Mi értelme van az érettségi nélküli szakközépiskoláknak?
Aki nem tudná a szakközépiskoláknak ettől a tanévtől az egykori szakiskolákat nevezik, de ettől még ugyanaz maradt. Nem értem miért jó fenntartani olyan képzési formát, amely nem készít fel érettségire 14-18 év közötti gyerekeket. Ezzel csak azt érik el, hogy továbbra is a tanulni nem akaró, suttyó, sehova máshova fel nem vett diákokat veszik fel ezekbe a sulikba.
A másik amit nem értek, hogy 14 éves kamaszoknak még korai egy adott szakmát tanítani, mert 4 év alatt simán meggondolhatja magát. A mai világ különben sem arról szól, hogy ami szakmát egyszer megtanulsz, azzal fogsz boldogulni 30-40 éven át.
Azért egy jó szakmunkás,akinek van több szakmája az kereshet jól.(Főleg külföldön.)
Van ismerősöm Németországban,aki 1 szimpla autófényező szakmájával nagyjából nettó 800-850 ezer forint körül keres.
Az érettségi tényleg manapság alap dolog lenne,viszont azt se felejtsük el,hogy valószínűleg sokan puszival szerzik meg az érettségijüket-közben pedig s_gg hülyék mindenhez.(Szakmákhoz is.)Akkor azok hova akarnak menni tovább tanulni?
Egyébként manapság egy szál érettségi szakma nélkül nem sokat ér.(Szinte semmit sem.)
sörpocak miért ragozod? :D annyi elég, hogy "hé nézz meg engem"
valójában már azt kéne, hogy akik "társadalmilag leszakadással veszélyezettetek" úgy kellene oktatni, hogy 10 évesen már kezdjenek neki kőművesnek meg asztalosnak tanulni, mert 14-16 évesen már rohadtul ne fognak
Már rég megtanultam kedves 33%-os, hogy aki nem képes hozzászólni a kérdéshez, csak más válaszolókba belekötni, az csak a hiányosságait és megkeseredettségét próbálja kompenzálni :)
És ezzel le is zártam a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!