Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért engedik meg a közmunkáso...

Miért engedik meg a közmunkásoknak, hogy ne csináljanak semmit? Nincs senki aki ezt ellenőrzi?

Figyelt kérdés

Annyi közmunkás van errefelé ahol lakok, hogy olyan tisztának kellene lennie az utcáknak mint Svájcban, mégsem azok. A közmunkások egész nap az árnyékban ülnek és isszák a 99 forintos kólájukat, nem csinálnak semmit. Miért tehetik ezt meg? Akkor már inkább üljenek otthon a putrijukban mint hogy a gusztustalan ápolatlan megjelenésükkel még tovább rontják a környék nívóját, így semmi értelme az egésznek. Kapják inkább meg segély formájában.

Mi értelme van így a közmunkás programnak? Egy nagy baromság az egész, úgy ahogy van. Mivel nem dolgoznak semmit.

2016. szept. 1. 17:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%
A cél elvileg szerintem az lenne, hogy tegyen valamit a pénzéért és szokjon hozzá (vissza) a munka világához. Bár értelmetlen, céltalan munkafeladatokkal ezt nehézkes megoldani.
2016. szept. 2. 11:55
 12/15 anonim ***** válasza:
Megtapasztaltam milyen közmunkásként dolgozni, igaz nem az utcán, hanem irodán. Nem azért, hogy visszaszokjak a munka világába, hanem mert nem tudtam elhelyezkedni máshogy, így önként kértem, miután fél évig hiába kerestem munkát. Az egyik helyen, ami egy hivatal volt ugyanazt vártak el, mint az ott dolgozóktól, nem volt lazsálás, volt munka mindig, és értelmes, felelősségteljes munka. A másik helyen meg az ellenkezője, egy nonprofit cég irodaházában több irodában is csak közmunkások ültek, szinte a vezetőségen kívül mindenki közmunkásként volt felvéve, ott reggelente 15-20-an söpörték körbe az épületet, füvet nyírtak, utána hátul ücsörögtek, nekünk az irodában, pár embernek volt normális munkája, pl az irodavezető, a munkaügyis, mi többiek, ha kaptunk is valami feladatot az tényleg olyan volt, hogy már ki tudja hányan megcsinálták ugyanazt, általában értelme nem sok volt, igaz a felszerelés is olyan volt, hogy érdemi munkát nem igazán lehetett volna végezni. Ott láttunk bele, hogy igazán miért is éri meg ez a cégnek, mert csoportonként a munkaügytől még kaptak nem kevés pénzt, amit elvileg munkaruhára, eszközre, útiköltség térítésre utalnak a közmunkások után, ehhez képest a vidéki kollégák bérletét nem fizették ki, a felszerelés is nagyon hiányos volt, pl az irodánkban csak dísz volt a nyomtató stb...
2016. szept. 2. 12:17
 13/15 anonim ***** válasza:

A 10 -es és a 11-es válaszadó kedvéért bemásolom még egyszer:

"Bárkiből lehet köz(rabszolga)munkás, iskolai végzettségtől függetlenül. "

Több családtagomat akarták kirakni -ahogy Ők nevezik mesterkélten-"közterületi munkavégzésre, diplomával érettségivel!!! Több évtízedes folyamatos munkaviszony után.

A cél az volt, hogy önként töröltessék magukat, kozmetikázva ezzel a statisztikai adatokat.

Azt meg kikérem magamnak, hogy bármelyikük bűnőző lenne!

Amúgy megint ismételni tudom magam: Ha a családtagjaid munkanélküliek lennének őket is kivezényelnéd szemetet szedni rabszolgabérért? Vagy Te kimennél, vagy inkább törltetnéd magad a munkanélküliből? -kozmetikázva a statisztikákat.

Az egyszerűség kedvéért bemásolom egy korábbi kérdésre adott válaszomat:

"A köz(rabszolga)munka ebben a formában a megalázást, és azt a célt szolgálja, hogy minél több embert lehessen törölni a munkaügyi nyilvántartásokból. Vagy azért, hogy ne vállalja el, de ha elvállalja akkor azért. Ezzel kozmetikázzák a statisztikai adatokat.

És, hogy mennyire a megalázás az elsődleges cél?

