Miért engedik meg a közmunkásoknak, hogy ne csináljanak semmit? Nincs senki aki ezt ellenőrzi?
Annyi közmunkás van errefelé ahol lakok, hogy olyan tisztának kellene lennie az utcáknak mint Svájcban, mégsem azok. A közmunkások egész nap az árnyékban ülnek és isszák a 99 forintos kólájukat, nem csinálnak semmit. Miért tehetik ezt meg? Akkor már inkább üljenek otthon a putrijukban mint hogy a gusztustalan ápolatlan megjelenésükkel még tovább rontják a környék nívóját, így semmi értelme az egésznek. Kapják inkább meg segély formájában.
Mi értelme van így a közmunkás programnak? Egy nagy baromság az egész, úgy ahogy van. Mivel nem dolgoznak semmit.
A 10 -es és a 11-es válaszadó kedvéért bemásolom még egyszer:
"Bárkiből lehet köz(rabszolga)munkás, iskolai végzettségtől függetlenül. "
Több családtagomat akarták kirakni -ahogy Ők nevezik mesterkélten-"közterületi munkavégzésre, diplomával érettségivel!!! Több évtízedes folyamatos munkaviszony után.
A cél az volt, hogy önként töröltessék magukat, kozmetikázva ezzel a statisztikai adatokat.
Azt meg kikérem magamnak, hogy bármelyikük bűnőző lenne!
Amúgy megint ismételni tudom magam: Ha a családtagjaid munkanélküliek lennének őket is kivezényelnéd szemetet szedni rabszolgabérért? Vagy Te kimennél, vagy inkább törltetnéd magad a munkanélküliből? -kozmetikázva a statisztikákat.
Az egyszerűség kedvéért bemásolom egy korábbi kérdésre adott válaszomat:
"A köz(rabszolga)munka ebben a formában a megalázást, és azt a célt szolgálja, hogy minél több embert lehessen törölni a munkaügyi nyilvántartásokból. Vagy azért, hogy ne vállalja el, de ha elvállalja akkor azért. Ezzel kozmetikázzák a statisztikai adatokat.
És, hogy mennyire a megalázás az elsődleges cél?
A németek előszeretettel alkalmazták az utcaseprésre vezénylést, utcakő tisztítást, mint megalázási formát.
Itt vannak a képek róla:
És itt az egész pogrom (amely 6-8000 áldozatot követelt):
Mikor korábban bemutattam a képeket az egyik kerületi vezetőnek, -és párhuzamot vontam a mai közmunkával- szinte visítva kérte ki magának a feltételezést/párhuzamot. De elértem, hogy beírta a "beteltet".
Korábban már sikerült elintéznem egy ilyen "szemétszedés-utcaseprés" tematikájú "értékteremtő" köz(rabszolga)munka dolgot.
Kiküldték a levelet, utána vagy 4-5 vezetőhöz mentem, hogy elérjem: vagy adjanak normálisabb munkát vagy ikszelje le a "beteltet".
Végig jártam a hierarchiát először mentem az ügyintézőhöz aki küldte a levelet, utána az Munkaügyi K. osztályvezetőjéhez, majd a közmunka-hivatal vezetőjéhez.
Elég emelkedett hangon számon kértem, hogy mégis, hogy a francba képzelik ezt. (Nevezetesen, hogy felsőfokú végzettséggel utcaseprésre akarnak vezényelni)
Ezután bementem a Polgármesteri H. jegyzőjéhez aki másnapra adott időpontot egyből a "performanszom" után.
Itt fél órát beszélgettünk politikáról, meg arról, hogy miért csinálnak ilyen undorító lépéseket. Illetve kilátásba helyeztem, hogy ha mégis ki tesznek szemetet szedni akkor odacsődítem a komplett médiát, illetve valamelyik ellenzéki pártot megkérem, hogy példámon keresztül sajtótájékoztatót tartson az embertelen eljárásról.
Ezután letelefonált a közmunka-hivatalba, hogy ikszeljék le a "beteltet", mert mást nem tudtak volna adni.
Szóval erélyes fellépéssel azért el lehet intézni. :)
-Mondjuk Én tiltakozásképpen inkább azt találtam ki, hogy fehér ingeben kiöltözve jelennék meg a "közterületi" munkán. Plusz a szégyen mellényre (vagy a ruházatra) ki lehetne tenni a kerületi vezetők, és O. V. portréját illetve tiltakozó jellegű feliratokat. Ezt nem tiltja semmilyen törvény.
Kétdiplomás tanárnőt is küldtek már ki utcátseperni-szemetet szedni.
Itt vannak a cikkek róla:
"
"Elég emelkedett hangon számon kértem, hogy mégis, hogy a francba képzelik ezt. (Nevezetesen, hogy felsőfokú végzettséggel utcaseprésre akarnak vezényelni)"
Senki nem foglalkozik a felsőfokú képzettséggel, én is dolgoztam már diplomával gyárban, mert ennyit ért a végzettségem, nem haltam bele. Ez van, olyan készségeket és szaktudást kell szerezni, amire van valós piaci igény vagy marad a gyári munka (mondjuk közmunka helyett, amúgy is egyre nagyobb munkaerőhiány van, mivel mindenki lelép külföldre).
14. v.!
Azért a gyári munkát, ne keverd már össze azzal, hogy más mocskát szedetik fel veled nyilvánosan megalázva a saját lakókörnyezetedben!!!
És mindezt látszattevékenységként. Nézd csak meg azokat a képeket is, amik a német megszállás alatt készültek.....pont a megalázás a céljuk....
Az, hogy valaki pillanatnyilag nem tud elhelyezkedni 1 nap alatt, az nem azt jelenti, hogy kivezényelhetik-megalázhatják. Az átlagos álláskeresési idő 16 hónap. Még a kelendőbb végzettséggel rendelkezők sem tudnak elhelyezkedni 1-2 nap alatt.
És hozzáteszem, hogy a Munkaügyi K.-ba történő regisztrációkor a kamu "együttműködési kötelezettség " keretében. az első naptól kirakhatnak utcát seperni/ kutyapiszkot felszedni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!