Mennyire igaz magyar meg hungarista az, aki a több pénz reményében kimegy külföldre dolgozni?
Kisvárosban lakom, bár ez mindegy is.
Van egy régi osztálytársam, már 15 éve is ezt az ideológiát vallotta, Nagy-Magyarország, és hasonlók.
Évente 1x-2x jön haza, ilyenkor mindig tölt fel facebook-ra családi képeket.
Most épp szülinapoztak, és Nagy-Magyarországos tortát kapott.
Máskor is oszt meg ezzel, meg Trianonnal kapcsolatos idézeteket, képeket.
Nem csak facebook-harcos, beszélgetés közben is jelzi, hogy ő aztán egy igaz magyar.
De ha valóban az, akkor miért megy külföldre?
Egyértelmű, hogy ő is pénzből él, ez nem is kérdés. De ő most Németország gazdaságát lendíti előre.
Tényleg jó szakember egyébként, jól is keres.
De ha ennyire nagymagyar, akkor miért nem a saját hazáját próbálja kihúzni a szrból, mikor köztudottan hiányzik itthon a jó, szakképzett munkaerő?
Vagy miért nem a Felvidéken, vagy más, régi magyar területen munkálkodik a gazdaság fellendítésén?
Szóval a pénz győzött?
Az ilyen ember akkor miért okoskodik állandóan, hogy vesszen Trianon, és hasonlók?
Egy német munkahely sehogy sem járul hozzá ahhoz, hogy újra nagy és erős nemzet legyünk.
Nem akarok konfrontálódni a sráccal, de valahogy szívesen a tudtára adnám, hogy ebből nem a magyarsága, hanem az ostobasága jön le.
De szeretheti a hazáját.
Szerintem érthetően leírtam, mire gondolok, de semmi gond, ha nem sikerült felfogni.
Vagy jobban esik trollkodni?
Ha szereted a hazádat, akkor sosem tagadod le, büszkeséggel mesélsz róla, esetleg meghívod magatokhoz a más nemzetiségű munkatársakat. Ha valahol valami magyar vonatkozású siker van, akkor azt osztod meg facebook-on.
Pl. ha Angliában mosogatsz, akkor is büszke vagy a magyar olimpiai érmekre.
De a hungarizmus egy kicsit több ennél.
Ha vissza akarja csatolni Erdélyt, ha Nagy-Magyarországot akar, akkor nem a német államkasszát kell gazdagítania az adójával, és nem a német őstermelők áruját kell megvennie a piacon.
Gyakran halljuk itthon, hogy vegyünk magyar árut, mert a magyar termelő itthon adózik, itthon marad a pénz.
Ha a srác Németországban adózik, és a piacon Klaus bácsi paradicsomát veszi meg, akkor hogy lesz ebből újra Nagy-Magyarország?
A srác létező személy, és az, hogy mi valaha osztálytársak voltunk, illetve jelenleg külföldön dolgozik, és nekem feltűnt ez az anomália, mégis miben befolyásolná az életem boldogságát?
Az emberben megfogalmazódnak sokszor olyan kérdések, amik más emberekről szólnak, és ez így van rendjén. Biztos te is gyakran felteszed a kérdést, hogy XY ezt vagy azt MIÉRT csinálja.
"Egy német munkahely sehogy sem járul hozzá ahhoz, hogy újra nagy és erős nemzet legyünk."
Az adócsaló Jóska&Pista BT. nyilván hozzájárul a minimálbérrel, 4 órás bejelentéssel, borítékos pénzzel,ki nem fizetett túlórákkal. Nem vagy te egy kicsit hü...naiv?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!