Akik osszak az eszt hogy a nyugdijasoktol el kellene venni a szavazati jogot, tisztaban vannak azzal hogy egyszer, remelhetoleg, ok is nyugdijasok lesznek?

Mindenki a saját érdekeit nézi. De jól van ez így?
Illetve egy élete elején álló talán még bele gondol abba, hogy milyen következményei lesznek a döntésének, egy nyugdíjas szerintem pont lesz*rja.
Ha népszavazás lett volna arról, hogy elvegyék-e a magánnyugdíjakat, amiből mondjuk pár százalékos nyugdíjemelést is ígérnek, biztos megszavazták volna, őket már nem érinti a hatása. Ha ugyan ezt az emelést a fizetésekhez csapták volna, úgy már nem biztos, hogy annyira egyértelmű lenne a végeredmény.
De én tőlem mindenki úgy szavaz, ahogy akar. Biztos nagyon sok mindent tud a világról Jóska, aki még életében nem hagyta el a faluját, vagy nyilvánvalóan tisztában van a magyar jogrendszerrel Marika Erdélyből.

A válaszra felelve: én tisztában vagyok azzal, hogy nekem aligha lesz már nyugdíjam. Tudod miért? Mert cirka 45-50 lv múlva már az emberek előbb kihalnak, mint eljussanak az egyre emelkedő nyugdíjkorhatárig.
A szavazati jogról pedig csak annyit, hogy én alapvetően IQ-hoz, de minimum művelséghez kötném. Az a probléma, hogy ma már egy olyan, 8 általánost végzett emberke is szavazhat, aki éppen csak letudja írni a nevét.
A nyugdíjasokra kitérve: én nevetségesnek tartom a hozzáállásukat a társadalomhoz. Másoktól várják el, hogy tiszteljék és egy rakat privilégiummal lássák el őket csupán, mert hamarabb születtek másoknál. Mert lássuk be, hogy a jelentős hányauk, amint megkapja az első nyugdíját, elfelejti, hogy rajta kívül más is szeretne a boltban vásárolni, a tömegközlekedést használni, az utcán sétálni stb. Fennhangon ecsetelik, hogy régen sokkal jobb volt, miközben az egyik legegyszerűbben megvásárolható szavazati réteg az országban.
Olyan privilégiumaik vannak, amelyek természetes, hogy szemet szúrnak egy átlag embernek. Saját példa: a nyár elején, még iskola időben utaztam egy tőlünk 30 kilóméterre lévő iskolába. Lekéstem a vonatot, így maradt a busz, amit alapból nem választanék, mivel tudom, hogy tele van nyugdíjassal. Már felszállásnál betolakszik elém 2 (a viselkedésük miatt) hölgynek nem nevezhető aszott mazsola és teljes odaadással panaszkodtak az aktuális bajaikról. A busz persze tömve volt velük és 45 percen keresztül hallgathattam, ahogyan ecsetelik, mennyire rossz, hogy megszüntették a közeli fürdőben az ingyenes nyugdíjas jegyet és így 750 forintot (ami majdnem a fele a diáknak egyébként) kell fizetniük. Itt azért eltört valami. Abszurd, hogy ők ingyen utaznak, a legtöbb vendéglátó-, és turisztikai egység kiemelten foglalkozik velük, konkrétan nem kell dolgozniuk (ergó marhára nem kellene feltolakodni a buszra mondjuk, hogyha semmi dolga nincsen, csak elmenni és áztatni a hátsóját)és emellett a társadalom legpofátlanjaibb közé tartoznak. Ezért morognak rájuk sokan. Hogyha nem így viselkednének, nem lenne baja senkinek sem, hogy vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!