Nagyon nem kedvelem a magyarokat, de imádom Magyarországot. Van valaki még így?
Imádom a Lánchidat és a többi pesti hidat, nekünk vannak a világon a legszebb hídjaink. Imádom a Citadellát, a húslevest, a pogácsát, a tejfölt, az építészetünket, a tájainkat, és a zenéinket, már a normálisabb fajtából. Aztán ott van még a csodálatos magyar zászló, egyszerűen szeretek alatta elsétálni ( már ahol nem lóg cafatokban, sajnos sok közigazgatási épületnél is látni ilyet )
Viszont a magyarokat nem szeretem. Azt, hogy itt mindenki jobban tud mindent a másiknál, hogy áskálódnak sokan, sokan azt hiszik ők az atyaúristenek, a sok urizálót, stb.
Aztán a változatos és csodálatos magyar nyelv aminek szépsége páratlan.... na ez leírhatatlan.
Van valaki még így ezzel,hogy a magyarokat utálja, de Magyarországot szereti ?
Én egyik sem vagyok, de mégis gyűlölnek.
Mivel rendes ember vagyok és megpróbálok rendes lenni mindenkivel, olyanokat aggatnak rám, hogy "nem erre a világra való" meg "semmi az a gyerek!"
Ez a magyar kultúra. Aki nem keménykedik, nem játssza az agyát, nem teszi magát, hogy ő mekkora tökéletesség, az egy nagy senkinek számít.
Ez kell ide? Igen. Sajnos ebbe az országba ez kell.
14...és kérdező.. Ember nélkül nincs ország, város,falu, közösség, társaság, igazi emberi élet sem. Egy ember? lakatlen szigeten? Figyeld meg az egyik legszebb hazaszeretetről szóló versben mennyi személyesség emberhez kötődés van a tájleírásba szőve. Együtt van az:
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;"
-gépen száll fölötte, vagy gépen virtuálisan játszik hiányzik a bensőséges emberi élmény
"az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,"
- az embert, a dolgozó, szenvedő, terheit cipelő embert látja
"s mi föntről pusztítandó vasút, vagy gyárüzem,
az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,"
Csodálatos költőink vannak, összeköt minket a gyönyörű költészetre különösen alkalmas titkos nyelvünk. Weöres Sándor verseit csak mi értjük, ritmusait, játékát a nyelvvel- ez is összeköt minket.
Azután József Attila. Milyen mély és igaz, örök igazság van verseiben. Hazám
S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!
Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!
Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,
hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!