Mennyire igaz magyar meg hungarista az, aki a több pénz reményében kimegy külföldre dolgozni?
Kisvárosban lakom, bár ez mindegy is.
Van egy régi osztálytársam, már 15 éve is ezt az ideológiát vallotta, Nagy-Magyarország, és hasonlók.
Évente 1x-2x jön haza, ilyenkor mindig tölt fel facebook-ra családi képeket.
Most épp szülinapoztak, és Nagy-Magyarországos tortát kapott.
Máskor is oszt meg ezzel, meg Trianonnal kapcsolatos idézeteket, képeket.
Nem csak facebook-harcos, beszélgetés közben is jelzi, hogy ő aztán egy igaz magyar.
De ha valóban az, akkor miért megy külföldre?
Egyértelmű, hogy ő is pénzből él, ez nem is kérdés. De ő most Németország gazdaságát lendíti előre.
Tényleg jó szakember egyébként, jól is keres.
De ha ennyire nagymagyar, akkor miért nem a saját hazáját próbálja kihúzni a szrból, mikor köztudottan hiányzik itthon a jó, szakképzett munkaerő?
Vagy miért nem a Felvidéken, vagy más, régi magyar területen munkálkodik a gazdaság fellendítésén?
Szóval a pénz győzött?
Az ilyen ember akkor miért okoskodik állandóan, hogy vesszen Trianon, és hasonlók?
Egy német munkahely sehogy sem járul hozzá ahhoz, hogy újra nagy és erős nemzet legyünk.
Nem akarok konfrontálódni a sráccal, de valahogy szívesen a tudtára adnám, hogy ebből nem a magyarsága, hanem az ostobasága jön le.
Nos, a kérdésben semmi provokáció nincs, nem tudom, miért jó ez nektek, de ha így nézzük, minden egyes politikai téma provokáció, mert van, aki nem ért egyet az adott helyzettel.
De semmi rosszat nem kérdeztem, ezt mutatja az is, hogy a trollkodó, és provokatív kérdésnek minősítő kommenteket törölték.
Szóval: nem, nem vagyok hülye.
Köszönöm kedvességed, téged minősít.
Senki nem mondta, hogy ilyen helyen kell dolgozni.
Érdekes módon én soha a büdös életben nem dolgoztam olyan helyen, ahol ne jelentettek volna be, vagy ne fizettek volna utánam adót. Gondolom téged sem kényszerít senki, hogy feketén dolgozz Jóska Pistának. Nyugodtan elmehetsz te is az XYZ Zrt-hez bejelentett 8 órás munkára, ahol befizetik utánad a nyugdíjjárulékot.
Mint írtam, hogy a témánál maradjunk, a srác tényleg tehetséges. Szerintem simán csinálhatná vállalkozóként is, amit csinál, de ha nem, akkor is van olyan ügyes, hogy válogathatna a munkahelyek között.
Egész biztos lenne, aki bejelenti, csak nem tudna annyit fizetni, mint amennyit most Németben megkeres.
Azért tudom, hogy ügyes, mert amikor suliba jártunk, neki nem kellett szakmából érettségiznie, mert országos versenyt nyert.
A normális válaszokat köszönöm, tulajdonképpen hasonlóan látjátok a dolgot. Nem akarom megbántani, de úgy elküldeném neki ezt a kérdést, tuti egyből vágná, hogy róla szól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!