Nem lenne jobb lelkileg Magyarország számára, ha az ortodox kereszténység lenne itthon a legelterjedtebb vallás és az emberek többsége hívő lenne?
Nemrég elkezdtem olvasni az ortodox egyházról és azt vettem észre, hogy csodálatosan spirituális, megnyugtató, lelkileg megérintő a vallási felfogásuk, a liturgiáik stb.
Itt van például egy videó, amin egy ortodox liturgiát mutatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=IzoUNuECaa4
Szerintetek ha a magyarok többsége hasonló liturgiákon venne részt rendszeresen átszellemülve, nem lenne jobb az ország lelkiállapota?
Észrevettem, hogy a nagyrészt ortodox Ukrajnában és Romániában például sokkal kiegyensúlyozottabbnak és boldogabbnak tűnnek az emberek, hiába szegényebbek.
Vagy akkor inkább építsünk japán kerteket és mind egész nap gondozzuk őket és meditáljunk bennük!
ZOMMMMMMMMMM!!!
Románoknál keresztre feszítettek egy apácát, mert szerintük megszállta az ördög. Ha az evolúcióval jönnél egy havasalföldi vagy moldvai faluban, meglincselnének.
Tudom, ma nagy divat a keletet majmolni, de ne próbáld úgy beállítani, hogy a keleti keresztényég valami idilli dolog lenne. Ugyanolyan sötét, gonosz vallás, mint az összes Jahve hívő vallás (keresztény, zsidó, iszlám).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!