Nagyon nem kedvelem a magyarokat, de imádom Magyarországot. Van valaki még így?
Imádom a Lánchidat és a többi pesti hidat, nekünk vannak a világon a legszebb hídjaink. Imádom a Citadellát, a húslevest, a pogácsát, a tejfölt, az építészetünket, a tájainkat, és a zenéinket, már a normálisabb fajtából. Aztán ott van még a csodálatos magyar zászló, egyszerűen szeretek alatta elsétálni ( már ahol nem lóg cafatokban, sajnos sok közigazgatási épületnél is látni ilyet )
Viszont a magyarokat nem szeretem. Azt, hogy itt mindenki jobban tud mindent a másiknál, hogy áskálódnak sokan, sokan azt hiszik ők az atyaúristenek, a sok urizálót, stb.
Aztán a változatos és csodálatos magyar nyelv aminek szépsége páratlan.... na ez leírhatatlan.
Van valaki még így ezzel,hogy a magyarokat utálja, de Magyarországot szereti ?
1
Kohn ? :D
Dettó így vagyok, azzala kivétellel, hogy én a nyelvet is rühellem.
Én ezt a nyelvet mindennek nevezném csak szépnek nem..
A francia, na az szép nyelv, és az olasz is, és az orosz se rossz!
De ez? Se ritmusa, se dallama...
# 7
Nem kizárólag..
A KORMÁNY IS SZAR! De az Adórendszer a leggázabb..
Miért, az itt élő emberekbe nem tartoznak bele a kormány tagjai?
"Viszont a magyarokat nem szeretem."
Hm. Gyanús, hogy mizantróp vagy.
Szeretni kéne az embereket - úgy, amint vannak.
Magyarokat, cigányokat, románokat - mind előítélet nélkül.
*
Csak a szeretet tud megváltoztatni dolgokat, "javítani"- ha lehet ezt egyáltalán mondani-, a szeretetlenség csak hatalmi eszközökkel tud élni - és nem "javítani" hanem elnyomni, elfojtani tud.
Ami az első adott esetben atavisztikusan feltör az elnyomattatásból és pusztít, rombol.
*
Meg hát így absztrakt a szereteted is - nincs realitása.
A készített tárgyak, a szép épületek, a városok az emberekkel együtt élnek,és kivált a nyelv! Csak a természeti jelenségekből hagyhatod ki az embereket, persze magadon kívül, mert te vagy a tapasztaló alany.
*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!