A németek előszeretettel alkalmazták az utcaseprésre vezénylést, utcakő tisztítást, mint megalázási formát.

Itt vannak a képek róla:

[link]

[link]

[link]

És itt az egész pogrom (amely 6-8000 áldozatot követelt):

[link]

Mikor korábban bemutattam a képeket az egyik kerületi vezetőnek, -és párhuzamot vontam a mai közmunkával- szinte visítva kérte ki magának a feltételezést/párhuzamot. De elértem, hogy beírta a "beteltet".

Korábban már sikerült elintéznem egy ilyen "szemétszedés-utcaseprés" tematikájú "értékteremtő" köz(rabszolga)munka dolgot.

Kiküldték a levelet, utána vagy 4-5 vezetőhöz mentem, hogy elérjem: vagy adjanak normálisabb munkát vagy ikszelje le a "beteltet".

Végig jártam a hierarchiát először mentem az ügyintézőhöz aki küldte a levelet, utána az Munkaügyi K. osztályvezetőjéhez, majd a közmunka-hivatal vezetőjéhez.

Elég emelkedett hangon számon kértem, hogy mégis, hogy a francba képzelik ezt. (Nevezetesen, hogy felsőfokú végzettséggel utcaseprésre akarnak vezényelni)

Ezután bementem a Polgármesteri H. jegyzőjéhez aki másnapra adott időpontot egyből a "performanszom" után.

Itt fél órát beszélgettünk politikáról, meg arról, hogy miért csinálnak ilyen undorító lépéseket. Illetve kilátásba helyeztem, hogy ha mégis ki tesznek szemetet szedni akkor odacsődítem a komplett médiát, illetve valamelyik ellenzéki pártot megkérem, hogy példámon keresztül sajtótájékoztatót tartson az embertelen eljárásról.

Ezután letelefonált a közmunka-hivatalba, hogy ikszeljék le a "beteltet", mert mást nem tudtak volna adni.

Szóval erélyes fellépéssel azért el lehet intézni. :)

-Mondjuk Én tiltakozásképpen inkább azt találtam ki, hogy fehér ingeben kiöltözve jelennék meg a "közterületi" munkán. Plusz a szégyen mellényre (vagy a ruházatra) ki lehetne tenni a kerületi vezetők, és O. V. portréját illetve tiltakozó jellegű feliratokat. Ezt nem tiltja semmilyen törvény.

Kétdiplomás tanárnőt is küldtek már ki utcátseperni-szemetet szedni.

Itt vannak a cikkek róla:

[link]

[link]

"

2016. szept. 2. 12:22
 14/15 anonim ***** válasza:

"Elég emelkedett hangon számon kértem, hogy mégis, hogy a francba képzelik ezt. (Nevezetesen, hogy felsőfokú végzettséggel utcaseprésre akarnak vezényelni)"

Senki nem foglalkozik a felsőfokú képzettséggel, én is dolgoztam már diplomával gyárban, mert ennyit ért a végzettségem, nem haltam bele. Ez van, olyan készségeket és szaktudást kell szerezni, amire van valós piaci igény vagy marad a gyári munka (mondjuk közmunka helyett, amúgy is egyre nagyobb munkaerőhiány van, mivel mindenki lelép külföldre).

2016. szept. 2. 12:33
 15/15 anonim ***** válasza:

14. v.!

Azért a gyári munkát, ne keverd már össze azzal, hogy más mocskát szedetik fel veled nyilvánosan megalázva a saját lakókörnyezetedben!!!

És mindezt látszattevékenységként. Nézd csak meg azokat a képeket is, amik a német megszállás alatt készültek.....pont a megalázás a céljuk....

Az, hogy valaki pillanatnyilag nem tud elhelyezkedni 1 nap alatt, az nem azt jelenti, hogy kivezényelhetik-megalázhatják. Az átlagos álláskeresési idő 16 hónap. Még a kelendőbb végzettséggel rendelkezők sem tudnak elhelyezkedni 1-2 nap alatt.

És hozzáteszem, hogy a Munkaügyi K.-ba történő regisztrációkor a kamu "együttműködési kötelezettség " keretében. az első naptól kirakhatnak utcát seperni/ kutyapiszkot felszedni!

2016. szept. 2. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!