küldő elektromos kerítés...
...de vannak olyanok (vagy olyan felkészült - több tagú - bandák), akiket ez sem feltétlen tántorít el. Ha meglátják a jómódú házat (néhány ember esetén kastélyt/kúriát), vagy meglátják egy tanya körül a sok-sok legelésző marhát/birkát, már egyből feltűnő piros betűs pontenciális célpont lesz az ingatlan.
Na és ha az a tanya (tehetősebbek esetén palota/kúria) magában áll, nincs szomszéd; hajaj!
Isten irgalmazzon éjjel az ottaniaknak!
(Vagy az ingóságaiknak, ha napokra magára hagyják a telket/házat!)
Summázva: szeretnék egy kisebb listát itt látni tőletek, hogy a biztonsági rendszerek installálása mellett hol lehet viszonylagos nyugalomban élni?
Egy lakott területektől távol(abb)i erdős-dombos rész közepén, egy magas hegy tetején?
Nem tudom te hol elsz orszagon belul de ahol en jartam, ott a legrosszabb kornyekeken sem volt ilyen.
Az en hazam pl 1 evig teljesen uresen allt, mindenfele biztonsagi rendszer nelkul es nem tortek be.
Első, oda hogy lehet eljutni? Az Orczy-térnél kell elfordulni balra, ugye?
Második, azért itt keleten (bár nem Nyírség, nem Nógrád, sem BAZ megye) mocskosul rossz a helyzet.
Ahol élek, itt még nyaraló sem marad feltöretlen!
Egyszer egy "elvileg" felnőtt nőszemély (gondolom valamelyik politikai párt behülyített birkája) téveszméktől szenvedve beugatott (amúgy a kutya nem kérdezte a hazug véleményét), hogy amit fentebb írtam nem igaz, nincs olyan, hogy minden magára hagyott házba betörnek. Hát mondom neki kedves provokátor kislány, a Rózsadombon biztos nem is fognak, de nekem te ne pofázz, mi igaz, mi nem, ha itt élnél te sem mondanál ekkora hülyeséget, hogy "nem törnek fel minden magányos weekend házat"! Inkább menekülnél te is innen! Nem te éled át, hanem az itt lakók, és a folytonos betörést bizony mind tapasztaljuk!
Hármaska: nem megyek Büdipestre.
Négyes: a Bükk igencsak kiesik. Néhány ottani falu tele van kisebbségiekkel...
Szeged és Sopron környéke ezek szerint jó lehet? Miért írtad, hogy ott "MÁR nem" vesélyes annyira az élet? Ez tuti? Tényleg vége és nyugi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!