Mi a véleményetek arról hogy az MSZP korlátozza a szabad véleménynyilvánítást a párton belül?
Undorítónak és visszataszítónak tartom ezt. Ez még egy ok arra hogy az életbe ne szavazzak a baloldali összefosásra. (nem vagyok Fidesz párti sem)
Elérkezik a szavazás pillanata. Végignéz a "karmester" a mélázó,szunyókáló többségi párt tagjain és beint. Erre a bádogarcúak zsigerből nyomják a gombot. 6 év alatt rájöttek hogy az számukra a kifizetődő ha nem kérdeznek,nem véleményeznek és nem is gondolkoznak. Megteszi azt helyettük az a maroknyi ember aki fent kucorog a csúcson.
1990 előtt ezt csinálta az MSZMP Központi Bizottsága. Ezt mentette át és csinálja minden hatalmon lévő kormány. Lehet hogy te undorítónak tartod de hatásos bármilyen néven fut az adott klientúra.
Ilyen a pártfegyelem. Én egyébként, ha eldönthetném, a pártfegyelmet kettős mércével határoznám meg: aki egyéniben nyert, még ha a párt jelöltjeként is, annak nagyobb "szólásszabadságot" adnék, mint annak, aki listán került be valahova.
Valljuk be, egy csomó olyan megélhetési politikus van az országban, akiről azt se tudjuk kicsoda, a kutya nem szavazna rá, ha nem egy pártlistán szerepelne. Az ilyen szerintem se ugráljon, ne fogalmazzon meg különvéleményeket, mert az adott pártnak köszönheti a létét és azt, hogy bejutott oda, ahova, és ahol sok pénzért csinálhatja naphosszat a nagy semmit. Az ilyen (és szerintem ez a nő is ilyen) ne beszéljen a pártja ellen.
Azoknak viszont, akik egyéniben jutnak be, vagy akiknek a mérhető népszerűsége nagyobb a saját pártjukénál, megengedném, hogy saját magánvéleményeket fogalmazzanak meg, mert ők inkább húzzák maguk után a pártot, minthogy csak kapaszkodnának belé.
Az MSZP népszerűsége az utóbbi mérések szerint 13 és 18 százalék között mozog. Ha van az MSZP-nek van olyan politikusa, akinek 20-25 százalék a népszerűsége, az nyugodtan mondjon amit akar, mert nem árt, legfennebb használ a pártja népszerűségének, hiszen nyilván azért népszerű, mert tudja, mit mond, szimpatikusak az üzenetei (és ebből a pártjára is átragadhat némi szimpátia). De ha egy politikus népszerűsége a pártjáé alatt van, akkor tényleg ne tépje a száját, mert árthat annak a politikai közösségnek, amelyből ő maga is profitál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!