Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem válasszák el jobban...

Miért nem válasszák el jobban a két informatikus réteget egymástól az újságírók mikor a fizetésekről és a munkanélküliségről van szó?

Figyelt kérdés

A mai napon lehetett ezeket a híreket olvasni/látni:

[link]

[link]

Sok helyen olvastam hozzászólásoknál, hogy ez hülyeség mert... okj-val... rendszergazdaként... stbstb nem lehet elhelyezkedni és nincs fizetés. Ezeket miért nem válasszák el jobban? És nem elég annyi, hogy megemlítik az egyetemet, mert sokaknak ebből nem esik le, hogy mire is gondolnak.

És egy ehhez kapcsolódó cikk:

[link]

"Nos, ennek részben az az oka, hogy nem pontos kifejezés az, hogy "informatikus". Jobb hiján használjuk. De akikről a cikkekben igazán szó van, azok a programozók, illetve a programozni is tudó rendszermérnökök. Informatikai vállalati vezetőből például egyáltalán nincs hiány. Se sima rendszergazdából. Olyanból viszont igen, aki mondjuk felhőben futó alkalmazásokat tud üzemeltetni és az üzemeltetői környezetet fejleszteni, méghozzá kódírás által (és nem úgy, hogy vesz egy nagyobb vasat). Van továbbá jelenleg nálunk 34 hard core senior szupersztár, akiknek mégsem tudunk semmiféle lehetőséget mondani, mert egyszerűen túl jók, túl tapasztaltak, és nincsenek nekik pozíciók, sem pedig másfél milliós vagy nagyobb fizetések. Persze bármikor el tudnánk helyezni őket bruttó 950e-1 milliósba, de az meg visszalépés lenne nekik. Ezeket az embereket egyébként az ország általában el szokta veszíteni."

És még egy érdekesség, ha valakit érdekel:

"Mindenesetre a kételkedőknek a következőket szeretném röviden elmesélni. Volt egy jelöltünk a minap (tehát az elmúlt két hétben), aki bruttó 340e Ft körüli fizetéssel rendelkezett, tulajdonképpen mélyen alulfizetve a piachoz képest. Örültünk a lehetőségnek, hogy duplázhatjuk az illető alapfizetését, ügyfelünk 700e Ft-ot ajánlott + juttatásokat. Az illető bejelentette, hogy távozik. Azonnali hatállyal fejelték meg a dolgot, bruttó 840e Ft-ra emelve az alapfizetését. Igen, jól látjátok. 500000, azaz félmillió Ft-ot emeltek. A havi alapon. Van még kérdés?

Nos, HR szempontból ez persze epic fail, hülyét csináltak magukból, aki igazi HR-es az tudja. És a srác sem döntött jól - majd megérti, ha nagyobb lesz és bölcsebb, meg majd írunk erről is egyszercsak - ugyanis maradt a régi munkájában amit már sok éve csinál. De miért csinál egy cég ekkora őrültséget? És hát mégis, 500000 Ft / hó! Nos azért, mert a keresés és a pótlás és az új ember fizetésének teljes költsége még ennél is nagyobb. Bizony."

2016. szept. 5. 21:13
1 2
 11/14 anonim válasza:
Sokan eléggé negatívan állnak a dologhoz. Én is így voltam ezzel, viszont elküldtem kb. 10 helyre az önéletrajzomat vidékről, budapesti cégekhez. Több konkrétumot nem szeretnék írni. Nem gondoltam, hogy ilyen port kavarok, rögtön már másnap kaptam hívást, fejvadász cég és szoftverfejlesztő cég hr-esétől is. Máshonnan pl. otthon készítendő feladatot kaptam. Most ott tartok, hogy már felvettek egy szimpatikus céghez, így további állásinterjúkat már nekem kell lemondanom. Nem vagyok egy expert, kezdő vagyok, jó képességű. Azt hittem ,hogy juniorként nagyon nehéz lesz munkát találnom, de úgy tűnik, tévedtem. Jó sok tanulás és munka vár rám, ezeket várom is, csak budapesti élettől tartok egy kicsit, remélem minden oké lesz, mert egyedül leszek, mindent meg kell tudnom oldani.
2017. jún. 18. 11:35
 12/14 anonim válasza:
Előző vagyok: csak arra akartam utalni, hogy kezdőként is hamar el lehet helyezkedni, de valamit fel is kell tudni mutatni hozzá. Valóban nincs olyan, hogy "informatikus", ez a fogalom nem létezik a világban, én már utálom is ezt a szót.:D Olyan, hogy pl. üzemeletető, vagy programozó, már igen. Ezeken belül lehet specializálódni.
2017. jún. 18. 11:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Örülünk, hogy így ellátsz bennünket információval. Annak még jobban, ha kiderülne, pontosan mi a problémád, mit tartasz abnormálisnak é miért.

Addig csak annyi mondható, igen, vannak ilyenek, vannak anomáliák és meglepő helyzetek, na és?

2017. jún. 18. 13:06
 14/14 anonim válasza:
Talán az idegesít sokakat, hogy Pistike is informatikus, aki néha újratelepíti a windows-t az ismerősök ismerőseinek a laptopján, amivel nekem semmi bajom nincs egyébként. Sőt, azt sem értem, miért kell lenézni a rendszergazdákat. Néhány helyen úgy bánnak velük, mint a kutyákkal, annak megfelelő bérezést is kapnak. Szerintem ez felháborító, és írom ezt programozóként. Gyakorlatilag egyesek szégyent hoznak a szakmára, amikor fülüket farkukat behúzva kullognak nyomtatóval a hónuk alatt, hogy a habildebil Tanár Úrnak legyen min nyomtatnia, és közben gyakran használják az azonnal, elnézést, és igaza van kifejezéseket. Ezt a munkát is lehet tartással végezni, és nem kellene 80 ezer ft-okért elvállalni, egy gyárban is többet lehet ennél keresni, vagy külföldön mosogatni 1-2 évig. Nem a diploma a lényeg, a rendszergazdai területet is informatikával azonosítják, annak megfelelően kellene kezelni, mert valóban fontos a munkájuk.
2017. jún. 18. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!