Menyivel élnek jobban tőlünk az Osztrákok?
"En az atlagbert es a minimalbert vennem alapul ami olyan 3szorosa a magyarnak."
És az árak hogy vannak. Mert amennyire én tudom, pl az autó- és a lakásfenntartás is drágább. Egyszóval az élet is drágább ott. Ezt sem lehet figyelmen kivül hagyni.
A mediánjövedelem ott olyan nettó 1600 euró, cca. 500 ezer forint. A mediánjövedelem itthon olyan nettó 90 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy az emberek pont fele keres ennél többet és ennél kevesebbet.
Ha beleveszem azt is, hogy az árak magasabbak ott kint, akkor jön ki az a szám, hogy...
Az átlag osztrák annyit keres, mintha itthon egy átlag magyar 310 ezer forintot vinne haza. Ha összehasonlítom a 310 ezer forintot a 90 ezer forinttal, akkor az jön ki, hogy egy átlagos osztrák 3,44x él jobban, mint egy átlagos magyar.
Úgyhogy a második válaszomban nagyjából jól lőttem be a dolgot.
források:
Egyáltalán nem élnek jobban. Sőt!
Náluk nyomor van, míg Magyarországon felvirágzás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!