Nem lenne jobb lelkileg Magyarország számára, ha az ortodox kereszténység lenne itthon a legelterjedtebb vallás és az emberek többsége hívő lenne?
Nemrég elkezdtem olvasni az ortodox egyházról és azt vettem észre, hogy csodálatosan spirituális, megnyugtató, lelkileg megérintő a vallási felfogásuk, a liturgiáik stb.
Itt van például egy videó, amin egy ortodox liturgiát mutatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=IzoUNuECaa4
Szerintetek ha a magyarok többsége hasonló liturgiákon venne részt rendszeresen átszellemülve, nem lenne jobb az ország lelkiállapota?
Észrevettem, hogy a nagyrészt ortodox Ukrajnában és Romániában például sokkal kiegyensúlyozottabbnak és boldogabbnak tűnnek az emberek, hiába szegényebbek.
Nem hiszem,hogy bármely vallás egységes követésével bármely állam jobb lenne,de tudom,hogy ha az ország túlnyomó többsége Krisztust követné,sokkal boldogabbak,békésebbek,eredményesebbek,igazságosabbak lennénk.
A vallás,orruknálfogva vezetettek tömege.
Krisztus sosem javasolt vallásosságot.Szeretetet,igasságosságot,jóságot tanított tetteivel,és szavaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!