Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nagyon nem kedvelem a magyarok...

Nagyon nem kedvelem a magyarokat, de imádom Magyarországot. Van valaki még így?

Figyelt kérdés

Imádom a Lánchidat és a többi pesti hidat, nekünk vannak a világon a legszebb hídjaink. Imádom a Citadellát, a húslevest, a pogácsát, a tejfölt, az építészetünket, a tájainkat, és a zenéinket, már a normálisabb fajtából. Aztán ott van még a csodálatos magyar zászló, egyszerűen szeretek alatta elsétálni ( már ahol nem lóg cafatokban, sajnos sok közigazgatási épületnél is látni ilyet )

Viszont a magyarokat nem szeretem. Azt, hogy itt mindenki jobban tud mindent a másiknál, hogy áskálódnak sokan, sokan azt hiszik ők az atyaúristenek, a sok urizálót, stb.

Aztán a változatos és csodálatos magyar nyelv aminek szépsége páratlan.... na ez leírhatatlan.

Van valaki még így ezzel,hogy a magyarokat utálja, de Magyarországot szereti ?

2016. szept. 4. 10:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én egyik sem vagyok, de mégis gyűlölnek.

Mivel rendes ember vagyok és megpróbálok rendes lenni mindenkivel, olyanokat aggatnak rám, hogy "nem erre a világra való" meg "semmi az a gyerek!"

Ez a magyar kultúra. Aki nem keménykedik, nem játssza az agyát, nem teszi magát, hogy ő mekkora tökéletesség, az egy nagy senkinek számít.

Ez kell ide? Igen. Sajnos ebbe az országba ez kell.

2016. szept. 4. 12:41
 12/15 anonim ***** válasza:
Ki mondja ezeket neked? Ilyenről én még az életembe nem hallottam, hogy valakit azért bántanak mert jó ember akar lenni. Válogasd meg a társaságod jobban, mert ezek baromi nagy kreténnek tűnnek így a leírásod alapján.
2016. szept. 4. 13:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Magyarok ezek...

2016. szept. 4. 13:39
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, tényleg teljesen jó hely lenne az ország, ha nem lennének benne emberek.
2016. szept. 4. 13:43
 15/15 anonim ***** válasza:

14...és kérdező.. Ember nélkül nincs ország, város,falu, közösség, társaság, igazi emberi élet sem. Egy ember? lakatlen szigeten? Figyeld meg az egyik legszebb hazaszeretetről szóló versben mennyi személyesség emberhez kötődés van a tájleírásba szőve. Együtt van az:

"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;"

-gépen száll fölötte, vagy gépen virtuálisan játszik hiányzik a bensőséges emberi élmény

"az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,

míg én a dolgozót, ki dolgáért remeg,

erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,

a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,"

- az embert, a dolgozó, szenvedő, terheit cipelő embert látja

"s mi föntről pusztítandó vasút, vagy gyárüzem,

az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,

piros zászló kezében, körötte sok gyerek,"

[link]

Csodálatos költőink vannak, összeköt minket a gyönyörű költészetre különösen alkalmas titkos nyelvünk. Weöres Sándor verseit csak mi értjük, ritmusait, játékát a nyelvvel- ez is összeköt minket.

Azután József Attila. Milyen mély és igaz, örök igazság van verseiben. Hazám

[link]

S mégis, magyarnak számkivetve,

lelkem sikoltva megriad -

édes Hazám, fogadj szivedbe,

hadd legyek hűséges fiad!

Totyogjon, aki buksi medve

láncon - nekem ezt nem szabad!

Költő vagyok - szólj ügyészedre,

ki ne tépje a tollamat!

Adtál földmívest a tengernek,

adj emberséget az embernek.

Adj magyarságot a magyarnak,

hogy mi ne legyünk német gyarmat.

Hadd írjak szépet, jót - nekem

add meg boldogabb énekem!

2016. szept. 4. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!