Akik osszak az eszt hogy a nyugdijasoktol el kellene venni a szavazati jogot, tisztaban vannak azzal hogy egyszer, remelhetoleg, ok is nyugdijasok lesznek?

Igen, és még így is egyet értenék ezzel.
Elsősorban azért, mert én akkor már csak az ország terhe lennék, egy huncut forintot nem adóznék. Ezért szerintem azoknak kell döntenie dolgokban, akik hozzátesznek az országhoz, az ő jövőjük a lényeges, nem az enyém.
Másrészt a mai nyugdíjasok többsége roppant könnyen befolyásolható, ill. torzítja a politikát, hogy mindent a nyugdíjasokhoz igazítanak, ilyen nyugdíj emelés, olyan kedvezmény, miközben nem rájuk kellene építeni az országot, hanem mondjuk azokra a fiatalokra, akik most esnek ki az iskolapadból, de már a bruttó fizetésének közel felét el is veszik tőlük. De azért vegyen lakást, és alapítson családot, mert hát milyen dolog már az, ha csak magára gondol...

A mai 30-as, 40es generacio mar nem lesz nyugdijas, es ha lesz is, valami kis alamizsnaval fogjak kiszurni a szemuket.
A mai nyugdijasok soha nem latott bosegben elnek. Es sajna ez mar nem fog sokaig tartani.
En nem ertek egyet vele hogy vegyel el a szavazati jogukat, csak azt gondolom hogy az orszagnak sokkal inkabb az aktivakra kellene koncentralni.

Egy nyugdíjasnak mégis milyen érdeke lehet? Őt már nem érinti sem az oktatás, sem a munkaerőpiac alakulása, sem nagyon sok minden.
Azt értem, hogy vizitdíjat nem szeretnének fizetni, de ingyen utazgatni szeretnek, azonban szerintem akkor sem velük kellene foglalkozni. Csúnyán hangzik, de örüljön, hogy él. Ha egy párt azt hirdetné, hogy csökkentik a fizetést, és emelik a nyugdíjat, akkor a legtöbb nyugdíjas szaladna rájuk szavazni. Az nem érdekli őket, hogy ezzel a fiatal aktív réteget teszik tönkre, nekik az már nem számít, csak a saját jólétük. Na, pont ezért nem kellene, hogy szavazzanak, mert már kizárólag csak a saját érdekeiket nézik, egy 80 évest valószínűleg nem fog érdekelni, hogy 10 év múlva milyen következményei lesznek a döntésének.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!